Dunărea Călărași, debut în noul sezon cu multe schimbări în primul ”11” și cu o remiză deloc surprinzătoare. Două dintre noutăți au marcat, iar unul dintre jucătorii introduși în repriza secundă a înscris la prima acțiune

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 16:52 Liga 2

Dunărea Călărași a debutat în noul sezon de Liga 2, ediția 2021-2022, cu un rezultat poate neașteptat, 3-3 la Timișoara cu Ripensia, însă deloc surprinzător, având în vedere că a întâlnit una dintre echipele cu care se va lupta pentru evitarea locurilor retrogradabile.

Două dintre golurile marcate de formația antrenată de Mirel Condei au fost reușite de jucători aduși în lot în această vară, iar al treilea de un fotbalist abia introdus pe teren.

Desfășurare nebună de scor în meciul Dunării cu Ripensia. Cele două echipe par a fi printre cele mai slabe din acest sezon

Problemele financiare ale Dunării, care în această vară au dus la cererea de intrare în insolvență, pierderea antrenorului principal Cristian Pustai și a multora dintre jucători, dar și reluarea pregătirii printre ultimele competitoare din acest sezon de Liga 2, au coincis la startul noului campionat, prin rezultatul înregistrat, cu, poate, modul de ”dezvoltare” al clubului Ripensia. Gruparea timișoreană, transformată pe ascuns în această vară într-una pe acțiuni, are condiții superioare Dunării, însă preferă să folosească o tactică ce la finalul acestui sezon i-ar putea aduce retrogradarea. Echipa patronată și prezidată de Dumitru Mihu s-a despărțit de o parte din jucătorii cu experiență pe care îi avea în lot și și-a adus în mare parte doar tineri din Liga 3, cu care vrea performanță în Liga 2!

0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3 a decurs evoluția scorului în meciul nebun dintre Ripensia și Dunărea, o continuă luptă la baionetă între două echipe favorite la retrogradare în acest sezon.

Alexandru Stoica și Bogdan Matei au marcat la debutul pentru Dunărea

Dunărea a deschis scorul pe arena Electrica prin jucătorul Alexandru Stoica (foto principal, cu brațul ridicat), una dintre achizițiile făcute în această vară. Atacantul adus de la Farul, însă revenit la Călărași, unde a mai jucat în alte două rânduri, ultima dată în szonul 2017-2018, a marcat din minutul 16, cu un șut din 13 metri lateral stânga la colțul lung.

Stoica avea însă să părăsească terenul în prelungirile primei repriză, după ce a acuzat o stare de rău, din cauza căldurii de la ora jocului.

”A avut o stare de rău, temperaturile sunt foarte ridicate. Se joacă la 40 și ceva de grade. Am preferat mai bine să-l scoatem, să nu avem probleme medicale”, a explicat antrenorul Mirel Condei schimbarea lui Stoica.

Până la pauză, Dunărea avea însă să fie condusă, după reușita lui Nemanja Sokovic (35) și autogolul căpitanului Bogdan Șandru (40 – foto jos, în centru, cu banderola de căpitan).

Însă echipa călărășeană avea să revină în meci cu reușita unei alte noi achiziții. Fundașul Bogdan Matei (foto jos, primul din dreapta, tuns scurt), ultima dată fost în Liga 3 la Minaur Maia Mare, a împins mingea în plasă în minutul 60, după ce inițial Kanda a trimis în bara din stânga.

Jucătorul de 32 de ani originar din Urziceni a mai jucat în Liga 2 la Chindia, Clinceni sau Turris Oltul, iar pentru Dunărea a fost integralist în partida de la Timișoara.

Sorin Sava, inspirația lui Condei. A marcat la prima atingerea balonului

Mirel Condei s-a dovedit și inspirat în meciul din Banat. În minutul 69 a făcut două schimbări, iar unul dintre jucătorii introduși pe teren avea să marcheze la chiar prima atingere a balonului. În minutul 70, mijlocașul Sorin Sava (22 de ani) a adus din nou Dunărea în avantaj în fața Ripensiei, cu o reluare din câțiva metri, după o nouă centrare a lui Kanda.

A fost primul gol al lui Sava pentru Dunărea, după ce în sezonul trecut, în cele 10 meciuri în care a fost utilizat (doar 247 de minute), nu a reușit să înscrie.

Reușita lui Sava nu i-a adus însă victoria echipei sale la Timișoara, fiindcă Dan Taras a marcat și el la debut pentru Ripensia, pe un contraatac, și a adus egalarea.

Dunărea, șase noutăți în primul ”11”, față de doar trei ale Ripensiei

În meciul cu Ripensia, Dunărea Călărași a început cu șase jucători noi în primul ”11”. Alexandru Achiriloaiei, Bogdan Matei, Sorin Mănăilă, Vasile Gheorghe, Alexandru Popescu și Alexandru Stoica au fost noutățile.

Pe parcursul întâlnirii, alte noutăți ale Dunării introduse pe teren, din postura de rezervă, au fost George Cotigă, Leonard Boiangiu și Luca Tache.

”Sunt mulțumit. Era foarte important să nu pierdem acest joc, pentru moral, pentru viitor. Trebuie să acumulăm puncte. Este foarte important și aportul publicului. A fost destul de multă lume la acest meci. Un rezultat până la urmă echitabil din punctul meu de vedere. Noi încă nu avem relațiile de joc, nu avem omogenitatea echipei. Era foarte important să nu pierdem jocul de astăzi”, a fost părerea lui Mirel Condei, aflat la prima experiență ca antrenor principal.

Față de Dunărea, Ripensia a avut în primul ”11” doar trei noutăți, portarul Ionuț Rus, fundașul Răzvan Morariu și mijlocașul Robert Stoica. Pe parcurs au debutat și Zoran Mitrov și Dan Taras.

Dunărea Călărași în meciul cu Ripensia: Achiriloaiei – Țenea, Bg. Matei, Bg. Șandru (cpt.), Caragea (Cotigă 46′) – Mănăilă (Tache 69′), Vas. Gheorghe, Bedea (Boiangiu 76′), Al. Popescu (S. Sava 69′) – Al. Stoica (Calu 45+1′), Kanda. Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Andr. Moise, M. Fotescu, Coleașă.

În etapa a doua, Dunărea Călărași joacă pe teren propriu, în 10 august, de la ora 18:00, cu Politehnica Timișoara.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirel-condei-increzator-ca-dunarea-calarasi-o-poate-scoate-la-liman-si-in-acest-sezon-nu-mai-suntem-intr-o-postura-destul-de-dificila-a-debutat-ca-princ-19193865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-reusit-doar-o-remiza-cu-dunarea-calarasi-la-startul-noului-sezon-de-liga-2-cosmin-petruescu-vizibil-suparat-dupa-meci-am-facut-niste-greseli-mai-mult-decat-copilaresti-19193763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă