Punct ochit, punct lovit pentru Valeriu Răchită! Antrenorul a debutat cu o victorie prețioasă pe banca lui ACS Poli: „Mi-am dorit ca echipa să arate altă față”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 18:06 Campionat

După o iarnă lungă și grea, Valeriu Răchită a debutat cu un succes, scor 1-0, pe banca echipei ACS Poli, în derby-ul cu Ripensia. Cu o echipă din care relațiile de joc lipsesc deocamdată, formația care se afla înaintea etapei pe ultimul loc în Liga 2 a marcat după o fază fixă, fără să aibă alte ocazii majore. A avut o mână de ajutor serioasa de la Ripensia, care a ratat nepermis și nu și-a speculat omogenitatea net superioară.

De altfel, adversarul s-a ocupat de construcție, iar cei de la Poli au putut sta mai ușor, la pândă și „la cutie”. „Sunt bucuros că am reușit să câștigăm meciul. Sunt trei puncte importante. Mi-am dorit ca la acest meci echipa să arate altă față. Din punct de vedere al determinării, al atitudinii, cred că ne-am ținut de cuvânt. Eram convins că relațiile de joc nu sunt cele pe care mi le doresc, sunt foarte mulți jucători noi. Dar, cu timpul, ne vom omogeniza și echipa va arăta mai bine. Ne-am prezentat astăzi contra unei echipe Ripensia cu jucători care joacă de mult timp împreună, contra unei echipe cu un antrenor foarte bun, Alex Pelici, pe care îl cunosc, și căruia îi urez baftă de etapa următoare”, a declarat Vivi Răchită.

Echipa face antrenament duminică

După succesul cu Ripensia, jucătorii au fost convocați la antrenament a doua zi, duminică. „Pe noi ne-au interesat cele trei puncte pe care le-am câștigat. Îi felicit pe băieți. M-am dus în vestiar, i-am felicitat. Pentru victoria de astăzi au mâine bonus, un antrenament. Un antrenament normal după un meci de asemenea intensitate. Cei care au jucat 90 sau peste 70 de minute, antrenament de refacere, alergare, streching, gimnastică, sală de forță. Ceilalți, să facă un antrenament să compenseze odihna de astăzi”, a precizat Vivi Răchită.

Daniel Rogoveanu a jucat cu o accidentare, o repriză. „Rogoveanu s-a accidentat ieri. La un antrenament normal a simțit o jenă musculară. A făcut tratament și ieri după-masă și astăzi dimineața. Am încercat să-l recumperă. Înaintea meciului cu o oră și jumătatea am luat decizia împreună cu el și cu doctorul, el dorindu-și foarte mult să joace. Din păcate, nu a făcut față și a trebuit să-l schimb. Mă bucur că, totuși, accidentat, a dorit să intre pe teren”, a lămurit tehnicianul situația mijlocașului înlocuit la pauză cu Dănuț Bilia.

Răchită așteaptă un jucător român de națională, care speră să ajungă duminică. „Mâine sper să-mi ajungă un internațional U19, să fie la echipă de mâine. Internațional român care joacă la o echipă din străinătate”, a mai spus antrenorul victorios în primul meci oficial din 2019.

Cu victoria obținută în etapa a 22-a, ACS Poli a scăpat de ultima poziție din Liga 2 și a urcat un loc, pe 19, cu 13 puncte. În weekendul următor, timișorenii primesc vizita celor de la Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 18:06 Campionat
Pe aceeași temă