Turris Oltul, șanse de 10 la sută să își mai reia activitatea. Președintele Mădălin Ioniță: ”O să mai bat la uși pentru a încerca. Sunt singur în club și situație e dramatică”

Marius ANGHEL 28 Jan. 2021, 15:33 Liga 2
Turris Oltul, șanse de 10 la sută să își mai reia activitatea. Președintele Mădălin Ioniță: ”O să mai bat la uși pentru a încerca. Sunt singur în club și situație e dramatică”

Mădălin Ioniță (foto, în stânga), președintele clubului Turris Oltul Turnu Măgurele, este sceptic că echipa clasată în acest moment pe locul 13 în Liga 2, își va mai continua activitatea. Acesta îi mai dă doar 10 la sută șanse de supraviețuire, fiindcă încă mai speră să găsească un sponsor care să pună pe picioare clubul, după ce Valentin Dragnea, principalul finanțator, și-a retras sprijinul.

Trupa din județul Teleorman și-a pierdut aproape toți jucătorii în această iarnă, după ce fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea a hotărât să lase să plece toți componenții lotului care au oferte sau doresc să continue la alte echipe, din dorința de a reduce drastic cheltuielile. În urmă cu două săptămâni, după o ședință în cadrul clubului, Valentin Dragnea își anunța retragerea sprijinului financiar, astfel că Turris Oltul a intrat în imposibilitatea de a-și mai continua activitate.

Mădălin Ioniță mai dă 10 la sută speranțe de supraviețuire echipei Turris Oltul

Zilele trecute însă, site-ul teleormănean teresport.ro scria că salvarea clubului din Turnu Măgurele ar putea veni de la omul de afaceri bucureștean Claudiu Florică, în trecut interesat să preia Dinamo.

Mădălin Ioniță spune că nici nu-l cunoaște pe Florică și că situația echipei este în continuare disperată, însă încă mai are mici speranțe să va găsi un finanțator pe plan local, fiindcă din altă parte nu poate fi vorba.

”Situația nu arată prea bine. Vă spun, 90 la sută vom dispărea. Eu sunt singur în club și cele 10 la sută pe care vi le zic sunt așa, teoretice. Am încercat să găsesc ajutor de la oamenii de afaceri pe plan local, din Turnu Măgurele.

Deși există oameni potenți financiar, majoritatea mi-au spus că nu se bagă pentru că nu se pricep la fenomen. Așa că este probabil să ne retragem. Cât despre sponsorizări din alte orașe, eu nu cred că poate fi vorba.

Un răspuns final o să îl aflăm luni (n.r. – 1 februarie) când vom anunța dacă putem continua sau nu în campionat.

Dar, v-am spus, eu sunt singur în club și o să mai bat la uși pentru a încerca, dar speranțele noastre de a continua sunt foarte mici. Am văzut că a apărut că aș fi vorbit cu domnul Florică, dar eu nici nu îl cunosc pe dânsul. Situația este dramatică și probabil se va încheia totul aici”, a spus Mădălin Ioniță pentru Fanatik.

Turris Oltul ar trebui să joace la 9 februarie în optimile Cupei României. În Liga 2 e pe locul 13

Aflată la al doilea sezon în Liga 2, Turris Oltul ocupă locul 13 după primele 15 etape, cu 19 puncte acumulate, fiind la patru puncte în spatele echipei ”U” Cluj, ultima clasată pe pozițiile care duc în play-off-ul de promovare. Teleormănenii au șanse minuscule să mai prindă play-off-ul în acest sezon, din care au mai rămas de disputat doar șase meciuri din campionatul regular. În ediția trecută a Ligii 2 a ratat în ultimele secunde alte jocului cu Rapid o promovare directă în Liga 1, în minutul 90+6 primind golul egalizator care a distrus oportunitatea istorică a clubului de a accede în primul eșalon.

Turris Oltul ar trebui să joace primul meci oficial din 2021 în optimile Cupei României la 9 februarie, de la ora 17:45, în deplasare la Dunărea Călărași. Dacă partida nu se va desfășura, călărășenii se vor califica din oficiu în sferturi.

Campionatul Ligii 2 e programat să se reia în jurul datei de 20 februarie, când Turris Oltul ar trebui să joace în deplasare la liderul U craiova 1948 SA.

Echipa nu mai are însă jucători în acest moment, iar antrenorul Eugen Trică așteaptă de la săptămână la săptămână să i se spună o decizie finală.

 

Marius ANGHEL 28 Jan. 2021, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă