Conducătorul din Liga 2 care are curaj să critice FRF pentru suma de bani primită după vânzarea drepturilor TV. „E o bătaie de joc. Mi-aș fi dat demisia pe loc dacă lucram la federație”

Marius ANGHEL 24 Jul. 2018, 13:56 Campionat

Drepturile TV pentru noul sezon al Ligii 2, ediția 2018-2019, au fost vândute de Federația Română de Fotbal către Look TV, Digisport și Telekom Sport pentru 500.000 de euro, cu 120.000 de euro mai mult față de precedentul campionat. Informația a fost publicată în exclusivitate de Liga2.ro, la fel și că banii vor fi împărțiți în mod egal către cele 20 de cluburi în trei tranșe, fiecare urmând să încaseze câte 25.000 de mii de euro, o sumă minusculă față de cât încasează o echipă din Liga 1, o nou-promovată ajungând să ia aproape 1 milion de euro.

Chiar dacă se spera la o sumă mult mai mare începând din acest sezon, când în campionat se vor regăsi multe echipe de tradiție, așa cum transmitea inclusiv Răzvan Burleanu, FRF n-a putut profita de acest lucru și va oferi din nou bani puțini pentru o competiție pe care o promovează ca „Liga 2, marea performanță începe aici!”

Primul conducător din Liga 2 care a declarat public că este nemulțumit de suma obținută de FRF din vânzarea drepturilor TV este președintele lui ACS Poli Timișoara, Radu Birlică. Acesta a spus în emisiunea „Fotbal la matineu” de la radio Sport Total TM că cei 25 de mii de euro pe care fiecare echipă îi va primi reprezintă o bătaie de joc.

„10.000 de euro vin de la un sponsor din Liga a 2-a, iar restul de 25.000, din drepturile TV. Este o bătaie de joc, este o sumă derizorie! Mie mi-ar fi rușine să lucrez în marketingul federației și să pun la dispoziția cluburilor o astfel de sumă. Eu mi-aș fi dat demisia pe loc!”, a spus Birlică.

Invitat marți dimineață la emisiunea ProSport LIVE, agentul de jucători Bogdan Apostu, fost manager general la Academica Clinceni, a spus că organizarea unui meci pe teren propriu în campionatul Ligii 2 costă între 2.000 și 2.200 de euro. O partidă desfășurată în deplasare aduce cheltuieli mai mici.

ACS Poli trece printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar, are viitorul incert, însă Birlică spune că nu abandonează corabia. „Am avut o propunere concretă din Liga 1, dar am refuzat-o. Dacă nu am plecat atunci când am retrogradat, nu pot să plec acum, când am pus bazele unui club solid. Nu voi pleca acum nici pentru un milion de euro. Dacă nu am avea cel mai mare stres din viața noastră, datoriile către jucători, ar fi totul perfect! Nu este totul roz, dar avem mari speranțe cu această echipă”, a mai comentat președintele de la ACS Poli la SPT FM.

Noul sezon al Ligii 1 debutează pe 4 august. În prima etapă, ACS Poli Timișoara ar trebui să joace în deplasare, la SSC Farul Constanța, însă gruparea suporterilor fariști încă nu are un stadion pe care să își dispute meciurile de acasă. Potrivit surselor ProSport, în județul Constanța, capii politici, ar fi dictat interzicerea echipei SSC Farul pe orice stadion.

 
 
 
Marius ANGHEL 24 Jul. 2018, 13:56 Campionat
Pe aceeași temă