Ripensiștii sunt supărați după înfrângerea din ultimul meci al anului. Gabriel Stoi: ”Acesta a fost gândul nostru, că trecem peste cei de la Csikszereda, să avem sărbători liniștite”

Anda DELIU 07 Dec. 2021, 15:14 Liga 2

Ripensia a pierdut ultimul meci din 2021, 1-2 cu FK Csikszereda, pe ”Dan Păltinișanu”, dar dacă timișorenii s-ar fi impus, ar fi trecut în clasament peste formația din Harghita. Nu a fost așa, iar bănățenii rămân pe locul 13 de sărbători, cam în zona în care se ”scaldă” echipa de sezoane bune. Firește, asta a adus supărare în vestiar.

Ripensia spera să încheie anul 2021 cu 24 de puncte

Ciucul a ajuns al 26 de puncte și Ripensia a rămas la 21, după meciul direct. Evident, dacă învingeau, timișoreni aveau 24 de puncte, iar harghitenii rămâneau cu 23.

”Din păcate, am pierdut acest meci. Ne pare foarte rău. Am simțit și am crezut până în ultimul moment că putem obține maximul. Acesta a fost gândul nostru, că trecem peste cei de la Csikszereda, să avem sărbători liniștite. Vor fi liniștite și așa, dar era altfel cu o victorie în meciul direct. (n.r. – întrebați de venirea lui Moș Nicolae) Din păcate, nu. Ne pare rău că am dezamăgit probabil suporterii care au fost alături de noi pe această vreme. A fost un meci greu, din păcate, astăzi, atât s-a putut”, a declarat Gabriel Stoi., căpitanul Ripensiei.

Nu se plâng de teren, dar invocă ghinionul

Meteahna jucătorilor români, care la execuții imprecise invocă ghinionul și nu lipsa calității tehnice sau a rămasului după antrenamente pentru perfecționare, l-a afectat și pe Stoi, care a vorbit de ghinion la finalul jocului cu FK Csikszereda, în condițiile în care colegul său Denis Golda a avut două ratări monumentale.

Stoi a vorbit însă și de greșelile defensive, precum cea a lui Lalic de la golul doi al ciucanilor. ”Putem spune și ghinion, neșansă. Greșelile au făcut diferența. Această greșeală de al golul doi se putea evita”, a spus Stoi, care în acest sezon de Liga 2 a prind 11 meciuri din totalul de 16, având doar 453 de minute jucate, fiindcă a început ca titular doar în patru partide.

Terenul de pe ”Dan Păltinișanu” a fost într-o stare extrem de proastă, din cauza ploilor căzute în ultimele zile la Timișoara. Stoi nu s-a plâns însă de acest lucru, așa cum fac mulți alți oameni din fotbalul românesc, în căurare disperată de scuze. ”Putem spune că ne-a încurcat, dar cred că ne-am descurcat onorabil pe acest teren. Am pus presiune pe adversari, am fost mai periculoși, după părerea mea. Nu cred că terenul este principala vină”, a mai spus Stoi.

Transferuri la Ripensia?

Mijlocașul Gabriel Stoi este cel mai vechi jucător din lotul Ripensiei, la echipă fiind încă de când aceasta activa în Liga 5. Întrebat dacă în această ianră vin întăriri, Stoi a spus că nu știe ce se va întâmpla. ”Nu știu. Orice jucător bun este așteptat”, a punctat fotbalistul. Antrenorul Florin Fabian a spus însă că dorește transferuri.

Astăzi, 7 decembrie, Ripensia are cina festivă, iar echipa va intra în vacanță.

Ripensia ocupă locul 13 după 16 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj superior. În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, echipa timișoreană mai are de jucat meciuri cu Viitorul Pandurii (deplasare, 26 februarie), Dacia Unirea Brăila (acasă, 5 martie) și Unirea Slobozia (deplasare, 12 martie).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-apro-a-marcat-contra-fostei-sale-echipe-ripensia-nu-m-am-bucurat-pentru-ca-aici-am-crescut-fundasul-crede-ca-fk-csikszereda-se-poate-califica-in-play-off-19213543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-fabian-la-prima-infrangere-de-cand-a-preluat-o-pe-ripensia-remarci-interesante-despre-arbitrajul-din-jocul-cu-csikszereda-daca-e-din-satu-mare-si-eu-sunt-din-satu-19213509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-a-mutat-castigator-in-partida-dintre-ripensia-si-fk-csikszereda-aveam-nevoie-de-nebunia-spaniolilor-antrenorul-ciucanilor-e-precaut-in-declaratii-privind-calificarea-19213514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mikulas-a-venit-pentru-csikszereda-ripensia-nu-a-gasit-nimic-in-jambiere-de-mos-nicolae-la-ultimul-meci-din-2021-19213459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1530-e-penultimul-meci-din-liga-2-in-2021-19213408

Anda DELIU 07 Dec. 2021, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă