Ripensia a încheiat dificilul 2020 cu fruntea sus, după succesul cu Farul. Cosmin Petruescu, fair-play față de adversari: ”O victorie pe care am obținut-o cu foarte multă șansă”

Anda DELIU 15 Dec. 2020, 10:15 Liga 2

Ripensia a triumfat cu 1-0 în meciul restant cu Farul Constanța, jucat la căderea cortinei din Liga 2 în 2020. Unicul gol a fost opera atacantului Nemanja Sokovic, după ce portarul constănțenilor, Cosmin Dur-Bozoancă, a ieșit destul de hazardat la faza respectivă. ”Marinarii” au avut momente în care au jucat mai convingător decât gazdele, dar acest aspect nu contează în fotbal în absența golului. Firește, Cosmin Petruescu e fericit că echipa merge liniștită în vacanță.

Cu toate acestea, Ripensia a început curajoasă meciul de pe Electrica și a demonstrat că era pe deplin conștientă cât de mare nevoie avea de cele trei puncte. Presiunea la poarta constănțeană au pus-o mai ales Sokovic și Neagu. Replica echipei lui Zicu a venit în minutul 18, cu Andrei Banyoi în prim-plan. După ce a obținut corner pentru echipa sa, atacantul a șutat periculos, iar mingea a lovit transversala și a căzut pe linia porții, fază la care constănțenii au solicitat un henț la Fridrich.

Din nou supărări pentru arbitraj

Constănțenii au mărit ritmul ocaziilor, dar fără vreuna prea convingătoare. Nici Bârnoi, nici Cărăruș nu au găsit calea spre gol. De precizat că Stephane Coulibaly a provocat discuții, deoarece după ce a ”adunat” un avertisment pentru un fault, a lovit mingea cu mâna la o fază la care nu era nici pe departe un henț flagrant, departe de poartă, dar pentru care banca oaspeților ar fi dorit să se acorde eliminare.

În schimb, Ripensia a avut o ocazie importantă chiar înainte de pauză, cu Neagu în prim-plan.

Farul cu ocaziile, Ripensia cu golul

Fără să facă schimbări, din cauza lotului ”decimat” de coronavirus, accidentări sau eliminări, Farul a jucat curajos și în repriza a doua. Bârnoi, Carabela și Greu l-au pus la muncă pe Dobre, în timp ce pentru roș-galbeni tot Neagu a fost cel care a avut o ocazie bună.

Până la urmă, cum ”jocul greșeala așteaptă”, în minutul 66, când Dur-Bozoancă a ieșit aiurea la o fază la care Sokovic a ajuns în careu, iar sârbul nu a ”iertat”, așa cum ar fi fost grav să o facă un atacant de careu la o fază similară.

După ce s-a marcat, Farul a continuat să atace cu aceiași jucători la finalizare, fără antidot în fața lui Dobre. De consemnat, în special, ratarea mare a lui Tudorache din minutul 82, după o toamnă nu tocmai grozavă prinsă de fotbalistul trecut și prin curtea lui Dinamo.

Cosmin Petruescu recunoaște că Ripensia a avut și puțină șansă la golul marcat

Antrenorul timișorenilor e conștient că meciul avea șanse să se termine 0-0 dacă Dur-Bozoancă nu ieșea hazardat la faza golului.

”Este o victorie extrem de importantă, muncită, dar, în același timp, trebuie să recunoaștem că am obținut-o cu foarte multă șansă. Am obținut o victorie după un joc pe care l-am jucat cu inima, cu sufletul, cu atitudinea corespunzătoare și aici cred eu că s-a făcut diferența. Am întâlnit o echipă Farul extrem de motivată, extrem de bine pusă în teren și care ne-a pasat foarte mult. Senzația de pe margine a fost că au o viteză în plus față de noi. Am încercat să contracarăm jocul lor printr-o organizare și printr-o organizare defensivă cât mai bună, cu dublaj permanent. Pentru asta a fost nevoie să alergăm foarte mult, lucru pe care l-am și făcut. Una peste alta, extrem de importante sunt punctele, în contextul general al clasamentului”, a declarat Cosmin Dur-Bozoancă.

Victorie cu sufletul obținută de roș-galbeni

”Conferențiarul” a punctat importanța dăruirii la acest meci pentru elevii săi. ”Am spus înaintea acestui joc că avem o partidă foarte grea cu Farul. Știam echipa, le cunoaștem problemele de efectiv, eu nu le-am contestat problemele, am spus doar că au venit cu aceeași echipă cu care au eliminat Clinceniul din Cupa României, cu care au câștigat în fața Reșiței. Acest lucru s-a confirmat prin jocul practic de ei astăzi. Clar sunt mulțumit de cele trei puncte, de atitudinea pe care au avut-o băieții pe tot parcursul jocului, și cei care au intrat de la început și cei care au intrat pe parcurs. Am încercat să introduc cât mai mulți jucători proaspeți, pentru că vineri am avut un meci foarte greu la Cluj. Victoria este a tuturor, și a celor ce au jucat astăzi și a celor ce au jucat la Cluj”, a mai adăugat antrenorul Ripensiei.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FARUL CONSTANŢA 0-1

Nemanja Sokovic 66′

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic, Fridrich – Val. Macrițchii, Coulibaly (Stoi 46′), Al. Neagu (cpt.)(Al. Popovici 70′), Vasluian (Gladun 58′) – Mih. Ene (Vl. Tudorache 58′), Sokovic (Golda 90+1′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Țieranu, C. Sârbu, Maric
Antrenor: Cosmin Petruescu

Farul: Dur-Bozoancă – Greu, Antoche (cpt.), Cărăruș, Carabela – Rob. Silaghi, Ant. Cruceru, Bîrnoi – Hordouan, Banyoi, Măzărache
Rezerve neulizate: Agachi – D. Ciolacu, Șt. Rus, Pelivan
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca și Răzvan Claudiu Tudor (ambii din Craiova); Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Cu acest succes, Ripensia a urcat pe locul 15, cu 18 puncte, și ”iernează” peste linia retrogradării. Cosmin Petruescu le-a dat întâlnire elevilor săi la stadion în seara zilei de 10 ianuarie, iar din 11 echipa reia antrenamentele.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultimul-meci-din-liga-2-in-2020-restanta-ripensia-farul-are-loc-la-timisoara-astazi-de-la-ora-1400-e-egalitate-perfecta-intre-cele-doua-echipe-la-confruntarile-directe-19162330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ocazie-colosala-ratata-in-meciul-ripensia-farul-modul-in-care-vlad-tudorache-a-irosit-golul-dupa-ce-a-sprintat-70-de-metri-cu-mingea-la-picior-19162417

Anda DELIU 15 Dec. 2020, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă