Discurs la superlativ al lui Marius Măldărășanu, înaintea duelului de foc dintre FC Hermannstadt și Petrolul: ”Stă foarte bine defensiv, dar e și o echipă reactivă.” Antrenorul, totul sau nimic pentru un succes de răsunet: ”E posibil să riscăm”

Andrei PASCU 25 Nov. 2021, 23:17 Liga 2

Două dintre cele mai în formă echipe ale campionatului, cu parcursuri solide, FC Hermannstadt și Petrolul, se întâlnesc vineri, de la ora 17:30, în etapa a 15-a a Ligii a 2-a. Sibienii au organizat o conferință de presă înaintea confruntării, iar Marius Măldărășanu a prefațat-o.

Antrenorul formației din Sibiu a vorbit la superlativ de Petrolul, probabil și pentru a pune o oarecare presiune pe adversari, dar și pentru a o ridica puțin de pe jucătorii săi. Marius Măldărășanu a declarat că Petrolul e echipa care se apropie cel mai mult de perfecțiune din Liga 2 și că are un raport atac-apărare extrem de echilibrat.

Marius Măldărășanu: ”Petrolul stă foarte bine din punct de vedere defensiv, dar eu o văd ca fiind și o echipă reactivă” 

Modul în care face trecerea de la atac la apărare și invers l-a impresionat pe Marius Măldărășanu la Petrolul, fiind convins că jucătorii săi trebuie să joace fără greșeală pentru un succes extrem de important, într-un derby al Ligii a 2-a.

Cu o relație foarte apropiată de Nicolae Constantin, Marius Măldărășanu consideră că filozofia antrenorului a fost transpusă foarte bine în imaginea Petrolului.

”Vom aborda acest meci cu încredere. Cunoaștem Petrolul foarte bine, fiindcă i-am urmărit. Petrolul stă foarte bine din punct de vedere defensiv, dar eu o văd ca fiind și o echipă reactivă, adică interpretează foarte bine momentele de tranziție. Are un lot foarte echilibrat în toate compartimentele.

Pe Nae Constantin îl cunosc foarte bine, este un antrenor foarte echilibrat și tocmai asta se și vede în jocul lor, au un echilibru între faza defensivă și cea ofensivă. Pun mare accent și pe fazele fixe, au dat foarte multe goluri din faze fixe, contraatacul este bun. În acest moment, Petrolul este cea mai în formă echipă, cu un traseu foarte bun, după înfrângerea cu Metaloglobus au avut un parcurs impecabil.

Dar noi suntem Hermannstadt! Ne dorim să rămânem acolo sus, chiar dacă prima șansă o are Petrolul. Ca și abordare, este o echipă împotriva căreia dacă joci, chiar nu trebuie să greșești. Pe parcursul jocului este posibil să riscăm. Vom vedea cum merge jocul. Avem și soluții pe bancă și atunci, știind că este un meci greu, va trebui să avem și noi un echilibru mai mare decât în meciurile precedente”, a spus Marius Măldărășanu, înaintea confruntării cu Petrolul.

Marius Măldărășanu vrea ca FC Hermannstadt și Petrolul să promoveze împreună în Liga 1 

Între Marius Măldărășanu și Nicolae Constantin e o legătură foarte strânsă, pe lângă prietenia legată între cei doi în experiențele de la echipele pentru care au jucat împreună, Rapid și Petrolul. Lăsând puțin rivalitatea fotbalistică în spate, Măldărășanu își dorește ca FC Hermannstadt și Petrolul să meargă împreună în Liga 1.

”Am fost coleg cu Nae la Petrolul, Rapid, am fost colegi de cameră, este nașul meu de cununie, este nașul copiilor mei, avem o relație extraordinară, dar nu am vorbit din vara acestui an, când ne-am susținut unul pe celălalt spunând că ar fi bine să promoveze ambele echipe.

Acum, el este mult mai aproape, dar toate aceste lucruri le lăsăm deoparte și fiecare își vede de treaba lui. Îmi doresc ca după acest meci să ne vedem în pauza competițională și să vorbim despre acest parcurs și să fim toți fericiți. Îmi doresc ca după acest meci, și cel cu Chiajna, să ne vedem în pauză și să vorbim de parcurs.

Sper ca și noi (n.r. – FC Hermannstadt) să fim mai fericiți decât în unele meciuri, când am pierdut puncte, a mai declarat Marius Măldărășanu.

Aceeași dorință o are și Nae Constantin.

FC Hermannstadt și Petrolul vin după victorii în Liga 2, ambele au câștigat confruntările din etapa trecută. Sibienii au învins Astra, la Giurgiu, cu 5-0, în timp ce ploieștenii au trecut de Concordia Chiajna, pe ”Ilie Oană”, cu 1-0.

  • Înaintea desfășurării etapei a 15-a, Petrolul ocupă locul 1, cu 39 de puncte, iar FC Hermannstadt se află pe poziția a 3-a, cu 31 de puncte. În prima zi a etapei, FC Buzău a trecut cu 1-0 de FC Brașov, iar Concordia Chiajna s-a împiedicat pe teren propriu de Dunărea Călărași, scor 0-0.

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-are-la-medias-primul-test-in-deplasare-contra-unei-echipe-din-top-6-nae-constantin-inaintea-jocului-cu-fc-hermannstadt-este-si-primul-meu-duel-direct-cu-marius-maldarasanu-din-po-19211513

https://liga2.prosport.ro/seria-1/imagini-noi-cu-stadiul-lucrarilor-la-municipalul-din-sibiu-primaria-in-2022-aplaudam-victoriile-pe-stadion-19211340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-pierdut-si-la-buzau-calin-moldovan-e-increzator-ca-redreseaza-echipa-vad-pasi-mici-dar-siguri-spun-eu-spre-mai-bine-19211482

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-spera-sa-continue-rezultatele-bune-din-deplasare-si-pe-terenul-lui-metaloglobus-florin-fabian-le-am-spus-baietilor-ca-nu-suport-ideea-sa-nu-marchez-19211458

 

 

Andrei PASCU 25 Nov. 2021, 23:17 Liga 2
Pe aceeași temă