Mikulas a venit pentru Csikszereda! Ripensia nu a găsit nimic în jambiere de Moș Nicolae, la ultimul meci din 2021

Anda DELIU 06 Dec. 2021, 18:26 Liga 2

FK Csikszereda a câștigat cu 2-1 la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Ripensia după ce a deschis scorul din penalty prin fostul jucător al gazdelor Claudiu Apro, iar apoi a marcat și prin Rodrigo Hernando. Bănățenii au egalat prin Raul Vidrăsan înainte de pauză, într-o primă repriză echilibrată, dar au fost din nou taxați ușor din cauza gafelor din defensivă, într-o partea a doua a jocului în care antrenorul Valentin Suciu a mutat mai curajos și a fost recompensat de Moș Nicolae, Mikulas în limba maghiară.

Ploaia de iarnă și-a pus amprenta asupra meciului

Meciul s-a jucat pe un teren plin cu bălți și pe o ploaie abundentă, ceea ce a făcut ca, de multe ori, mingea să alunece. Au fost multe ocazii, prima, din minutul 9, când Golda a trimis cu capul peste, din 6 metri. Peste alte 6 minute, arbitrul a dat penalty, după ce Rogac a atins mingea cu cotul în careu. Claudiu Apro, jucător transferat la Ciuc de la Ripensia, a transformat pentru 0-1.

Ripensia nu s-a ”dezumflat” după golul primit, și a pus presiune. De altfel, în acest context, portarul Gyenge a dat emoții echipei sale la două faze la care a fost imprecis. Goalkeeperul a reținut cu emoții și în minutul 37, pentru ca în minutul de prelungire al primei reprize, să fie impasibil la o fază de atac a timișorenilor, la fel și fundașul Gergely, iar Raul Vidrăsan să poată egala la 1-1.

Valentin Suciu a mutat oportun. Un jucător introdus la pauză a marcat golul victoriei

Ciucanii au schimbat mai repede jucători și au reușit să domine destul de pregnant repriza a doua. De altfel, în minutul Csuros a și marcat, dar din poziție de ofsaid.

Ripensia a pus mult mai puțin pericol, iar Gyenge a fost ceva mai sigur pe el. Pe acest fond de joc, în minutul 64 a și venit golul de 1-2, marcat de Rodri Hernando cu capul, după ce fotbalistul a intrat la pauză. Peste două minute, Golda a ratat din nou monumental, la o altă reluarea cu capul, similar cu prima repriză. Oaspeții au fost periculoși în minutul 76, dar Rus a intervenit, și ripensiștii nu au mai pus mari probleme pe final, chiar dacă oaspeții s-au apărat cu toată echipa în propria jumătate, cu excepția unei faze din minutuș 86, la care portarul harghitenilor a fost pe fază.

În prelungiri, bănățenii au marcat cu capul, prin Sokovic, însă din ofsaid!

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 16-a

RIPENSIA TIMIȘOARA – FK CSIKSZEREDA 1-2

Raul Vidrăsan 45+1′ / Claudiu Apro 16′ – penalty, Rodrigo Hernando 64′

Ripensia: I. Rus – Sturzu, R. Rogac, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.), Vidrăsan (Val. Macrițchii 68′) – Piftor (Mih. Ene 68′), Golda, Mitrov – Sokovic
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Mih. Ion, Rz. Morariu, Fridrich, Coulibaly, Țieranu, Rob. Stoica
Antrenor: Florin Fabian

FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Gergely, Apro, P. Ivanovici (Bor 90+2′) – L. Kovacs, Szondi (Jebari 46′), Csuros (cpt.) – Gal-Andrezly (Kelemen 78′), Jelena (A. Meszaros 88′), Schieb (Rodri Hernando 46′)
Rezerve neutilizate: H. Albert – Rotar, Bărăbaș, Casiadi
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Oradea) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Dan Jiga (Bistrița) și Cristian Petropulos (Alba Iulia). 

FK Csikszereda e la două puncte de play-off, Ripensia va juca în play-out

Ripensia a suferit la ultimul meci din 2021 primul eșec cu Florin Fabian antrenor, iar cu cele 21 de puncte acumulate în 16 etape se află pe locul 13, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj superior. Bănățenii sunt mai aproape de un viitor loc de baraj de menținere în Liga 2, decât de o poziție de play-off de promovare.

În schimb, FK Csikszereda a acumulat 26 de puncte, a revenit pe locul 7 și s-a apropiat la doar două puncte de FC Buzău și Steaua, ocupantele pozițiilor 5 și 6, ultimele care duc în play-off.

În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, Ripensia mai are de jucat meciuri cu Viitorul Pandurii (deplasare, 26 februarie), Dacia Unirea Brăila (acasă, 5 martie) și Unirea Slobozia (deplasare, 12 martie), în timp ce FK Csikszereda va mai întâlni trei nou-promovate: Unirea Dej (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare) și FC Brașov (acasă).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1530-e-penultimul-meci-din-liga-2-in-2021-19213408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-poli-iasi-are-nevoie-de-victorie-la-avrig-pentru-a-mai-spera-la-play-off-la-brasov-si-calarasi-au-loc-jocuri-crancene-intre-echipe-din-subsolul-clasamentului-19212964

Anda DELIU 06 Dec. 2021, 18:26 Liga 2
Pe aceeași temă