„Dunărea era o echipă de bătut”. Antrenorul Argeșului n-a fost impresionat de călărășeni: „Uneori, fotbalul este nedrept”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 12:27 Campionat

FC Argeș a fost foarte aproape de a obține un rezultat bun, duminică după-amiază, în deplasarea de la Dunărea Călărași, ocupanta locului 2 a ligii secunde. Echipa pregătită de Augustin Eduard și Paul Ciobanu a pierdut cu 2-1, după ce a condus la pauză.

Partida de la Călărași a avut două reprize diametral opuse, prima dominată de echipa argeșeană, iar cea de-a doua, la discreția gazdelor. Alb-violeții au deschis scorul încă din minutul 15, prin Ionuț Năstăsie care l-a învins pe goalkeeper-ul gazdelor cu un șut de la 18 metri, pe jos, la colțul scurt.

După pauză, gazdele au ieșit mult mai motivate pe teren și au pus presiune pe piteșteni. Dunărea a restabilit egalitatea la aproape zece minute de la reluarea partidei. Cristian Pușcaș a trimis în plasă centrarea lui Missi Mezu, iar Călărașiul a început să spere în obținerea celor trei puncte puse în joc. Și le-au obținut datorită golului marcat cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar. Kanda a bătut în careu o lovitură liberă de la aproape 30 metri, iar Silviu Pană a trimis cu capul în plasă pe lângă Nicușor Grecu.

În primul minut de prelungire, echipa din Trivale a avut șansa egalării, însă Cezar Lungu a reușit să respingă lovitura liberă executată în forță de Ionuț Șerban.

Costin a scăpat de eliminare

Raul Costin, mijlocașul lui FC Argeș, a fost foarte aproape de a fi eliminat în partida de ieri, cu Dunărea Călărași. Fotbalistul alb-violet a încasat un cartonaș galben, în minutul 54, după ce l-a faultat pe Tomozei. Trei minute mai târziu, jucătorul piteștean l-a deposedat pe Drăghiceanu, însă l-a lovit cu cotul în față pe mijlocaul Dunării. Centralul Eduard Ioniță a dat fault și a dus mâna la buzunar pentru a-i arăta al doilea galben lui Costin, însă s-a răzgândit brusc, spre nemulțumirea călărășenilor care au protestat vehement.

„Meritam cel puțin un punct”

La finalul partidei de la Călărași, Paul Ciobanu, unul dintre cei doi antrenori interimari ai echipei FC Argeș, s-a declarat dezamăgit de rezultatul final.

Tehnicianul piteștean nu a fost impresionat de jocul adversarului și consideră că alb-violeții meritau să se întoarcă cu cel puțin un punct, după aspectul jocului. Ciobanu a pus acest eșec pe lipsa de concentrare a jucătorilor la cele două faze fixe din care Dunărea Călărași a marcat.

„Ne așteptam la un meci dificil, pentru că adversarul este implicat în lupta pentru promovare. Din lotul pe care l-am avut la dispoziție am încercat să alegem 18 jucători valizi. În afară de Șerbănică, Panait și Buhăescu, care au fost suspendați, ne-am confruntat și cu accidentările lui Cotigă și Tavi Popescu, care au devenit indisponibili pentru acest meci. Per ansamblu, suntem mulțumiți în mare parte de evoluția băieților, dar nemulțumiți de rezultat. După aspectul jocului, cred că meritam cel puțin un punct. Am pierdut pe lipsa de concentrare la două faze fixe. La primul gol încasat a fost o poziție greșită a jucătorilorilor noștri cu care am discutat înainte de meci, unde trebuia să stea fiecare. La acea fază, trebuiau să fie unul sau doi jucători de-ai noștri pe respingere, însă nu a fost niciunul. La golul doi primit, a fost acea indecizie a portarului Nicușor Grecu care trebuia să intervină, dar nu a intervenit. Per ansamblu, consider că am avut mai multe ocazii de gol decât adversarul. Din păcate, uneori, fotbalul este nedrept. În opinia mea, Dunărea Călărași era o echipă de bătut astăzi. Sper ca la următoarele partide să obținem rezultatele pozitive de care avem mare nevoie”, a comentat Paul Ciobanu.

În urma acestui eșec, FC Argeș a coborât pe locul 10, cu cele 22 de puncte adunate în 17 etape. Piteștenii sunt la cinci puncte de primul loc retrogradabil, care este ocupat în acest moment de Pandurii Târgu Jiu.

Jucătorii utilizați de FC Argeș în meciul de la Călărași: N. Grecu – Tofan, I. Mihăescu, Vișa, Ct. Stan (A. Popa 80′) – D. Oancea, I. Șerban, R. Costin (cpt.), R. Grecu (Ct. Barbu 88′) – Nilă, I. Năstăsie (C-tin. Stoica 88′).

Galerie de la București

FC Argeș a fost încurajată la Călărași de o galerie formată din 10-15 suporteri. Fanii alb-violeților au făcut deplasarea din Capitală și fac parte din Brigada Vulturii București. Suporterii din Capitală sunt nelipsiți de la fiecare meci al piteștenilor, indiferent că acesta se joacă acasă sau în deplasare. Pe tot parcursul partidei, vulturii au încurajat echipa din Trivale.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 12:27 Campionat
Pe aceeași temă