ASU Politehnica, tot mai departe de locul 3 după remiza cu Academica Clinceni. Meci electrizant la Timișoara, cu două penalty-uri și cartonaș roșu

Marius ANGHEL 10 Mar. 2018, 18:53 Campionat
  • ASU Politehnica nu a reușit nici de data aceasta, cu ocazia celui de-al doilea joc oficial din 2018, să își securizeze, acasă, cele trei puncte, după ce a remizat, astăzi, cu scorul de 2-2, cu Academica Clinceni.
  • Timișorenii au condus de două ori, dar oaspeții, antrenați de fostul jucător alb-violet Ilie Poenaru, au reușit să revină de fiecare dată.
  • Ambele formații au marcat câte un gol din acțiune și câte unul din penalty. Bănățenii au punctat de două ori prin Deian Sorescu, iar ilfovenii prin Paul Pațurcă și Bogdan Barbu.
  • Pe final, Ioan Mera a văzut cartonașul roșu pentru o simulare prin care urmărea să obțină un alt penalty pentru Politehnica.

 

Prima ocazie a partidei desfășurate pe stadionul Știința a aparținut celor de la Academica, cu șutul peste poartă a lui Pațurcă. În replică, Ignea a centrat cu capul în careu pentru Lusamba, dar balonul a fost prins de portarul Ureche. Timișorenii au marcat în minutul 7, prin Deian Sorescu, care, după o pasă în diagonală primită la limita careului, a pătruns în careu și a tras sigur, la colțul lung. Cu avantajul pe tabelă, alb-violeții au avut o șarjă ofensivă, cu mingi care îl căutau pe Lusamba, însă degeaba, deoarece atacantul nu a fost în formă.

Clinceniul a reușit să egaleze. Momente de panică după ce Costin Gheorghe a leșinat

Cu toată dominarea timișoreană, Academica a egalat în minutul 31, prin Paul Pațurcă. Mijlocașul l-a fentat pe Krausz și a tras din afara careului prin spațiile din linia defensivă a echipei lui Bogdan Andone, șut la care Cosmin Dur-Bozoancă nu a mai avut ce face.

Apoi, Costin Gheorghe a expediat un șut peste poartă, iar Alin Ignea a avut o încercare bună de gol, la care portarul Ureche a fost însă la post. De altfel, căpitanul Academicii a fost protagonistul ultimelor minute ale reprizei, când a stat pe jos, nemișcat, după ce a primit un cot în ceafă de la Bilia. Medicii celor două echipe i-au sărit în ajutor jucătorului care și-a pierdut cunoștința pentru câteva secunde, însă momentele de panică s-au risipit după ce acesta și-a revenit.

Andone a schimbat vârful de atac, iar Plămadă a scos penalty

La pauză, Andone l-a scos pe ineficientul Lusamba și l-a trimis pe teren pe Ionuț Plămadă. Nou-intratul a și prins un șut din poziție bună în minutul 50, dar care s-a dus mult peste poartă. Academica a avut un șut peste poartă, tot al căpitanului Gheorghe, pentru ca, mai apoi, Sorescu să îi pună din nou probleme portarului Ureche, dar, din nou, fără succes. În minutul 69, la o centrare, Răuță a căzut peste Plămadă în careu, iar arbitrula dictat penalty. Deian Sorescu a executat cu siguranță pentru 2-1, cu toate că Ureche a atins balonul.

Egalare pe final și „roșu” pentru Mera

Bogdan Andone dorea să îl trimită pe teren pe Marvin Schieb ca ultima schimbare, dar golul i-a modificat planurile. A intrat jucătorul de profil defensiv Ionuț Coadă, pentru a securiza victoria. În minutul 82 însă, Vlad Mihalcea a fost faultat în careu după o neglijență a unui polist, și a fost penalty la poarta cealaltă.

Bogdan Barbu a marcat pentru 2-2, iar finalul a fost unul aprins. Bogdan Andone era tot mai exapesperat, iar în minutele de prelungire, arătate cu degetele, ca la Liga 3-a, după ce tabela s-a stricat, a rămas fără Ioan Mera. Fundașul a simulat un fault în careu și a primit al doilea galben, astfel că Timișoara a terminat meciul în inferioritate.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ACADEMICA CLINCENI     2-2
Deian Sorescu 7′, 71′ – pen. / Paul Pațurcă 31′, Bogdan Barbu 82′ – pen.

Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Giuricici (Coadă 78′), Krausz, A. Ignea – Sorescu, Lusamba (I. Plămadă 46′), C. Predescu (Vas. Nicolae 58′)
Rezerve neutilizate: Dascălu – Ghinescu, Motreanu, Schieb
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminat: Ioan Mera 90+2′ (cumul de cartonașe galbene)

Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuță, Găină, Dobrescu – Pațurcă, Bg. Barbu – C. Gheorghe (cpt.)(S. Moldovan 75′), Gliga (Vl. Mihalcea 61′), Al. Popescu – Blejdea (M. Mihai 79′)
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Târșă, Gal, Baniță
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Spectatori: 500; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești). 

În urma acestui rezultat și a celorlalte desfășurate sâmbătă în Liga 2, ASU Poli a rămas pe locul 7, cu 37 de puncte, iar Clinceniul staționează pe 5, cu 39 de puncte. Timișorenii vor juca luni, pe 19 martie, de la ora 18:00, la Mioveni. Academica va primi, sâmbătă, vizita celor de la Știința Miroslava.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 10 Mar. 2018, 18:53 Campionat
Pe aceeași temă