Rapid a făcut egal în primul amical sub comanda lui Adrian Iencsi. Antrenorul e mulțumit, dar așteaptă transferuri: ”În general, cei valoroși au angajamente cu alte echipe”

Răzvan STÎNGĂ 16 Aug. 2020, 10:00 Liga 2

Rapid a jucat sâmbătă primul amical sub comanda lui Adrian Iencsi, dar în același timp primul și după reluarea pregătirilor. Giuleștenii au avut un test cu Academica Clinceni, pe care nu l-au pierdut. Meciul s-a terminat la egalitate, 0-0.

Potrivit FC Rapid, prima repriză a fost destul de echilibrată, dar cu un plus pentru adversari, care au folosit mulți dintre jucătorii de bază și și-au creat mai multe oportunități de a marca. Conform informațiilor despre meci oferite de giuleșteni, a doua parte s-a jucat de aceeași manieră, chiar dacă Iencsi a schimbat mai mulți jucători.

  • Echipa utilizată de Adrian Iencsi: Drăghia (Tătaru 46′ , Devenish-Mears 72′ ) – I. Voicu (Băjan 46′), Bg. Manole (Catrici 46′, Ignat 72′), Crișan (Mocioacă 46′), Goge (Finica 46′) – Al. Dulca (Djuric 46′), Sefer (R. Ilie 46′), R. Lazăr (Jorza 46′), Pănoiu (Cârstocea 46′) – N. Georgescu (Gab. Toma 31′, Ghineț 62′), Hlistei (Dodoi 46′)

Rapid a avut cele mai importante ocazii de a înscrie prin Amir Jorza și Rareș Ilie. Antrenorul ales de conducere în această vară să o ducă pe Rapid în Liga 1 la finalul campionatului s-a declarat extrem de mulțumit de amicalul cu Academica Clinceni. A avut ocazia să îi testeze pe jucători, să vadă cum se comportă în meciuri și este încrezător că egalul cu o echipă din prima divizie va da multă încredere.

Adrian Iencsi: ”Am avut emoții plăcute, iar dacă nu le ai, înseamnă cu nu ai pasiune”

În același timp, Iencsi a vorbit, la finalul confruntării, și despre cum s-a simțit la prima partidă pe banca echipei pentru care a și jucat. Chiar dacă are experiență de zeci de ani, atât ca fotbalist cât și ca antrenor, a recunoscut că a avut ceva emoții.

Am fost încântat de acest test. Am fost oportuniști pentru că aveau programat un amical cu altă echipă. Ne-a picat foarte bine. Am folosit două formule diferite în ambele reprize. A doua repriză, la rugămintea gazdelor, a ținut cu cinci minute mai mult, ceea ce și pe noi ne-a ajutat. A fost un test foarte bun, au jucat foarte mulți jucători tineri, îi urmăresc, încerc să clădesc o echipă. Chiar și astăzi am văzut câteva lucruri pe care trebuie să le pun la punct.

(N.r. – Cum a fost debutul pe banca Rapidului?) A fost bine, dar întotdeauna sunt emoții. Emoții plăcute, iar dacă nu le ai, înseamnă cu nu ai pasiune. Am alături de mine băieți extraordinari și asta mă ajută foarte mult.

(N.r. – Care e nivelul fizic al jucătorilor?) Pentru mine e greu să gestionez acest aspect fizic, pentru că tocmai s-a terminat campionatul Ligii 2, nu au avut foarte multă pauză. Sper ca eu și stafful să îi aducem la un nivel foarte bun fizic. Trebuie să lucrăm foarte mult și pe exercițiile de coordonare, tehnic și mai ales tactic, a declarat Adrian Iencsi pentru FC Rapid, care a vorbit și despre următoarele transferuri.

Adrian Iencsi își mai dorește transferuri: ”Vreau să am dublaj pe posturi”

Își dorește ca la echipă să mai ajungă câțiva fotbaliști, pentru că vrea un lot numeric dar și valoros. Preferă să aibă dubluri pe fiecare post, dar este conștient că acest lucru va fi greu de realizat, ținând cont de faptul că toți jucătorii buni pe care i-ar vrea, sunt sub contracte.

În ceea ce privește desfășurarea pregătirilor, Rapid va intra într-o perioadă de antrenamente centralizate și a programat deja un al doilea meci amical, cu CSM Slatina, sâmbăta următoare, 22 august. Adrian Iencsi ar vrea să mai dispute până atunci o altă partidă de verificare și în acest moment se caută variante.

”Eu mi-aș dori să am dublaj valoric pe fiecare post, dar e foarte dificil să aduci mulți jucători. În general cei care sunt valoroși au și angajamente cu alte echipe, dar eu încerc să lucrez cu ce am la dispoziție. Vreau să formez un grup cât mai apropiat pentru că asta e cel mai important, să fie un grup cât mai omogen. Dacă am un grup bun, omogen și înțelege foarte bine tot ce eu transmit, sunt convins că suntem pe drumul cel bun.

Urmează o perioadă foarte dificilă pentru noi. Vreau să încep o perioadă de pregătire centralizată, de șase zile. Să stăm toți, să ne cunoaștem mai bine, să avem ședințe individuale, să lucrăm. O să avem câte două ședințe de pregătire aproape în fiecare zi. Aș vrea să mai iau un joc amical miercuri. Sâmbăta următoare avem un joc cu Slatina și sper să fie aici la București. Avem mult de muncit, dar avem puțin noroc pentru că s-a decalat cu cinci zile startul campionatului. Cred că e bine pentru toată lumea. Pentru mine e important ca băieții să fie bine și să înțeleagă tot ce le transmit”, a completat Adrian Iencsi.

Rapid a adus un jucător și a renunțat la cinci 

Echipa antrenată de Adrian Iencsi a adus un singur jucător până acum. Rapid a anunțat, miercuri, 12 august, că l-a împrumutat pe fundașul central Radu Crișan (24 de ani) de la Astra pentru un sezon. Acesta a evoluat și stagiunea trecută în Liga 2, pentru două echipe, iar una a fost adversara giuleștenilor în play-off-ul pentru promovare.

În ceea ce privește plecările, Rapid a ajuns la cinci jucători pe care nu va mai conta în sezonul următor. După ce au expirat împrumuturile mijocașului Geani Crețu (20 de ani) și portarului Mihai Popa (19 ani), care s-au întors la Dinamo și Astra, giuleștenii i-au pus pe liber pe fundașii Alexandru Iacob (31 de ani) și Facundo Mallo (25 de ani) și pe atacantul Brighton Labeau (24 de ani).

Foto: FC Rapid 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-brighton-labeau-a-semnat-cu-o-campioana-din-europa-dupa-despartirea-de-rapid-vreau-sa-ajut-echipa-sa-castige-din-nou-titlul-19144086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-grigorie-a-plecat-si-el-de-la-rapid-mesajul-despartirii-sper-ca-la-un-moment-dat-sa-ma-ntorc-in-giulesti-mentiunea-speciala-pentru-galerie-19144072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-deranjat-de-declaratiile-lui-victor-angelescu-nu-poti-sa-ti-bati-joc-de-munca-mea-si-sa-ma-scoti-intr-o-imagine-proasta-actionarul-rapidului-pus-sa-si-asume-transferuri-19143983

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Aug. 2020, 10:00 Liga 2
Pe aceeași temă