VIDEO | Cu Șut spre Liga 1! Academica Clinceni e și mai aproape de promovare, Energeticianul – de Liga 3! Poenaru: „De la meci la meci presiunea crește”

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 09:20 Campionat

Prima înfrângere suferită de Academica Clinceni în 2019, dar și după seria de 13 rezultate pozitive consecutive (0-1 cu Chindia) a fost trecută cu bine. Jucătorii liderului au întâlnit pe teren propriu un adversar modest, Energeticianul, pe care l-au învins cu 3-1. Astfel, cu cinci etape rămase până la finalul sezonului, echipa ilfoveană obține prima dintre cele patru victorii de care are nevoie pentru a fi sigură de promovarea directă în Liga 1 fără să vadă ce fac contracandidatele.

Două goluri din șuturile lui Șut

Clinceniul a început în forță prima repriză și din minutul 7 era deja în avantaj. După o acțiune pe dreapta și o pătrunde în careu a lui Florin Achim, fundașul a pasat în centru, iar Adrian Șut a marcat cu un șut pe jos, de la 12 metri, în dreapta lui Axinte. Atacurile au continuat și au fost concretizate cu un nou gol. Patriche a recuperat o minge în flancul stâng, a pasat în față pentru Adrian Șut (21), care a făcut un un-doi cu Buziuc în marginea careului și l-a învins din nou pe Teodor Axinte cu un șut tot lângă bara din stânga. Cu avantaj dublu pe tabelă, jucători lui Ilie Poenaru a apăsat mai puțin pe accelerație. Astfel, au ieșit la joc și oaspeții, care și-au creat câteva ocazii bune. Popescu (32) a bătut peste transversală o lovitură liberă de la 25 de metri, Ionică (34) a fost blocat în careu în momentul șutului, după ce Ioniță i-a ridicat mingea peste apărare, iar Robert Petre (42) a tras trimite milimetric pe lângă bară după ce balonul a fost deviat ușor de un adversar.

Rusu, cu poftă de gol, dar ratangiu și din penalty

Același ritm a fost și în partea secundă, mai ales după ce Viorel Tănase a schimbat de două ori la pauză. Vlad Rusu (62) a trimis însă în transversală dintr-o lovitură liberă de la 19 metri central și tot el, puțin mai târziu, în minutul 75, a fost faultat în careu de Găină, la o pătrundere în dreapta până aproape de linia de fund. Același Rusu și-a asumat executarea loviturii de pedeapsă, însă a bătut moale în dreapta, jos, iar Vâlceanu s-a întins bine și a respins.

Minutele de final au fost electrizante. Mai întâi, gazdele s-au desprins la scor de neprezentare. După o acțiune în viteză în flancul stâng, Robert Ion a primit la 8 metri și a tras, însă Axinte a respins cu piciorul în față. Mingea a fost imediat recuperată, pasată în dreapta la Cristian Dumitru (88), care a trage pe jos de la 15 metri ușor lateral dreapta lângă bara colțului lung, fără ca Axinte, mascat, să mai intervină. La poarta cealaltă, Vlad Rusu (90) a primit în careu, în stânga, a fentat doi adversari și a fost faultat de Patriche. De această dată, Cosmin Ionică (90+1) a bătut penalty-ului cu siguranță, în stânga, sus, și a înscris golul de onoare, pentru 3-1.

Poenaru: „Este o victorie meritată, zic eu”

La finalul partidei, Ilie Poenaru a spus că echipa sa a meritat pe deplin victoria, chiar dacă în partea secundă a jocului s-a relaxat și i-a permis adversarului să își creeze mai multe ocazii.

„Este o victorie meritată, zic eu, pentru că cel puțin prima repriză am dominat-o. În a doua repriză ne-am relaxat un pic și nu avem voie să facem asta. Adversarul a prins încredere și a reușit să își creeze niște situații de gol. Este un lucru bun că la noi apare mereu un alt marcator. A marcat toată echipa. Jucătorii care intră trebuie să se impună și să îmi arate că trebuie să joace meci de meci. Dacă vom câștiga următoarele două meciuri, matematic nu mai avem cum să pierdem locul 2. De la meci la meci presiunea crește”, a spus Ilie Poenaru în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”, la radio Sport Total FM.

Cu 76 de puncte, Academica Clinceni se menține pe primul loc, acum având șase punte avans față de Chindia, care joacă mâine, de la ora 18:00, la Sportul Snagov. În schimb, Energeticianul a rămas pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 35 de puncte, fiind la trei puncte în spatele celor de la Pandurii.

ACADEMICA CLINCENI – ENERGETICIANUL     3-1
Adrian Șut 7′, 21′, Cristian Dumitru 88′ / Cosmin Ionică 90+1′ – pen.

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim (P. Pârvulescu 46′), Găină, Patriche (cpt.), Dobrescu – Șut (Rob. Ion 69′), Mitrov – Cr. Dumitru, Bg. Barbu, Horșia (Marrone 88′) – Al. Buziuc
Rezerve neutilizate: Ureche – Andr. Răuță, Vas. Olariu, Nicola
Antrenor: Ilie Poenaru

T. Axinte – Gunie, Misăraș, M. Ioniță, Ad. Voicu – Cenaj (Cl. Petruș 68′), Vl. Tudorache – Rob. Petre, Al. Popescu (Iovu 46′), Maxin (Vl. Rusu 46′) – C. Ionică (cpt.)
Rezerve neutilizate: Vic. Buga – Guiti, Andr. Dragu, Cioiu
Antrenor: Viorel Tănase

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov); Arbitru: Bogdan Dumitrache (București); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș).

Etapa următoare, Academica Clinceni joacă în deplasare la ASU Politehnica Timișoara, iar Energeticianul o întâlnește pe teren propriu pe Sportul Snagov.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 09:20 Campionat
Pe aceeași temă