Soarta meciului cu Academica putea fi alta pentru UTA. Arădenii, privați de arbitrul Illyeș de un penalty la scorul de 1-2

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 19:12 Campionat

UTA a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, primul meci din 2018, 1-3 cu Academia Clinceni, chiar dacă a condus la pauză. Soarta meciului cu ilfovenii putea fi însă alta dacă arbitrul jocului de la Șiria, Adrian Illyeș (Ploiești), nu s-ar fi făcut că nu vede un penalty clar făcut de Andrei Răuță.

După ce ilfovenii au preluat conducerea pe tabelă și aveau 2-1, în minutul 74, stafful „Bătrânei Doamne” a făcut prima schimbare, sperând să își readucă echipa în joc. David Popa, atacant legitimat ultima dată la Birmingham, în Anglia, a fost introdus în locul mijlocașului Mihai Petra, un alt debutant la UTA. Iar schimbarea putea avea efect imediat. Utistul de 20 de ani a primit o pasă de la Curtuiuș, a pătruns până în 7 metri, pe zonă centrală, iar Răuță l-a împiedicat clar din spate în momentul când se pregătea să șuteze. Arbitrul Illyeș a făzut foarte bine faza, însă a refuzat să acorde penalty-ul care ar fi readus UTA în joc. Însă, în schimb, a oprit jocul și i-a dat cartonaș galben lui Popa.

Protestele utiștilor și ale spectatorilor de la Șiria au fost inutile, cum și replica antrenorului Cristian Todea de la finalul partidei nu mai ține de cald. „David a avut mingea în fața porții, cred că a fost penalty. Din păcate, domnul arbitru a considerat că a fost simulare. Dacă se dădea 11 metri și reușeam să egalăm, aveam motivația și imboldul să și câștigăm”, a spus, citat de Sport Arad, „principalul” UTA-ei.

Accesând linkul de sub acest text puteți urmări video faza din minutul 75, la care UTA trebuia să primească penalty și soarta meciul putea să se schimbe.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 19:12 Campionat
Pe aceeași temă