ACS Poli, la primul punct după nouă etape, dar rămâne pe ultimul loc! Mioveniul nu se simte bine cu echipele din Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2018, 20:09 Campionat
  • ACS Poli a „taxat-o” pe CS Mioveni la ea acasă, după meciul terminat 1-1, vineri seară, în urma golurilor marcate de Cosmin Năstăsie și Octavian Drăghici, în etapa a 18-a. Jucătorii lui Iordan Eftimie rămân fără victorie în fața echipelor din Timișoara, după ce au pierdut cu ASU Poli și remizat, tot cu 1-1, cu Ripensia. Pentru alb-violeții lui Ștefan Nanu este un rezultat de moral, după egalul cu Pandurii de la finalul lunii septembrie, căci nu pot urca de pe ultimul loc.

 

Prima repriză a jocului de la Mioveni a fost una foarte slabă. ACS Poli nu a prins niciun șut pe poartă, iar gazdele au avut ocazii destul de puține. Rădescu a expediat un balon pe lângă buturi, iar Smaranda a respins apoi un șut al lui Ayza. Nici atacantul Valentin Balint nu a putut marca, ci a reluat un balon din careu peste poartă, cu capul. Mioveniul a fost periculoasă abia în finalul reprizei. Drugă a tras în minutul 40 pe poartă, din lovitură liberă, iar Smaranda a respins, pentru ca înainte de pauză, portarul să îndepărteze și o reluare cu capul a lui Coșereanu.

Joc mult mai animat în repriza secundă

ACS Poli a avut prima ocazie în debutul reprizei secunde, când Stere a prins o deviere a lui Golda, dar a trimis peste buturi. De partea cealaltă, Drugă a fost extrem de periculos cu două faze la un minut diferență. Mai întâi, jucătorul Mioveniului a tras pe poartă din lovitură liberă, dar fundașul Basic a respins din fața liniei, pentru ca apoi, să centreze periculos, dar Smaranda să intervină. Bîrnoi a șutat spre poarta lui Sima, însă acesta a respins, dar pericolul gazdelor a continuat când Coșereanu a tras puțin peste transversală.

Final încins cu trei goluri înscrise

După toată presiunea ofensivă, Mioveniul a deschis scorul în minutul 72. Neagu a bătut o lovitură liberă pe poartă, Smaranda a respins în față, dar, de acolo, Cosmin Năstăsie a înscris. La următoarea fază, ACS Poli a fost periculoasă. Drăghici l-a pus la lucru pe Sima, care i-a respins șutul, Stere a reluat, dar apărarea a îndepărtat pericolul. În minutul 76 însă, Octavian Drăghici a marcat din lovitură liberă, cu un șut frumos, la vinclu, de la 25 de metri.

Coșereanu a marcat pentru gazde în minutul 80, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, astfel că jocul s-a terminat la egalitate, iar punctul câștigat nu mulțumește niciuna dintre echipe.

După 18 etape, CS Mioveni are 34 de puncte și rămâne pe locul 7, iar runda viitoare va juca la Arad, cu UTA. ACS Poli rămâne pe locul 20, ultimul, cu 6 puncte, și primește în intermediară vizita celor de la Daco Getica București.

CS MIOVENI – ACS POLI TIMIȘOARA      1-1
Cosmin Năstăsie 72′ / Octavian Drăghici 76′

Val. Sima – Kilyen, Rob. Gherghe (Ct. Alexe 69′), Celea, Burnea – Rădescu, C. Năstăsie, R. Drugă (Seb. Ivan 88′), Coșereanu – Ayza (cpt.)(Al. Neagu 69), Val. Balint
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Trașcu, Tărîță, Ov. Comănescu
Antrenor: Iordan Eftimie

Smaranda – Motreanu, Melinte (cpt.), Basic, D. Filip – Golda, Haruț, D. Codrea, Bîrnoi – Stere (Foca 79′), Oct. Drăghici
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bocșan, S. Keita, Dobrincu, Ad. Chiriac, Dav. Pop
Antrenor: Ștefan Nanu

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Anda DELIU
Foto principal: ACS Poli / Sașa PASTOR (Cronica Violetă)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2018, 20:09 Campionat
Pe aceeași temă