Chindia s-a chinuit o repriză cu ACS Poli, dar, apoi, s-a impus la scor. Timișorenii își continuă parcursul dezastruos

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 22:00 Campionat

Chindia Târgoviște s-a impus cu 3-1, miercuri, la Timișoara, în fața celor de la ACS Poli, la al doilea meci jucat pe alb-violeți pe stadionul Electrica. Jucătorii lui Ștefan Nanu au condus la pauză, grație unui gol marcat de Giani Stere după o fază fixă. În a doua jumătate a meciului, elevii lui Viorel Moldovan le-au arătat însă cine este „șeful”, marcând de trei ori și asigurând victoria care a menținut echipa pe locul 4.

În fața a peste 250 de spectatori, meciul de la Timișoara a început perfect pentru ACS Poli. După o primă ocazie irosită a oaspeților, la șutul lui Dudea, ce nu a prins spațiul porții, gazdele au marcat în minutul 9. Haruț a bătut un corner, iar din 8 metri, Giani Stere a marcat cu capul. Cei de la Chindia au încercat să țină de minge și să egaleze, dar fără succes. Au avut o ocazie la șutul cu pământul al lui Novac, dar balonul s-a dus pe lângă buturi. Și timișorenii mai puteau înscrie după un contraatac, dar finalizarea lui Drăghici a fost proastă, iar Iustin Popescu a reținut balonul.

Echipa lui Ștefan Nanu, victimă sigură în repriza a doua

În repriza secundă, Viorel Moldovan i-a trimis în teren pe Florea și Liviu Mihai, iar situația s-a schimbat complet. În minutul 64, Bocșan a făcut henț în careu, iar Liviu Mihai a egalat de la punctul cu var. Peste două minute, după o fază tratată superficial de gazde, Cristian Neguț a marcat cu capul. Alb-violeții au mai încercat să revină, dar o reluare cu capul după un corner, ca la primul gol, a fost respinsă de un apărător al oaspeților. Liviu Mihai și Șerban au readus pericolul la poarta lui Contra, pentru ca primul să marcheze și ultimul gol al întâlnirii, după un contraatac.

ACS POLI TIMIȘOARA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1-3
Giani Stere 8′ / Liviu Mihai 65′ – pen., 90′, Cristian Neguț 67′

M. Contra – Motreanu, Bocșan, Melinte, D. Filip – Keita (Toboșaru 80′), Haruț, D. Codrea, Rudolf Avaro (Bîrnoi 50′) – Stere (Golda 86′), Oct. Drăghici (cpt.)
Rezerve neutilizate: Moșoarcă – Basic, Ciurariu, Ivanov
Antrenor: Ștefan Nanu

Ius. Popescu – Martac, Dudea (cpt.), Vătavu (Liv. Mihai 56′), Dumitrașcu – Andr. Lungu, D. Novac (D. Florea 46′) – Andr. Șerban, Mihaiu, Acasandrei – Cr. Neguț (C. Dinu 85′)
Rezerve neutilizate: Aioani – Rogoveanu, Alin Manea, Crinel Stoica
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 250; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Ovidiu Timar (Marghita).

După desfășurarea etapei a 11-a, Chindia a ajuns la 23 de puncte, se menține pe locul 4, iar duminică, de la ora 13:00, va primi vizita celor de la UTA. ACS Poli rămâne pe locul 19, cu 5 puncte, iar sâmbătă merge la Energeticianul, la Petroșani, unde joacă de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 22:00 Campionat
Pe aceeași temă