Andrei Panait, mijlocașul Argeșului, e șocat de criza provocată de coronavirus: „Nu mă gândeam vreodată că voi trăi acest moment”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 17:54 Campionat
Andrei Panait, mijlocașul Argeșului, e șocat de criza provocată de coronavirus:**

Clipele pe care le trăim în aceste momente la nivel mondial, nu numai în România, din cauza pandemiei de coronavirus, au dus la suspendarea competițiilor sportive și la o stare totală de incertitudine. Fotbalul din România nu se va relua, în cazul ce mai bun, mai devreme de 16 mai, iar federația încearcă să facă scenarii prin care actualele sezoane ar putea continua. Între timp, populației i se recomandă să stea în casă, pentru a evita răspândirea virusului, iar personalități încearcă să încurajeze acest lucru prin tot felul de mesaje.

O astfel de inițiativă a avut zilele trecute și echipa de Liga 2 Campionii FC Argeș, care, prin antrenorul Ionuț Badea și jucătorii Andrei Panait, Andrei Blejdea, Nedo Turkovic, Andrei Mirică și George Micle au transmis mesaje către fanii grupării piteștene cu ceea ce ar trebui să facă în această stare de alertă.

Separat de această acțiune, Andrei Panait (30 de ani, foto – primul din stânga), unul dintre cei mai vechi jucători din actualul lot al echipei alb-violete, a spus, într-un interviu acordat Curierul zilei, cum încearcă să facă față situației și restricțiilor impuse de autoritățile locale. Acesta nu credea că va trăit vreodată astfel de momente.

„Pentru noi, ca și sportivi, nu este bine că s-a întrerupt campionatul, dar nu avem ce face! Trebuie să respectăm regulile impuse de autorități, iar dacă este nevoie să stăm în casă, vom sta! Cu înțelegere și cu răbdare, sunt sigur că putem depăși acest moment. Nu mă gândeam vreodată că voi trăi acest moment. Fiecare om avea un anumit stil de viață. Aceste măsuri luate de autorități ne privează de anumite lucruri precum ieșitul în oraș, întâlnirile cu prietenii, dar sunt chestiuni de moment. Cel mai important lucru este să respectăm regulile impuse de autorități, pentru că sunt sigur că au fost luate în cunoștiință de cauză”, a spus Panait.

Andrei Panait: „Lucrurile să revină la normal într-un timp cât mai scurt”

Mijlocașul se pregătește acasă, individual, în aceste momente în care antrenamentele în grup sunt interzise. Acesta își dorește ca Liga 2 să reînceapă cât mai rapid.

„Alerg pe bandă, însă nu este ca și cum aș face mișcare în aer liber. Este mai dificil să fii izolat într-o casă. Sper ca situația să nu dureze mult timp, iar lucrurile să revină la normal într-un timp cât mai scurt și să ne putem desfășura pregătirea așa cum trebuie. Nu știm când se va relua campionatul și așteptăm și noi deciziile pe care le va lua Federația Română de Fotbal. Îmi doresc ca lucrurile să intre pe un făgaș normal într-un timp cât mai scurt, însă sunt conștient că aceste lucruri se vor lămuri după ce se va ști cu exactitate evoluția acestui virus”, a mai declarat Andrei Panait.

„Vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul și să revenim în Liga 1”

Despre actuala clasare a echipei și lupta pentru promovare, jucătorul Argeșului prevede un final de sezon strâns.

„După cum se știe, sunt 5-6 echipe despărțite de câteva puncte, care se vor bate la promovare. Este foarte frumos pentru cei care urmăresc fotbalul și mai greu pentru cei care sunt în teren. Chiar dacă UTA are un avans considerabil de puncte față de locul 2, în fotbal se pot întâmpla multe. Sunt convins că promovarea se va juca până pe final. Fiecare echipă crede în șansa ei. Noi vom face tot posibilul să îndeplinim obiectivul și să revenim în Liga 1, acolo unde ne este locul. În aceste momente, cel mai important lucru este să depășim cu bine această situație ciudată cu care nu ne-am mai confruntat”, e de părere Andrei Panait.

În acest sezon de Liga 2, unul în care a avut și probleme medicale, Andrei Panait a fost utilizat în doar 12 meciuri din total de 23 disputate de echipă. Campionatul trecut a avut 28 de prezențe și patru goluri. În cariera sa a mai trecut pe la FC Argeș Pitești și CS Mioveni.

Campionii FC Argeș e situată pe locul 4 în clasamentul Ligii 2, după 24 de etape, cu 38 de puncte, la unul diferență de locul 3, Turris Oltul Turnu Măgurele, dar și de locul secund, CS Mioveni. În cazul în care campionatul va continua pe varianta cu play-off și play-out, atunci echipa piteșteană va juca în play-off și își va continua lupta pentru promovare. O va face însă de pe locul 6, nu 4, cum este acum, deci cu trei puncte în minus, deoarece înainte de împărțire celor două grupe se vor scădea cele cinci rezultate la „masa verde” din acest retur, cele din meciurile exclusei Sportul Snagov. Chiar dacă Argeșul a câștigat pe teren acea partidă, excluderea ulterioară a echipei ilfovene a transformat acest succes într-unul decis de comisia FRF.

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă