Teoretic, Timișoara va avea peste câțiva ani un stadion modern, la standarde UEFA, pe locul actualului „Dan Păltinișanu”. Banii vor veni de la Compania Națională de Investiții (CNI), iar procedura a început, deoarece s-a dat startul la realizarea studiului de fezabilitate, după ce s-a anunțat cine a câștigat licitația. Un parlamentar de Timiș, Adrian Pau, spune însă că e foarte sceptic că, după studiul de fezabilitate, se va și face rapid ceva concret!
Noul stadion din Timișoara ar urma să aibă 30.000 de locuri, tribune acoperite și nu va avea pistă de atletism, ca actualul, ridicat în anii ’60. În privința studiului de fezabilitate, lucrurile au pornit, iar asociere de firme care a câștigat licitația pentru realizarea documentației are un termen de 135 de zile, de la data de 27 ianuarie, pentru a finaliza documentele. Ulterior, urmează un proiect tehnic, demolarea vechiului stadion și construcția propriu-zisă.
Adrian Pau crede că președintele Consiliului Județean Timiș s-a grăbit anunțând finanțarea pentru noul stadion
Parlamentarul de Timiș Adrian Pau (foto) crede că finanțarea pentru stadion nu va veni deloc ușor.
„Problema finanțării este legată strict de Guvern. PSD a avut posibilitatea trei ani de zile să facă acest lucru. A aruncat mingea în grădina PNL, sperând ca PNL-ul să rezolve problema în perioada imediat următoare. Pentru a avea un proiect și pentru a demola actualul stadion, trebuie parcurse o serie de etape. Ce facem dacă demolăm când vom avea un nou proiect, dar nu vom avea finanțare. Cred că domnul Călin Dobra (n.r. – președintele Consiliului Județean Timiș) s-a cam grăbit”, a declarat deputatul Pau (PRO România).
Parlamentarul e convins că lucrurile se vor mișca în „ritm” românesc
Politicianul a mai spus că e convins că mai pot trece chiar cinci ani până ce un nou stadion va fi gata.
„Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni. Studiul de fezabilitate reprezintă doar prima etapă în construcția unui obiectiv, până la construcție, mai e o etapă destul de lungă. Urmează proiectul tehnic, care va trebui trebui să aibă o finanțare, și abia apoi vorbim de finanțarea unui nou stadion. Eu sunt foarte sceptic că în perioada următoare, în următorii 2-3-5 ani de zile vom avea acea demolare și construcția unui viitor stadion. Anul acesta rezolvăm studiul de fezabilitate, probabil anul viitor vom vorbi despre proiectare. De stadion discutăm abia în anul 2022”, a mai spus Pau.
Consideră că în sudul României s-au făcut multe stadioane pe interese politice
Oltenia și județul Teleroman au fost „binecuvântate” cu proiecte de stadioane noi. Avem asemenea arene la Craiova, Târgu Jiu, chiar și la Turnu Măgurele și vom avea în curând și la Alexandria. De asemenea, urmează proiecte la Strehaia și Rovinari, în județele Mehedinți, respectiv Gorj!
Între timp, la Timișoara, Iași, Constanța sau Brașov, fotbalul se joacă pe ruine. „Nu îmi aduc aminte de fotbaliști celebri din Alexandria. Îmi aduc aminte de fotbaliști foarte buni din Timișoara, Iași, Constanța sau Craiova. Dintre acestea, doar la Craiova s-a construit un stadion nou, în virtutea prieteniei de notorietate dintre Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea. La Rovinari avem din partea PNL un exponent foarte vocal, Dan Vîlceanu. Are afaceri multe în Rovinari și își dorește ca acest oraș să capete alte valențe”, consideră Adrian Pau.
Adrian Pau a trecut anul trecut la PRO România Timiș după ce a fost membru PSD. Mandatul de deputat l-a câștigat cu partidul anterior. Pau s-a poziționat adesea critic față de PNL și PSD.
Articol scris de Anda DELIU