Steaua și-a trimit jucătorii acasă, așa cum au făcut toate cluburile în plină pandemie de coronavirus, dar îi ține sub supraveghere. Daniel Oprița și stafful său le-au dat programe individuale de lucru, pentru a nu pierde mult din pregătirea fizică, iar revenirea normală la programul de antrenament să se facă repede.
Ștefan Iovan, coordonatorul Centrului de copii și juniori al clubului Steaua, a declarat că fotbaliștii nu sunt scăpați din ochi și sunt urmăriți periodic pentru a vedea dacă respectă sarcinile trasate în tot acest timp.
„Îi urmărim pe jucători, avem și posibilitatea acum prin mijloacele noi. Copilul este obligat ca tot ceea ce face să-i dea antrenorului, iar acesta este obligat să îl urmărească ș.a.m.d. Au un program foarte bine stabilit. Trebuie să ne conformăm și să ascultăm și noi, odată pentru totdeauna, pentru că noi, românii, suntem mai căpoși și nu prea respectăm anumite reguli. Fiind perioadă de criză, trebuie să respectăm cu strictețe regulile și tot ceea ce ne spun autoritățile. Pentru că, dacă fiecare e conștient și responsabil, cred că vom reuși împreună să scăpăm cu bine peste această situație.
După ce se va încheia această epidemie, eu cred cât mai repede, tot planul nostru de viitor este să formăm echipe puternice și să creștem copii talentați”, a declarat, pentru Steaua TV, Ștefan Iovan, care și-a amintit de un un moment din urmă cu zeci de ani.
Când Europa a fost afectată de accidentul nuclear de la Cernobîl, din 1986, el și colegii săi nu au întrerupt antrenamentele. În acel an, Steaua a câștigat Cupa Campionilor.
„Eu știu că ne-am antrenat în permanență. Venea semifinala sau finala Cupei Campionilor și era ceva agitație, ți eu minte, de soldați pe aici, unde nu era voie să fie aglomerație mare. Dar ne-am antrenat foarte bine și dovadă e că am și câștigat Cupa Campionilor. A fost și atunci o teamă din toate punctele de vedere, pentru că existau radiațiile și tot ceea ce era la momentul respectiv. Parcă nu a fost ca și acum. Eu cred că acum e mai multă panică și consider că nu trebuie să fie panică, ci să fim lucizi”, a mai precizat fostul mare fotbalist.
Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc la data de 26 aprilie 1986, la ora 01:23. Atunci a urmat contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Centrala nucleară se afla în orașul Prîpeat din Ucraina. E considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
Steaua, 18 victorii în 18 meciuri în acest sezon de Liga 4
În ultimii doi ani, Steaua a ratat promovarea în Liga 3, iar diferența din acest moment, de șapte puncte față de locul 2, ocupat de Rapid 2, nu îi liniștește pe Oprița și compania. Vor să aibă evoluții cât mai bune, să termine campionatul cu victorii pe linie, iar în sezonul următor să se bată cu șanse reale la accederea în eșalonul al doilea.
După 18 etape, Steaua are 18 victorii în Liga 4, cu golaveraj 156-5. La barajul pentru promovare, în cazul în care va ieși campioană pe București, echipa roș-albastră va întâlni reprezentanta județului Giurgiu.
Video: Steaua TV