Finanțatorul Ripensiei își dorea un campionat clasic în Liga 2, deși recunoaște că și formatul ales de majoritatea cluburilor va fi greu de dus la capăt: ”Este un compromis. Vor veni vremuri grele”

Anda DELIU 23 Aug. 2020, 15:52 Liga 2

Ripensia a fost printre cele cinci cluburi care, la consultarea FRF, au votat pentru un sezon clasic, format tur-retur, pentru ediția 2020/2021 a Ligii 2. Finanțatorul-președinte al clubului, Dumitru Mihu, spune că formatul de acum e un compromis, despre care recunoaște că nu e neapărat o idee rea. Cu o săptămână înainte de startul noului sezon, conducătorul spune că lotul timișorenilor e încă în formare, ceea ce nu sună tocmai încurajator.

Rapid, Farul, Viitorul Pandurii și Pandurii, alături de Ripensia, au votat pentru formatul clasic, potrivit surselor Liga2.ro. Mihu nu e deranjat de varianta cu tur și apoi play-off și play-out, deoarece prevede o escaladare a cazurilor de coronavirus.

”Propunerea noastră a fost să avem un campionat cu desfășurare normală. Condițiile sanitare din România, sigur, îngreunează foarte mult acest lucru. Formatul este un compromis între numărul de echipe existente în Liga 2 și timpul pe care îl avem la dispoziție pentru organizarea competiției. Să vedem. Să sperăm că lucrurile vor fi ok și în acest format să reușim să o ducem la capăt. După părerea mea, vor veni totuși vremuri grele. Există posibilitatea să avem sincope și chiar să ne blocăm la un moment dat”, a spus președintele, într-un interviu pentru canalul de YouTube al clubului Ripensia.

Ripensia a jucat, sâmbătă, un amical cu ASU Politehnica Timișoara, pe arena Știința, iar rezultatul a fost unul de egalitate, scor 2-2. Foto: Cornel Putan / Ripensia

Campania de transferuri la Ripensia e încă ”subțire”

Ripensia i-a înregimentat vara aceasta pe Sthepan Coulibaly, nerecuperat după o accidentare, Nenad Lalic, cu probleme la plămâni, și Nemanja Sokovic. Au mai fost testați jucători precum Adrian Neacșu, Loic Tenlep, Harald Fridrich sau Mihai Ene, jucători care fie nu au cine știe ce CV, fie, în cazul lui Ene, format la Viitorul, nu au mai jucat de mult timp.

În aceste condiții, egalul la scorul de 2-2 făcut cu ASU Poli, club care a avut mari probleme în pregătire, arată că lotul roș-galbenilor nu e tocmai unul care să dea speranțe acum la rezultate grozave în primele etape.

Mihu a spus despre amical că a contat duritatea alb-violeților, deși Ripensia nu s-a ales cu niciun accidentat, spre deosebire de meciul cu Reșița, când Chera i-a rupt ligamentele lui Benea. Într-adevăr, arbitrajul de la meciul cu ASU Poli, unul făcut de o brigadă ”pe bune” a fost însă foarte slab, cu multe decizii greșite și generând discuții inutile pe teren.

”Noi mai avem încă foarte mult de lucru. Lotul este încă în formare. Sunt jucători tineri. Poli a jucat în stilul ei caracteristic, un pic mai agresiv și jucătorii noștri nu sunt obișnuiți cu acest lucru deocamdată. Meciurile de verificare pe care le-am avut până acum au fost mai light. Un joc bun, am reușit să vedem la lucru câțiva jucători care au venit mai noi”, a spus Mihu despre lot, după ultimul amical înainte de startul ediției 2020/2021 a Ligii 2.

https://www.youtube.com/watch?v=1ARS-U9STKQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3DwCmMcj-JlmEetVsbCSBsu9QdG3IRXrThkKPhYO-RsJQzOYsTSwlPch4

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egal-in-derby-ul-amical-dintre-asu-poli-si-ripensia-ros-galbenii-testeaza-mai-multi-jucatori-nu-toti-cu-experienta-in-liga-2-claudiu-pamfile-a-semnat-cu-alb-violetii-19145152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-echipei-pandurii-tine-pe-ace-restul-cluburilor-din-liga-2-cand-s-ar-putea-stabili-tintarul-noului-sezon-care-trebuie-sa-inceapa-intr-o-saptamana-19145010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-editia-2020-2021-de-liga-2-are-loc-intr-o-varianta-inedita-doar-cu-o-mansa-in-sezonul-regular-apoi-cu-o-grupa-de-play-off-si-doua-de-play-out-campionatul-incepe-la-29-august-momentan-far-19144643

Anda DELIU 23 Aug. 2020, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă