Ultimele două victorii au adus entuziasm la Poli Iași! Salariile vor fi deblocate: ”Vom ajunge cu banii la zi în scurt timp”

Narcis POHOAȚĂ 09 Nov. 2021, 16:14 Liga 2
Ultimele două victorii au adus entuziasm la Poli Iași! Salariile vor fi deblocate: ”Vom ajunge cu banii la zi în scurt timp”

Victoriile cu Dacia Unirea Brăila (2-0 la Însurăței) și Unirea Slobozia (3-1 în Copou) au readus liniștea în Copou.

După trei înfrângeri consecutive care coborâseră Poli Iași periculos de aproape de zona ultimelor clasate, ultimele două victorii au readus echipa pe linia de plutire, într-o zonă neutră a clasamentului, fără emoții, dar au și detensionat atmosfera în vestiar.

Jucătorii și stafful Politehnicii Iași vor primi două salarii în următoarele zile

Anunțați că le-au fost blocate salariile după eșecul rușinos din Copou cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (scor 1-3), fotbaliștii Politehnicii au reacționat pe teren cu două victorii la rând, iar oficialii clubului nu au rămas indiferenți.

Astfel, managerul general al Politehnicii, Florin Briaur, a anunțat că jucătorii și componenții staffului tehnic vor primi în această lună atât salariul restant pe septembrie, cât și cel pe octombrie, urmând să ajungă cu banii la zi.

”În câteva zile va intra în contul clubului o nouă tranșă de bani de la municipalitate, un milion de lei, iar cu acești bani vom achita două salarii, pe lunile septembrie și octombrie. Astfel, în cel mai scurt timp jucătorii și stafful vor ajunge cu banii la zi”, a declarat, pentru Liga2.ro, Briaur.

Ce se spunea dinspre Poli Iași în momentul blocării salariilor

La Iași, trecerea dintr-o barcă în alta, într-o stare de spirit la alta se face aproape săptămânal. Dacă după eșecul cu gorjenii de la Viitorul Pandurii erau nori negri asupra clubului din Copou și se anunța blocarea salariilor până când echipa ”va arăta așa cum vrea toată lumea”, acum, după două victorii cu două echipe totuși modeste, la Poli Iași e sărbătoare, în ciuda faptului că formația se clasează abia pe locul 10, iar ultima situată pe pozițiile de play-off, Steaua, are șapte puncte în față.

”Am avut o discuție astăzi cu jucătorii și cu stafful tehnic și am decis să blocăm salariile, din cauza rezultatelor proaste din ultima vreme. Este inadmisibilă maniera în care am pierdut meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu! Le-am cerut jucătorilor să se trezească, pentru că nu mai merge așa. Noi, conducerea, ne-am făcut datoria față de jucători până acum. Când ne vor convinge că merită să primească salariile, vom debloca banii”, spunea Florin Briaur după ședința în care la Poli Iași se anunța blocarea salariilor, petrecută la 25 octombrie.

”S-au blocat salariile, până când o să vedem atitudine și până când vom arăta așa cum vrea toată lumea. Sunt lucruri care în fenomenul nostru pot avea efect. Am vorbit mult pe tema asta, ne-am gândit mult dacă e bună măsura, am stat de vorbă despre acest aspect. Am înțeles decizia. Și noi, stafful, suntem în aceeași situație ca și jucătorii. Lumea din club e supărată pentru lipsa de atitudine. Poți să pierzi, acceptăm înfrângerea, dar când am făcut tot ce a depins de noi pentru a câștiga. Dar noi nu am făcut totul la meciul cu Viitorul Pandurii”, comenta și antrenorul Costel Enache.

Poli Iași, abia pe locul 10, fără mari șanse la play-off

La momentul blocării salariilor, Poli Iași ocupa locul 13 în Liga 2, cu 12 puncte acumulate, la fel ca nou-promovata Unirea Dej. Acum, la deblocare, echipa din Copou se află pe poziția a 10-a, cu 18 puncte, la egalitate cu altă nou-promovată, CS Comunal Șelimbăr.

În etapa a 14-a, Poli Iași joacă în deplasare la Timișoara, cel mai probabil la 20 noiembrie, cu Ripensia, împotriva unei alte colege de suferință, clasată pe locul 12, cu 17 puncte.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat doar șase etape, trei în 2021 și trei în 2022.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-dezvaluit-cum-a-reusit-sa-invinga-unirea-slobozia-cand-am-avut-posesia-am-pierdut-cum-a-comentat-antrenorul-politehnicii-iasi-arbitrajul-brigazii-lui-dumitrache-19209231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clubul-poli-iasi-bun-de-plata-dupa-ce-a-pierdut-procesul-cu-tibor-selymes-datoria-care-trebuie-stinsa-imediat-si-reactia-lui-briaur-19208553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-sfarsit-victorie-in-copou-poli-iasi-revine-de-la-0-1-si-invinge-unirea-slobozia-cu-3-1-dupa-un-meci-in-care-oaspetii-au-acuzat-dur-arbitrajul-19208882

Narcis POHOAȚĂ 09 Nov. 2021, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă