Dezastru în Copou! Poli Iași a pierdut al treilea meci consecutiv, 1-3 pe teren propriu cu Viitorul Pandurii, și începe să aibă emoții la retrogradare

Narcis POHOAȚĂ 23 Oct. 2021, 15:37 Liga 2

Poli Iași merge din rău în mai rău! Echipa pregătită de Costel Enache a bifat, sâmbătă, în etapa a 11-a a Ligii 2, al treilea eșec consecutiv, 1-3 acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, și dacă nu se trezește riscă să aibă emoții în privința menținerii în liga secundă.

Deși înainte de meci antrenorul Costel Enache a sunat ”adunarea” (”Gata cu vorbele, ajunge, trebuie să câștigăm acasă”), pe teren nu s-a văzut nimic din determinarea și atitudinea cerute de acesta. Din contră! Blazare, lipsă de atitudine, greșeli în defensivă la fazele fixe. Iar când ai în față un adversar care a împrumutat din ”răutatea” antrenorului Eugen Trică, eșecul vine firesc.

Din nou goluri din faze fixe

Ieșenii n-au învățat nimic din eșecul de la Miercurea Ciuc, când au primit trei goluri din faze fixe. Și au încasat încă două goluri hilare din momente statice de joc, de la Viitorul Pandurii. În minutul 9, stoperul Alexandru Core a deschis scorul în urma unui corner, cu o lovitură de cap, iar Alin Țegle a dus scorul la 0-2 în minutul 30, cu un șut destul de slab, dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri. Un șut care l-a surprins nepermis de ușor pe portarul Laurențiu Popescu, pregătit să iasă pe o centrare.

Același Țegle a fost la un pas să facă 3-0, în minutul 43, tot dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, balonul fiind însă deviat de defensiva ieșeană puțin pe lângă poartă.

La cealaltă poartă a fost liniște în prima parte, și asta pentru că ieșenii au dormit efectiv!

Poli Iași a jucat doar 20 de minute

Costel Enache a mutat la pauză, a schimbat și portarul, i-a trimis pe câmp pe Asăvoaei și Serediuc, iar Poli a ieșit parcă mai decisă de la cabine.

Sekou Camara (foto jos) a redus din diferență în minutul 58, reluând simplu în plasă, din centrarea lui Asăvoaei, iar Poli a dat semne că poate reveni pe tabelă, având o perioadă bună de vreo 20 de minute. Stoenac (68) a fost aproape de egalare, dar șutul său a fost respins din fața liniei porții de Sveicauskas. Prea puțin pentru a emite pretenții. Treptat, gazdele și-au pierdut din elan, iar trupa lui Trică a dat lovitura pe final, prin Felipe Acosta (88).

Victorie perfect meritată pentru Viitorul Pandurii, care a fost resuscitată după venirea lui Eugen Trică pe banca tehnică. Gorjenii au ajuns la 10 puncte în ultimele patru etape, în timp ce Poli Iași este de nerecunoscut, transformându-se dintr-o echipă care emitea pretenții la play-off, într-o formație de pluton, pe care o poate bate oricine.

POLITEHNICA IAŞI – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 1-3 (0-2)

Sekou Camara 58′ / Alexandru Core 9′, Alin Țegle 30′, Felipe Acosta 88′

Poli Iași: Laur. Popescu (I. Brînză 46′) – Al. Stan, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Defta – Cr. Pușcaș (Chatziterzoglou 82′), Deretti (Tib. Serediuc 46′) – Stoenac (Al. Iul. Zaharia 73′), Mărieș (Asăvoaei 46′), F. Cristea – S. Camara
Rezerve neutilizate: Brînză – Târșa, Onea, Corobuță, Pelivan
Antrenor: Constantin Enache

Viitorul Pandurii: Eftimie – Buleică (cpt.)(Ciul 39′, Misarăș 82′), Sveicauskas, Core, Copaci – Țegle, Felipe Acosta – Vulpe, Al. Dulca, Dodoi (Doumbia 21′), Mitrică (Gîrbiță 46′)
Rezerve neutilizate: Geantă – Gheban, Ruican, Vespe, Brînzan
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa); Rezervă: Cosmin Apetrei (Roznov – Neamţ); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Radu Bitea (Oradea).

Cu 13 puncte, Viitorul Pandurii urcă pe locul 10. Poli Iași rămâne cu 12 puncte și e pe locul 13, dar ar putea fi depășită și de Unirea Dej.

În etapa a 12-a, Poli Iași joacă în deplasare la ultima clasată Dacia Unirea Brăila (30 octombrie, ora 11:00), tot atunci când Viitorul Pandurii are meci acasă cu Metaloglobus.

REZUMAT Poli Iași – Viitorul Pandurii 1-3:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Narcis POHOAȚĂ 23 Oct. 2021, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă