Pandurii e noua „lanternă roșie”! Portarul Moga spune de ce echipa a ajuns la patru înfrângeri consecutive. „Eu am venit din iarnă, dar ceilalți jucători…”

Rezultatele etapei a 28-a a Ligii 2, cea de dinainte de Paște, a dus-o pe Pandurii Târgu Jiu pe ultimul loc în clasament, între echipele rămase active în acest sezon. Înfrângerea de pe teren propriu cu Dunărea Călărași, scor 0-3, coroborată cu victoria Brăilei cu Chindia, scor 1-0, a trecut-o pe formația gorjeană pe locul 19, cu 24 de puncte, iar pe Dacia Unirea pe poziția a 18-a, cu 25 de puncte. Prima poziție de deasupra zonei roșii care duce în Liga 3 e ocupată acum de CS Balotești, care a acumulat 30 de puncte.

Deși începuse anul cu două victorii și urcase deasupra liniei retrogradabile, Pandurii a pierdut ultimele patru meciuri și a ajuns „lanterna roșie” a ligii secunde. Jucătorii pun seria negativă și pe seama faptului că nu și-au văzut restanțele financiare, în pofida promisiunilor din iarnă.

„Condițiile sunt proaste, salariile sunt neplătite. Eu am venit din iarnă, dar ceilalți jucători au restanțe și de șase luni. Trebuie să avem sprijin financiar, să avem și noi o motivație, ca să mai sperăm în salvare. Greșim în defensivă, probabil nu ne concentrăm, când știm că nu am luat banii”, a spus portarul sosit în pauza de iarnă, de la ASA Târgu Mureș, Bogdan Moga.

Acesta a vorbit și despre incidentul din minutul 18, când l-a lovit în cap pe fundașul Cristian Munteanu, în momentul în care a vrut să boxeze mingea: „Nu pot să spun că mă simt vinovat. Am ieșit amândoi pe centrare, eu am strigat, s-a băgat și el, a lăsat apoi capul jos, dar l-am atins cu gheata. Important e că nu s-a întâmplat nimic grav”.

După ce a fost lovit, involuntar, de coechipierul său, Munteanu a avut nevoie de 5 minute de îngrijiri medicale, acordate chiar pe terenul de joc, a părăsit gazonul în ambulanță, însă nu a mai ajuns la spital.

Bogoi: „Suntem o echipă imatură, dar sper în continuare că ne vom dezvolta jocul”

Dacă portarul Moga pare resemnat, antrenorul Adrian Bogoi crede în continuare în salvarea de la retrogradare, chiar dacă echipa sa a suferit un nou eșec în 2018, după cele cu Hermannstadt (0-1), Academica Clinceni (1-3) și CS Afumați (1-2).

„La 0-3, nu-s prea multe de spus. Facem în continuare greșeli, în special în apărare. Luăm goluri simple. La prima pătrundere în careul nostru a adversarilor, primim gol. O lipsă de responsabilitate a fundașilor mei și la golul doi. Suntem o echipă imatură, dar sper în continuare că ne vom dezvolta jocul. Vom lupta până în ultima etapă pentru evitarea retrogradării și eu am încredere că ne vom salva”, a spus Bogoi.

Echipa sa va disputa joi următorul meci, tot la Motru, când este reprogramată restanța cu CS Balotești. „O dată cu acest meci, am scăpat de echipele din partea superioară. Ne pregătim pentru restanța cu Balotești, apoi vom sta, fiindcă ar trebui să jucăm la Satu Mare. Sperăm ca sâmbăta viitoare să avem șase puncte în clasament. Nu mai vreau să vorbesc de problemele financiare”, a afirmat Bogoi.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă