Petrolul rămâne în joc pentru baraj după victoria cu UTA. Explicația lui Mulțescu pentru revenirea spectaculoasă: „Cred că a contat și faptul acesta”

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 11:16 Campionat

Petrolul s-a întors cu toate punctele din deplasarea de la Arad, după un succes obținut cu UTA cu multe emoții. Cu 4-2 au câștigat ploieștenii, după ce au fost conduși cu 2-0, iar la pauză era 2-1. „Lupii” lui Gheorghe Mulțescu se mențin, astfel, în lupta pentru locul de baraj pentru promovare, care se va decide în ultima etapă, weekendul următor.

Petrolul a avut o primă repriză foarte proastă la Arad, iar utiștii Alexandru Oroian (31′) și Alin Șeroni (43′) l-au învins pe portarul Cezar Lungu, care a salvat în alte câteva rânduri sau a avut noroc că nu a mai primit gol. Bafta ploieștenilor a fost că Sergiu Arnăutu (44′) a redus imediat din diferență după golul de 2-0 al arădenilor, fiindcă altfel ar fi stat lucrurile dacă se intra la pauză cu două goluri în minus. În partea secundă, arădenii au continuat cu ratările, în timp ce prahovenii n-au iertat și pe fondul unei căderi inexplicabile a gazdelor. Laurențiu Marinescu (65′), Bogdan Rusu (78′) și Sergiu Arnăutu (88′ – pen.) au înscris pentru un 4-2 care o menține pe Petrolul în cursa pentru locul 3.

La finalul jocului, antrenorului Petrolului, Gheorghe Mulțescu, a spus că reprizele au fost împărțite de cele două echipe și că încă mai speră la locul de baraj. „Anticipam că o să fie un meci greu, UTA a arătat forță de joc pe teren propriu. Noi aveam nevoie neapărat de puncte, presiunea asta ne-a făcut să greșim destul de mult în prima repriză. UTA a condus jocul în majoritatea timpului, noi am răspuns cu niște contraatacuri sau faze fixe. La pauză am reglat multe din punct de vedere tactic, iar în partea a doua noi am condus jocul și am câștigat în final. Am fost echipa care, în proporție de aproape 100 la sută, am atacat în repriza a doua. Noi sperăm până la capăt la locul de baraj, contează ce se va întâmpla în ultima etapă. Cred că a contat și faptul că UTA nu mai are obiectiv, în repriza a doua s-a văzut o scădere din punct de vedere fizic la ea. Arădenii sunt de lăudat pentru că promovează tineri, dar, pe de altă parte, e clar că un club de tradiția UTA-ei trebuie să fie întotdeauna sus, iar în Liga a 2-a acest lucru înseamnă promovare”, a spus, citat de Sport Arad, Mulțescu.

UTA și Petrolul au cei mai experimentați antrenori din Liga 2, prin Ionuț Popa și Gheorghe Mulțescu, însă cei doi nu s-au văzut, fiindcă cel al arădenilor este în continuare în concediu medical. „Îmi pare rău pentru Ionuț, de situația delicată în care se află. Meseria de antrenor este una foarte stresantă, trebuie să ai mereu medicamentele la tine. Angelo Niculescu, unul dintre cei mai mari antrenori ai noștri, spunea că meseria de antrenor este cea mai grea din lume, pentru că nu răspunzi numai de munca ta. În ecuație mai intervin și jucătorii, arbitrii și alte chestiuni adiacente pe care nu le poți controla”, a comentat Mulțescu.

Antrenorul Petrolul a spus și că e în discuții pentru a continua pe banca echipei ploieștene și în noul sezon. „Sunt în discuții avansate să rămân la Petrolul, indiferent de ce se întâmplă. Dacă nu mergem la baraj, reconstruim”, a vorbit Gheorghe Mulțescu.

În urma rezultatelor etapei a 37-a, penultima a sezonului, UTA a căzut pe locul 10, cu 47 de puncte, iar Petrolul se menține pe locul 4, cu 77 de puncte, la două lungimi în spatele celor de la „U” Cluj, pe care trebuie să-i depășească pentru a prinde barajul pentru promovare. În ultima rundă, Petrolul joacă acasă cu Academica Clinceni, în timp ce „U” o întâlnește pe teren propriu pe Pandurii Târgu Jiu.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 11:16 Campionat
Pe aceeași temă