Păcurar își asumă vina pentru meciul de infarct cu Pandurii: „Sunt prea multe goluri”. Utistul nu s-a ferit să împartă responsabilitățile la toate reușitele gorjenilor

Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 23:35 Campionat

UTA a avut două fețe în disputa cu Pandurii, din prima „intermediară” din acest an. Arădenii au făcut o primă repriză modestă, dar și-au revenit miraculos la revenirea de la cabine. Printr-o prestație bună și angajament total, „roș-albii” au întors meciul de la 0-2 la 3-2, însă au căzut din nou în ultimele zece minute și au trebuit să se mulțumească doar cu un punct, jocul încheindu-se 3-3. Au marcat David Popa (57′), Alexandru Ciucur (59′), Ciprian Rus (72′), respectiv Patrick Popescu (7′), Andrei Blejdea (25′) și Gabriel Dodoi (82′).

Ionuț Popa rămâne în concediu medical și nu a stat pe bancă pentru al cincilea meci consecutiv. Cristian Păcurar este cel care se ocupă zilnic de pregătirea echipei, iar la finalul disputei cu oltenii și-a asumat rezultatul negativ.

„Din păcate, de ce mi-a fost frică nu am scăpat. Aceste zile nu au fost așa cum ne-am fi dorit, nu ne-am revenit din punct de vedere fizic și am avut și o oarecare stare de confort după cele două victorii consecutive. Vina îmi aparține exclusiv mie, nu jucătorilor sau domnului Popa. Ca și în meciul cu Snagovul, am început bine, însă echipa adversă a deschis scorul la prima acțiune notabilă. Mai mult, de data aceasta, în prima repriză, Pandurii au marcat de două ori pe greșeli individuale. După pauză, echipa a arătat foarte bine timp de 35 de minute, așa mi-aș dori să arate permanent. La 3-2 am avut acea ocazie a lui David Popa cu capul, puteam face 4-2, dar, din păcate, nu am înscris și am fost egalați. A fost o nouă greșeală individuală, iar Dodoi a înscris cu capul de pe picioare. Sunt greșeli care vin și pe fondul oboselii și altor nemulțumiri. Chiar dacă am revenit de la 0-2, din punctul meu de vedere sunt două puncte pierdute”, a declarat „secundul” „Bătrânei Doamne”.

Reușita de 3-3 a gorjenilor a venit după ce „turnul de control” Șeroni a fost trecut pe bancă. De altfel, Păcurar nu s-a ferit să împartă responsabilitățile la toate golurile încasate. „Problema terenului sintetic persistă, pentru că la un moment dat, după 3-2, vreo cinci jucători s-au cerut afară. Printre ei și Șeroni, eu nu am vrut nicicum să-l scot, dar chiar nu a mai putut și, din păcate, am primit gol la acea fază fixă, care nu anunța nimic. Nu sunt deloc mulțumit că am primit trei goluri astăzi. Se întâmplă să mai greșim, dar sunt prea multe goluri. Probabil că la partea defensivă mai avem de lucrat cu grupul. La primul gol, a fost o neclaritate între Copaci și Bodea, la golul doi între El Hasni și Ivan, iar la golul trei o serie de greșeli în lanț, de la faultul inițial până la marcarea golului. Și îmi doresc ca echipa să atace, să se exprime ofensiv foarte bine, dar trebuie să lucrăm foarte mult și la partea de tranziție negativă”, a adăugat Păcurar.

UTA trebuie să-și recupereze rapid energiile, căci duminică, de la ora 11:00, joacă pe terenul unei alte echipe în mare nevoie de puncte, Metaloglobus București. Și o va face (și) fără Copaci și Matei – suspendați.

Cu egalul de pe teren propriu, UTA a făcut 42 de puncte și se menține pe locul 8, însă rămâne la șase puncte în spatele Mioveniului, după ce argeșenii au câștigat acasă cu Aerostar (2-0).

CITEȘTE și: „Roș-albii” au terminat meciul cu Pandurii cu doi mijlocași centrali de 2001: „Le dăm încredere lui Hrezdac și Isac, ca și celor dinaintea lor”

Sursa: Sport Arad
Foto și video: UTA Arad

Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 23:35 Campionat
Pe aceeași temă