Turris Oltul Turnu Măgurele se retrage din campionatul Ligii 2. Patronul Valentin Dragnea și-a retras finanțarea

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 13 Jan. 2021, 18:02 Liga 2
Turris Oltul Turnu Măgurele se retrage din campionatul Ligii 2. Patronul Valentin Dragnea și-a retras finanțarea

Turris Oltul Turnu Măgurele se retrage din campionatul Ligii 2, decizie care îi atrage automat sancțiunea de retrogradare în ultima ligă a județului Teleorman, în cazul în care își va mai relua vreodată activitatea.

Potrivit informațiilor Liga2.ro, patronul Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea, a informat astăzi, 13 ianuarie, angajații clubului, în cadrul unei ședințe care inițial trebuia să aibă loc în data de 7 ianuarie, că își retrage finanțarea.

În lipsa altor venituri, Turris Oltul se retrage din campionatul Ligii 2 după un sezon și jumătate, Federația Română de Fotbal urmând a fi informată oficial despre această acțiune în zilele viitoare.

Valentin Dragnea și-a retras finanțarea, Turris Oltul abandonează Liga 2

După ce în sezonul trecut a fost egalată la ultima fază în meciul cu Rapid (scor 1-1), în Regie, și a ratat promovarea în Liga 1 în ultima etapă a play-off-ului de Liga 2, Turris Oltul n-a mai avut rezultate atât de bune în această ediție de campionat.

După 15 etape, formația din Turnu Măgurele se clasa pe locul 13 în Liga 2, cu 19 puncte, la patru puncte în spatele ultimei poziții care asigură accederea în play-off-ul de promovare. Cum mai sunt doar șase etape din sezonul regular, iar șansele celor de la Turris Oltul de a merge în play-off erau aproape imposibile, conducerea clubului a decis să rezilieze contractele cele mai mari pe care le avea în cadrul lotului.

Despărțirile au continuat pentru a se reduce bugetul în pauza de iarnă, însă Valentin Dragnea s-a decis în cele din urmă să se retragă și, astfel, să lase și echipa fără sprijinul financiar care îi putea asigura continuitatea în Liga 2.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu rezultatele înregistrate de Turris Oltul în această ediție de campionat diferită de cele normale, din cauza pandemiei, regulamentul special acestei perioade neavând precizări despre situația ivită în cazul unei retrageri.

De la Voința Saelele, la Turris Oltul Turnu Măgurele. Teleormanul a fost aproape de o promovare istorică în Liga 1

În sezonul trecut, primul petrecut în istoria sa în Liga 2, Turris Oltul era pe locul 3 în clasament după primele 24 de etape, moment în care, din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19, s-a decis ”înghețarea” competiție și intrarea primelor șase clasate într-un play-off de promovare.

În play-off, echipa din Turnu Măgurele era la mâna ei pentru o promovare directă în Liga 1, conducea cu 1-0 în ultima etapă, în deplasare, însă Rapid a egalat în minutul 90+6, într-un joc prelungit cu cinci minute, și Turris Oltul a pierdut șansa de a urca în prima ligă. În loc să termine pe locul 2, așa cum era valabil în cazul victoriei, a căzut pe locul 4, care nu ducea nici măcar la barajul de promovare. Au promovat direct, în schimb, UTA Arad și Campionii FC Argeș, iar CS Mioveni a mers la barajul cu Chindia, pe care l-a pierdut.

Acum, în al doilea sezon petrecut în Liga 2, Turris Oltul ocupa locul 13 după primele 15 etape, însă în pauza de iarnă a decis să se retragă din campionat din cauza problemelor financiare și a retragerii finanțării de către Valentin Dragnea.

Turris Oltul a purtat în trecut numele de Viitorul Saelele și juca în satul cu același nume. După promovarea în Liga 3 și-a schimbat numele în Voința Turnu Măgurele, iar în momentul în care stadionul din Turnu Măgurele a fost modernizat s-a mutat să joace pe el (din vara lui 2018). În al doilea sezon în care a participat în Liga 3 echipa și-a schimbat din nou denumirea, de această dată în cea pe care o avea și în acest moment: Turris Oltul Turnu Măgurele. A și reușit să promoveze în Liga 2, de unde acum se retrage după un sezon și jumătate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-a-fi-sau-a-nu-fi-in-liga-2-turris-oltul-e-la-rascruce-va-avea-loc-o-sedinta-si-atunci-se-va-hotari-ce-se-va-intampla-mai-departe-cum-se-poate-continua-activitatea-in-o-19163575

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 13 Jan. 2021, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă