Pandurii rămâne fără gol marcat, ASU Politehnica își reface moralul! Ce au declarat cei doi antrenori după meciul de la Târgu Jiu, câștigat la scor de bănățeni

Învinse în prima etapă, Pandurii și ASU Politehnica priveau cu optimism meciul direct de la Târgu Jiu. Bucuria finală a fost de partea bănățenilor, care s-au impus cu scorul de 3-0, după ce au controlat clar partida de sâmbătă.

Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 14, prin Mircea Axente, care, lansat de Ignea, a pătruns în careu și a trimis balonul, din 9 metri, plasat, pe lângă portarul Iulian Dinu. La golul de 2-0, din minutul 58, a fost rândul lui Axente să pasese decisiv, lui Alin Manea, care a înscris cu un șut din 8 metri. Introdus pe teren doar de un minut, Adrian Ungureanu a stabilit rezultatul final, cu un șut din unghi, pe sub portarul Iulian Dinu.

S-a încheiat 3-0 pentru ASU Politehnica Timișoara, care și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din prima etapă, când a fost învinsă cu 1-0, pe teren propriu, de CS Mioveni.

Petruescu: „Plusul de experiență a făcut diferența în acest joc”

La finalul jocului de la Târgu Jiu, bănățenii s-au plâns de căldura mare degajată de terenul sintetic.

„Aș vrea să felicit jucătorii ambelor echipe pentru efortul admirabil pe care l-au făcut în asemenea condiții de joc, pe un teren sintetic care degajă foarte multă căldură. Nu mă refer la calitatea gazonului, dar e foarte greu să joci de la ora 11, pe o asemenea căldură, pe un astfel de teren. A fost o partidă grea pentru noi, împortiva undei echipe care știam că nu are nimic de pierdut, o echipă care a fost preocupată de joc și aș vrea să îl felicit pe Adi Bogoi pentru munca pe care a depus-o și pe care o depune la acest club, în condiții destul de grele. Știu cu ce probleme se confruntă și s-a confruntat de-a lungul timpului și îi doresc multă forță de muncă, pentru că are mare nevoie. Știam despre Pandurii că e o echipă incomodă și o echipă agresivă, în sensul bun al cuvântului, o echipă preocupată să joace fotbal. Dar ne-am pregătit bine și, cred eu, că plusul de experiență a făcut diferența în acest joc. Cred că diferența de pe tabelă, ca să fiu sincer, a fost un pic cam mare comparativ cu realitatea din teren. De această dată această diferența de experiență a cântărit în favoarea noastră”, a declarat Cosmin Petruescu, la conferința de presă.

Bogoi: „Atitudinea unor jucători a lăsat de dorit”

Rezultatul a fost unul dureros pentru antrenorul Adrian Bogoi, a cărui echipă a rămas fără gol marcat în acest sezon, după ce în prima etapă Pandurii fusese învinsă cu 2-0 în deplasarea de la Turnu Măgurele.

„Rezultatul este dureros pentru mine, sper că și pentru jucători. Ar fi un lucru pozitiv să fie și pentru jucători dureros, pentru am putea să o luăm, de luni, de la capăt cu pregătirea. Cred că atitudinea unor jucători a lăsat de dorit. Deocamdată, nu sunt pregătiți pentru acest nivel anumiți jucători, pentru că sunt foarte tineri. Dar pot crește într-o perioadă foarte scurtă de timp. Noi am avut și probleme mari de efectiv. În vară au plecat zece fotbaliști și am mai avut și cinci jucători indisponibili pentru acest meci. Transferuri am făcut foarte puține și sunt jucători foarte tineri. S-a văzut și astăzi ca ei fac greșeli foarte mari. Din păcate, au făcut și cei care au o anumită vârstă și o anumită maturitate, nu numai cei tineri, și mă refer aici la fundași”, a declarat Bogoi.

Etapa viitoare, Pandurii joacă pe terenul nou-promovatei CSM Reșița, în timp ce ASU Politehnica primește vizita echipei Daco-Getica București.

PANDURII TÂRGU JIU – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 0-3
Mircea Axente 14′, Alin Manea 58′, Adrian Ungureanu 80′

Iul. Dinu – P. Chiș, D. Ciobanu (cpt.), Oiță, Rob. Bratu, Vasilescu, Rob. Lică, Dinu-Ivănescu (Tănăsoiu 50′), Nichifor, P. Popescu (Unguru 75′), Rașoveanu (R. Filip 65′)
Antrenor: Adrian Bogoi

Murariu – C. Jurj, Coadă, Scutaru (cpt.), Cherecheș – Dros, Ignea – Alin Manea (Vidrăsan 88′), F. Trip (Ad. Lazăr 71′), S. Lupu (Ad. Ungureanu 79′) – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bâte, Schieb, Pițigoi
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare); Rezervă: Ionela Alina Peșu (Craiova); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă