Etapa a 15-a a Ligii 2 începe joi și se termină tot marți. Derby-ul FC Hermannstadt – Petrolul se joacă vineri. Programul rundei și meciurile televizate

Marius ANGHEL 24 Nov. 2021, 12:49 Liga 2
Etapa a 15-a a Ligii 2 începe joi și se termină tot marți. Derby-ul FC Hermannstadt - Petrolul se joacă vineri. Programul rundei și meciurile televizate

Două etape au mai rămas de disputat în 2021 din Liga 2, iar din sezonul regular mai sunt de jucat cinci runde.

Până în acest moment, în urma rezultatelor din etapa care s-a încheiat ieri cu meciul din Ghencea, singura echipă calificată matematic în play-off este Petrolul Ploiești, iar de locurile din play-out nu pot scăpa cinci cluburi.

Joi au loc două meciuri, vineri se dispută derby-ul etapei a 15-a

Penultima etapă programată în acest an, a 15-a, debutează de joi și se va încheia tot într-o zi de marți.

Joi au loc două meciuri. De la ora 17:00, în Crâng, are loc FC Buzău – FC Brașov, iar de la ora 19:30, la Chiajna, se dispută Concordia – Dunărea Călărași. Ambele echipe gazdă se luptă pentru accederea în play-off, iar oaspeții vor puncte pentru a se menține în Liga 2.

Vineri va avea loc derby-ul rundei. La Mediaș, de la ora 17:30, se întâlnesc ocupantele locurilor 3, respectiv 1, adică FC Hermannstadt și Petrolul.

Cinci meciuri programate sâmbătă, Poli Timișoara – Steaua se joacă duminică

Sâmbătă sunt stabilite partide doar de la ora clasică a campionatului, 11:00. Se va juca la Techirghiol, Iași, București, Miercurea Ciuc și Târgu Jiu. Șelimbăr, Poli Iași, Metaloglobus, Csikszereda și Viitorul Pandurii sunt favorite să câștige.

Duminică, de la ora 12:00, pe ”Dan Păltinișanu”, are loc un derby al campionatului, Poli Timișoara – Steaua, un meci între o echipă cu obiectiv de a se menține în Liga 2 și o alta care începe să aibă emoții pentru accederea în play-off.

”U” Cluj – Astra, meciul care pune punct etapei

În fine, a devenit un obicei ca etapa să se încheie într-o zi de marți, iar în runda a 15-a acest joc care pune punct este cel dintre ”U” Cluj și Astra, partidă care ar putea să le aducă ardelenilor calificarea matematică în play-off. Se vor întâlni a doua clasată cu penultima, însă, în ciuda acestui lucru, antrenorul Universității, Erik Lincar, transmitea că se teme de acest joc, fiindcă echipa antrenată de Florin Stîngă va aborda altfel meciul față de cum l-a tratat pe cel cu FC Hermannstadt, în care a pierdut acasă cu 0-5.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

Petrolul, singura calificată matematic în play-off. ”U” Cluj, FC Hermannstadt și Concordia Chiajna sunt aproape

În acest moment, după desfășurarea etapei a 14-a, cu cinci runde înainte de finalul sezonului regular, situația în clasamentul Ligii 2 privind accederea în play-off sau în play-out este următoarea.

Matematic, cu cinci etape înainte de final, singura echipă calificată în play-off este Petrolul Ploiești, care are acumulate 39 de puncte, cu 17 mai mult față de FK Csikszereda și Metaloglobus, primele două clasate sub locul 6, ultimul care duce în această grupă de promovare.

Ca și calificate în play-off sunt și ”U” Cluj, FC Hermannstadt (foto) și Concordia Chiajna, însă nu încă matematic. FC Buzău și Steaua sunt ultimele favorite la accederea în această grupă de șase, însă acestea vor avea emoții până aproape de final pentru a-și asigura prezența acolo.

Dacia Unirea Brăila, Astra, Dunărea Călărași, Unirea Constanța și FC Brașov sunt matematic în play-out

FK Csikszereda, Metaloglobus București și chiar CS Comunal Șelimbăr păstrează șanse destul de mari de a prinde play-off-ul, acestea fiind principalele contracandidate ale Buzăului și Stelei.

Bineînțeles, fiind încă 15 puncte puse în joc pentru fiecare echipă în ultimele cinci etape din sezonul regular, sunt și alte formații cu șanse matematice la play-off, însă, realistic vorbind, speranțele sunt mai mult teoretice.

În acest moment, matematic fără nicio șansă la play-off, deci care vor evolua cu siguranță în play-out, sunt ultimele cinci clasate: Dacia Unirea Brăila, Astra, Dunărea Călărași, Unirea Constanța și FC Brașov.

  • La final, echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa doar meciuri tur, adică încă șase partide de fiecare. Determinarea celor două grupe de play-out se va face pe baza locurilor pe care vor termina echipele în sezonul regular. În Grupa A merg locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, în timp ce în Grupa B ajung locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program meciuri etapa 15 Liga 2:

joi, 25 noiembrie 2021, ora 17:00
FC Buzău – FC Braşov – DigiSport, TelekomSport și LookSport
joi, 25 noiembrie 2021, ora 19:30
Concordia Chiajna – Dunărea Călăraşi – DigiSport, TelekomSport și LookSport
vineri, 26 noiembrie 2021, ora 17:30
FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești
sâmbătă, 27 noiembrie 2021, ora 11:00
Unirea Constanţa – CS Comunal Şelimbăr
Politehnica Iaşi – Unirea Dej
Metaloglobus Bucureşti – Ripensia Timișoara
FK Csikszereda – Unirea Slobozia
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila
duminică, 28 noiembrie 2021, ora 12:00
Politehnica Timișoara – Steaua – DigiSport, TelekomSport și LookSport
marți, 30 noiembrie 2021, ora 17:30
Universitatea Cluj – Astra – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Programul etapei a 16-a a Ligii 2:

vineri, 3 decembrie 2021, ora 17:00
Concordia Chiajna – FC Hermannstadt – DigiSport, TelekomSport și LookSport
sâmbătă, 4 decembrie 2021, ora 11:00
Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila
Unirea Slobozia – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Unirea Dej – Metaloglobus Bucureşti
CS Comunal Şelimbăr – Politehnica Iaşi
FC Braşov – Unirea Constanţa
Astra – Politehnica Timișoara
sâmbătă, 4 decembrie 2021, ora 12:30
Steaua – FC Buzău DigiSport, TelekomSport și LookSport
luni, 6 decembrie 2021, ora 15:30
Ripensia Timișoara – FK Csikszereda – DigiSport, TelekomSport și LookSport
marți, 7 decembrie 2021, ora 17:00
Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj – DigiSport, TelekomSport și LookSport

  • Ultimele trei etape din sezonul regular al Ligii 2, rundele 17, 18 și 19, sunt programate în 2022, la 26 februarie, 5 martie, respectiv 12 martie.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-s-a-calificat-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-cu-cinci-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-clasamentul-intermediar-si-celelalte-echipe-cu-sanse-in-lupta-pentru-promovare-19210604

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-schimbarile-de-antrenori-la-viitorul-pandurii-octavian-benga-este-al-patrulea-principal-al-oltenilor-in-acest-sezon-alexandru-ciobanu-a-condus-echipa-doar-un-meci-19211152

Marius ANGHEL 24 Nov. 2021, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă