Flavius Stoican a trecut la treabă și încearcă primul transfer al iernii la Viitorul Pandurii. Un portar din Liga 3 i-a atras atenția, dar are ca adversar un club din Liga 1

Andrei PASCU 12 Dec. 2020, 22:44 Liga 2
Flavius Stoican a trecut la treabă și încearcă primul transfer al iernii la Viitorul Pandurii. Un portar din Liga 3 i-a atras atenția, dar are ca adversar un club din Liga 1

Viitorul Pandurii a făcut un sezon foarte bun de Liga 2, până acum. Termină anul pe locurile de play-off și se gândește că la finalul campionatului poate fi printre echipele care vor promova, lucru recunoscut și de antrenorul Flavius Stoican. Până atunci, în actuala pauză de iarnă ar putea ajunge la echipa gorjeană câțiva fotbaliști noi.

Paul Cosma, dorit de Viitorul Pandurii 

Portarul Paul Cosma (18 ani), de la Sportul Şimleu Silvaniei (Seria 10 din Liga 3), ar fi dorit de Viitorul Pandurii. Tânărul a avut evoluții bune în acest sezon și din acest motiv a atras atenția staffului lui Flavius Stoican. Cosma mai este dorit însă și de alte echipe din Liga 2, dar și de cluburi din Liga 1, acest aspect fiind recunoscut chiar de oameni ai formației la care este legitimat.

FC Botoșani, din Liga 1, s-a interesat de portarul de 18 ani 

Ioan Gurzău, președintele celor de la Sportul Şimleu Silvaniei, a afirmat că Viitorul Pandurii chiar a făcut primele demersuri în vederea transferului, dar are un pas în spate față de FC Botoșani, din Liga 1. Se pare că moldovenii au obținut permisiunea clubului din Liga 3 să îl ia în probe pe Paul Cosma, în pauza de iarnă.

Paul Cosma a avut evoluţii foarte bune în turul de campionat şi drept dovadă s-au interesat mai multe echipe de el. Are şansa să meargă în probe la FC Botoşani. El poate să facă pasul mai sus chiar din această iarnă. Chiar şi cei de la Viitorul Pandurii l-au contactat pe antrenor pentru a se interesa de Paul Cosma. Pentru orice jucător care are şansa să meargă la un alt nivel, noi ne bucurăm. Şansele ca el să mai rămână la Şimleu sunt mici”, a declarat Ioan Gurzău, citat de Sportul Sălăjean.

George Zima: ”Pentru noi ar fi o pierdere, dar pentru el ar fi un pas mare” 

Despre calitățile lui Paul Cosma a vorbit și antrenorul de la Sportul Şimleu Silvaniei, George Zima, care l-a lăudat pentru meciurile din acest sezon:

”Sunt ceva discuţii pentru Paul Cosma. El a făcut meciuri bune în Liga a 3-a şi sunt echipe interesate pentru el. Noi ne-am dori să facă pasul cel puţin la Liga a 2-a. Pentru noi ar fi o pierdere, dar pentru el ar fi un pas mare. Trebuie să ne gândim la viitorul lui, iar dacă sunt şanse să plece, să îl lăsăm”.

Viitorul Pandurii termină în primele cinci echipe anul, în Liga 2 

Viitorul Pandurii este sigură de clasarea în primele cinci echipe la finalul acestui an. A înregistrat în 14 partide opt victorii, două egaluri și patru înfrângeri. În prima rundă din 2021, gorjenii vor evolua pe teren propriu cu ”U” Cluj.

Momentan se află pe locul 2, cu 26 de puncte acumulate, la fel ca Rapid, care are un golaveraj inferior. Liderul ”FC U” Craiova are 30 de puncte.

Foto: C.S. Sportul „2007” Șimleu Silvaniei

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-un-antrenor-cum-nu-se-poate-mai-fericit-laude-multe-pentru-jucatori-si-declaratii-indraznete-promisiunile-antrenorului-dupa-ce-viitorul-pandurii-a-trecut-de-cs-mioveni-19161546

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-pregateste-primele-debarcari-din-pauza-de-iarna-cele-cinci-nume-aflate-pe-lista-plecarilor-19162264

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-nu-se-regaseste-nici-in-meciurile-amicale-a-pierdut-ambele-teste-ale-mini-turneului-organizat-la-turnu-magurele-19162273

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 12 Dec. 2020, 22:44 Liga 2
Pe aceeași temă