Săndoi prevede un meci atractiv între FC Argeș și Dunărea Călărași: „Cu echipele din fruntea clasamentului am avut în general rezultate bune”. Ce spune Dan Alexa

Marius ANGHEL 21 May. 2018, 13:32 Campionat
Săndoi prevede un meci atractiv între FC Argeș și Dunărea Călărași:**

Fotbaliștii de la FC Argeș vor întâlni, astăzi, de la ora 18:00, pe propriul teren, liderul Ligii 2, Dunărea Călărași. Misiunea echipei piteștene se anunță una foarte grea, având în vedere valoarea adversarului pe care îl va avea în față. Formația de pe brațul Borcea este neînvinsă în mandatul lui Dan Alexa și speră să continue acest parcurs bun până la finalul sezonului. Călărășenii au obținut acum câteva etape și promovarea matematică în Liga 1, cu un bilanț de 27 de victorii, 5 egaluri, 2 înfrângeri și 89 de puncte, obținute în 35 de etape.     

Jucătorii lui Emil Săndoi își doresc să câștige acest meci și să demonstreze că au valoare pentru a se bate de la egal la egal cu o formație care în sezonul viitor va evolua în prima ligă. Piteștenii sunt dornici de revanșă după ce în turul campionatului au pierdut cu 2-1 la Călărași, golul victoriei călărășenilor fiind marcat chiar pe finalul meciului.

Disputa din această seară, de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, contează pentru runda cu numărul 36 a Ligii a 2-a.

Antrenorul Emil Săndoi este convins că FC Argeș poate obține punct sau puncte din această confruntare. „Întâlnim liderul Ligii a 2-a, echipă care a avut un parcurs surprinzător de bun. Sunt o formație cu mulți jucători care anul trecut jucau în prima ligă. S-au făcut lucruri deosebite la Călărași, și nu numai în ultimul an. Ei au început această construcție de vreo trei ani de zile. Rezultatele s-au văzut în acest an, pentru că nu se face nimic peste noapte. Au avut o strategie acum trei ani când și și-au propus un obiectiv îndrăzneț. Au crescut de la campionat la campionat, ajungând în momentul de față, așa cum o arată și clasamentul, una dintre cele mai bune echipe din liga secundă. Și noi cu echipele din fruntea clasamentului am avut în general rezultate bune. Cu echipele care încearcă să joace fotbal, nu cu cele care se cantonează în jumătatea lor sau în preajma careului de 16 metri și încearcă să distrugă tot. Cu primele șase echipe clasate, am pierdut decât la Sibiu, cu 1-0, în urma unui joc echilibrat. În rest, am reușit să câștigăm la Târgoviște cu 4-2, am câștigat la Clinceni, tot cu 4-2, am făcut acest rezultat de egalitate, 1-1 la Afumați. Un meci pe care cred eu că am fi meritat să-l câștigăm. Din punctul ăsta de vedere, sper să fie un joc spectaculos. Poate că vor mai apărea schimbări în echipă. Și la ultima partidă, cea de la Afumați, l-am folosit pe Șerban fundaș dreapta, iar Tofan a jucat fundaș stânga. A intrat și Martin care a avut o evoluție bună per ansamblu, în nota celorlalți jucători. Ne propunem să jucăm fotbal, iar cei mai buni să câștige”, a spus tehnicianul grupării din Trivale înaintea duelului cu liderul seriei.

Alexa: „Mergem să jucăm ca să luăm toate punctele”

De partea cealaltă, antrenorul Dan Alexa spune că echipa sa se gândește doar la obținerea unei noi victorii

„FC Argeș este una din echipele bune ale Ligii a 2-a având jucători de calitate, cu experiență, mulți dintre ei provenind de la școala piteșteană. Este o echipă care s-a bătut pentru locul 3 în ultima vreme, antrenată de Emil Săndoi, un antrenor care are experiența Ligii 1. Va fi o atmosferă frumoasă, un teren foarte bun și mergem să jucăm ca să luăm toate punctele”, a declarat tehnicianul Dunării.

În tur, Dunărea Călărași s-a impus cu 2-1 în fața celor de la FC Argeș, prin golurile înscrise în partea a doua de Cristian Pușcaș (54”) și Silviu Pană (75”). Piteștenii au condus la pauză după reușita lui Ionuț Năstăsie (16”).

Tofan: „Putem obține un rezultat bun cu Dunărea”

Fundașul și portarul echipei FC Argeș, Andrei Tofan, respectiv Nicușor Grecu sunt siguri că alb-violeții pot obține un rezultat pozitiv din partida cu liderul seriei.   

Tofan vrea ca echipa să lase o impresie cât mai bună în fața suporterilor pe care îi așteaptă în număr cât mai mare la stadion: „Ne propunem să dăm tot ce avem mai bun din noi și să câștigăm acest meci pe care îl jucăm în fața suporterilor. Chiar dacă întâlnim echipa de pe primul loc al clasamentului, eu sunt încrezător în șansele noastre la victorie. Cu echipele din partea superioară a clasamentului am făcut meciuri bune și sper ca și acum să obținem un rezultat bun”.

Colegul său, Nicușor Grecu, este la fel de optimist înaintea acestui duel: „Jucăm acasă în fața suporterilor și ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci. Vrem să terminăm campionatul pe locul 4. Suntem pregătiți pentru a obține un rezultat bun. Călărașiul este o echipă care are în componență jucători cu vechi ștate în Liga 1, dar eu cred că, dacă ne mobilizăm, putem scoate un rezultat care să ne avantajeze”.

Înaintea meciului din această seară, Dunărea Călărași se află pe locul 1, cu 89 de puncte, în timp ce FC Argeș se situează pe locul 5, cu 69 de puncte și dacă va câștiga va egala Afumațiul.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 21 May. 2018, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă