În sfârșit, victorie în Copou! Poli Iași revine de la 0-1 și învinge Unirea Slobozia cu 3-1, după un meci în care oaspeții au acuzat dur arbitrajul

Narcis POHOAȚĂ 06 Nov. 2021, 15:15 Liga 2

După două luni și jumătate de secetă pe teren propriu, timp în care a bifat trei eșecuri consecutive, Poli Iași a reușit, în sfârșit, să câștige în Copou. 3-1 cu Unirea Slobozia, după un meci în care ieșenii au revenit pe final de meci, după ce au fost conduși la pauză, beneficiind și de superioritate numerică mai bine de jumătate de oră.

Repriză dominată de Slobozia

Prima repriză a aparținut echipei oaspete, Unirea, care a intrat meritat în avantaj la cabine. În minutul 12, Christo Bolohan a deschis scorul pentru ialomițeni cu șut în cros, din 14 metri, cu stângul, din lateral stânga, după o acțiune personală, iar în minutul 31, pe un contraatac, oaspeții au fost la un pas de 2-0, portarul Brînză salvând în fața lui Afalna.

Eliminare controversată la Unirea

La pauză, Costel Enache a schimbat mai bine de jumătate din linia mediană, Târșa, Chiorean și Francisc Cristea le-au lăsat locul în teren lui Stoenac, Pușcaș și Aftanache, iar mutările au adus un plus de dinamism în jocul Iașiului.

Chiar și așa, prima fază importantă a reprizei l-a avut în prim-plan pe arbitrul Bogdan Dumitrache. În minutul 57, după o fază petrecută în careul Unirii, Ionuț Coadă a primit al doilea galben pentru proteste la adresa arbitrului și a fost eliminat, decizie contestată îndelung de către jucătorii și oficialii oaspeților.

Iașiul nu a știut să profite de omul în plus imediat și a continuat să ruleze parcă în gol.

Camara, din nou salvator pentru Poli

Abia golul egalizator din minutul 72, venit după o nouă fază controversată, a rupt echilibrul în favoarea gazdelor.

Asăvoaei a bătut cu efect cu un corner de pe partea stângă, portarul Ionuț Gurău a prins balonul pe linia a porții, la bara a doua, iar asistentul a indicat centrul terenului, considerând că portarul oaspeților a intrat cu mingea în poartă. Rămași și fără antrenor pe bancă, Mihalcea fiind eliminat pentru proteste după golul egalizator, oaspeții au căzut total și au primit încă două goluri pe final.

Poli a trecut în avantaj în minutul 80, când Sekou Camara a înscris cu capul, din centrarea lui Aftanache, același Camara securizând victoria în minutul 85, pe contraatac. La ultima fază a meciului, arbitrul a restabilit egalitatea numerică în teren, Răzvan Onea luând al doilea galben pentru o simulare în careul oaspeților.

Iașiul câștigă primul meci acasă după două luni și jumătate, acumulează 18 puncte și urcă pe locul 10, în timp ce Unirea Slobozia coboară o poziție, pe 8, dar rămâne în coasta echipelor de play-off, cu 19 puncte.

POLITEHNICA IAŞI – UNIREA SLOBOZIA 3-1

Robert Asăvoaei 72′, Sekou Camara 80′, 87′ / Christo Bolohan 12′

Poli Iași: I. Brînză – Onea, Chatziterzoglou, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc, Chiorean (Pușcaș 46′), Târșa (Stoenac 46′), F. Cristea (Aftanache 46′), Asăvoaei (Deretti 84′), Pelivan, S. Camara (Cană 90′)
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Defta, Mărieș, Al. Iul. Zaharia
Antrenor: Constantin Enache
Eliminare: Răzvan Onea 90′ (cumul de cartonașe galbene)

Unirea Slobozia: Gurău – Trașcu, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.), Coadă, M. Matei (Mustacă 84′), Bolohan, Greu (Ibrian 60′), Cruceru (Gab. Lazăr 70′), Afalna (Rob. Ivan 70′)
Rezerve neutilizate: Poiană – Dorin Radu, Savu, Mih. Lemnaru, Turcu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminare: Ionuț Coadă 57′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); Rezerve: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova); Rezerve: Bogdan Jijiie (Botoşani); Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galaţi) și Adrian Petre (Buzău).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-pus-tunurile-pe-arbitri-dupa-esecul-sloboziei-la-iasi-maniera-de-arbitraj-a-fost-execrabila-noi-nu-avem-argumente-ei-sunt-dumnezeii-fotbalului-antrenorul-unirii-19209022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Narcis POHOAȚĂ 06 Nov. 2021, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă