Axente, pe val la „U” Cluj! Atacantul are procentaj maxim în primele două meciuri la noua sa echipă: „Simți alături suporterii și te motivează să dai totul pe teren”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 10:02 Campionat

Două meciuri, două goluri pentru Mircea Axente (31 de ani) în tricoul Universității Cluj. După reușita din prelungiri cu Energeticianul (2-0) și golul decisiv al partidei cu ASU Politehnica Timișoara (1-0), aducerea fostului atacant al lui Dinamo pare a fi cea mai inspirată mutare făcută de echipa lui Bogdan Lobonț în această iarnă.

Titular în jocul de luni seară, Axente a marcat în minutul 53 al întâlnirii, după ce Taub a recentrat cu capul de la bara a doua în fața careului mic, iar de acolo, nemarcat, atacantul a pus latul și a înscris în dreapta lui Murariu. La final, jucătorul a spus că Universitatea a suferit în încheierea meciului cu ASU Poli, era încântat că a reușit al doilea gol în tot atâtea meciuri și a vorbit despre spiritul noii sale echipe.

„Am suferit puțin, mai ales pe final, chiar dacă am început destul de tare meciul. Cei de la Poli ne-au pus unele probleme pe contraatac, dar am arătat mai bine în repriza secundă, când am și reușit să marcăm. E victoria întregii echipe și e foarte importantă pentru noi, pentru că am obținut-o în fața suporterilor noștri. Acest club este deosebit prin spiritul lui, prin oamenii care sunt lângă el zi de zi. Îi simți alături și te motivează să dai totul pe teren. Mă simt foarte bine și mă bucur pentru cele două goluri marcate până acum în tricoul Universității. Îmi doresc să o țin tot așa”, a transmis Axente.

Tot în aceste primele două etape din 2019, o altă noua achiziție dintre cele patru făcute în această iarnă și care pare să se fi integrat deja în echipă este fundașul Ionuț Ursu (29 de ani), împrumutat de la Sepsi OSK. Jucătorul a fost utilizat ca integralist atât în partida de la Petroșani, cât și în cea de la Cluj Napoca, de fiecare dată avândul-l lângă el pe Octavian Abrudan.

Cât despre celelalte două noi transferuri, atacantul Norbert Janos (20 de ani) a fost utilizat doar 21 de minute în finalul jocului cu Energeticianul, iar mijlocașul Nicolae Pîrvulescu (22 de ani) și-a primit debutul în minutul 90+3 al întâlnirii cu ASU Politehnica, petrecând pe teren un singur minut.

Universitatea Cluj, urcată pe locul 3 după etapa a 23-a, va juca în următoarea rundă la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea (locul 13), duminică, de la ora 13:00.

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 10:02 Campionat
Pe aceeași temă