Raul Costin a impresionat la FC Argeș de la primul meci. „Va deveni jucătorul în jurul căruia se va cataliza nucleul de bază al echipei”. Buhăescu a semnat și el cu piteștenii

Mijlocașul Raul Costin (32 de ani) și-a arătat valoarea încă de la primul meci în tricoul lui FC Argeș. Fotbalistul venit săptămâna trecută de la Concordia Chiajna a fost creierul echipei de la mijlocul terenului și a pus ordine în jocul alb-violeților, care s-au impus cu 3-0 în partida de vineri seară cu Știința Miroslava, din etapa a 3-a a ligii secunde.    

Raul a demonstrat că poate fi liderul noului FC Argeș, trăgându-i după el și pe ceilalți jucători care aveau un moral destul de scăzut după rezultatele din primele două etape, remiza, scor 0-0, cu Pandurii și înfrângerea, scor 1-2, cu ASU Poli.

Fotbalistul trecut și pe la FC Vaslui, U Cluj, FC Botoșani sau Rapid este un mare câștig pentru FC Argeș, având în vedere experiența pe care o are, precum și atitudinea și determinarea cu care joacă. Antrenorul Iordan Eftimie își pune mari speranțe în mijlocaș și așteaptă ca el să devină liderul echipei atât în vestiar, cât și în teren: „Raul Costin nu joacă încă la valoarea lui. A avut o perioadă mai dificilă în care el nu a evoluat la Chiajna. Liga 1 a început de câteva etape și nu a avut meciuri în picioare. Se vede și la el. Ușor – ușor, va deveni jucătorul în jurul căruia se va cataliza nucleul de bază al echipei. E un fotbalist cu experiență care știe să-și adune colegii pe lângă el. Dă siguranță la mijlocul terenului”.

Raul Costin a fost integralist în meciul cu Știința Miroslava. „Am ales Piteștiul pentru că am mai lucrat cu nea Dan (n.r. – Iordan Eftimie). Am fost foarte încântat că acesta m-a sunat. La meciul cu Pandurii m-am simțit foarte bine. Toată lumea a fost foarte deschisă. Mi-am început cariera aici când aveam vârsta de 14 ani și pot spune că am revenit aici pe finalul carierei. La Pitești am găsit o echipă tânără, cu jucători de foarte mare calitate, dar cu acest trac. Sper ca împreună să muncim mai mult și să adunăm puncte pentru că avem mare nevoie de victorii. Vreau să ne batem la locurile fruntașe. Le-a spus celor din conducere că nu sunt genul de jucător care să marcheze 15 goluri. Sunt genul de fotbalist care joacă pentru echipă, care dă totul pe teren și care își face treaba cât mai bine. Voi încerca să câștig fiecare meci. Presiune nu simt pentru că jucăm fotbal. Asta ne place și trebuie să o facem cu zâmbetul pe buze. Ne-am ales meseria asta și trebuie să o facem cât mai bine”, a spus Costin la prezentarea oficială la FC Argeș.

Vasile Buhăescu a semnat pe două sezoane: „Chiar dacă vin de la Liga 1 la Liga a 2-a, pentru mine nu este un pas înapoi”

Un alt jucător transferat săptămâna trecută de FC Argeș este atacantul Vasile Buhăescu (29 de ani), venit de la echipa de Liga 1 Juventus București.

Noua achiziție a alb-violeților a semnat pe două sezoane, cu drept de prelungire, în eventualitatea în care conducătorii grupării din Trivale vor fi mulțumiți de randamentul său.

Vasile Buhăescu este născut pe 22 februarie 1988, la Huși, în județul Vaslui, iar în sezonul trecut a evoluat la Juventus București, echipă cu care a reușit promovarea în Liga 1. Atacantul și-a făcut debutul în Liga 1 pe 29 octombrie 2005, când juca la FC Vaslui. Începând cu 2010, clubul FC Vaslui l-a împrumutat la alte echipe, cum ar fi Concordia Chiajna, CSMS Iași, Petrolul Ploiești și ASA Târgu Mureș, cu care a jucat în primele două ligi. Buhăescu a evoluat în 2012 și în Europa League pentru FC Vaslui, echipă care avea să se desființeze în 2014.

În sezonul trecut, Buhăescu a marcat 14 goluri pentru Juventus București, fiind om de bază în angrenajul echipei.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la FC Argeș, o echipă de mare tradiție în fotbalul românesc. Chiar dacă vin de la Liga 1 la Liga a 2-a, pentru mine nu este un pas înapoi. Vin la un club mare care de curând și-a recuperat palmaresul. Sper să avem rezultate cât mai bune și să terminăm sezonul pe locurile fruntașe. Dacă vom fi în lupta pentru promovare va fi foarte bine. Așa a fost și în sezonul trecut cu Juventus București. Nimeni nu ne dădea vreo șansă pentru că eram o nou-promovată, dar cu muncă și seriozitate am făcut o trebă foarte bună și am promovat. Îmi doresc ca oamenii din Pitești să fie alături de echipă, iar noi să-i mulțumim cu evoluțiile noastre”, a declarat Vasile Buhăescu, care în startul acestui sezon al Ligii 1 a bifat 4 meciuri pentru Juventus.

Vârful de 186 cm va debuta pentru FC Argeș miercuri, când alb-violeții vor întâlni de la ora 18:00, în deplasare, pe Foresta Suceava, în etapa a 4-a, intermediară.

Au ajuns la 12 achiziții în această vară

După promovarea în Liga 3, SCM Pitești, actualul FC Argeș, a făcut 12 transferuri. Au mai fost aduși portarii Octavian Popescu (ex CS Mioveni) și Nicușor Grecu de la CSMS Iași, fundașii Cătălin Stan (ex FC Brașov), Cătălin Toriște (ex Viitorul Constanța) și Bogdan Vișa (ex CS Mioveni), mijlocașii Alin Popa (ex CS Mioveni), Antonio Cruceru (ex Viitorul Constanța), Cătălin Barbu (împrumut de la Școala de Fotbal Dănuț Coman), Radu Bârzan de la CS U Craiova și atacantul Andrei Nilă, care în sezonul trecut a evoluat la CS Mioveni. Acestora li se alătură și Raul Costin (ex Concordia Chiajna) și Vasile Buhăescu (ex Juventus București).

 Articol scris de Marius DUINEA

Pe aceeași temă