Steagul Roșu Brașov, echipa suporterilor, începe să prindă contur. Primul jucător care se alătură proiectului și antrenorii ofertați

Marius ANGHEL 07 Jul. 2017, 11:11 Diverse

Proiectul FC „SR” Brașov (Steagul Roșu Brașov) prinde contur, iar primul jucător care a fost convins să se alăture echipei suporterilor „stegari” este Horia Popa. Jucător crescut de FC Brașov a fost cooptat la 17 ani în lotul echipei de seniori a „stegarilor” de către Daniel Isăilă, dar la 18 ani a fost nevoit să plece la Corona Brașov după un conflict cu antrenorul de atunci al „stegarilor”, Ionuț Badea. La Corona, Popa a reușit să se impună ca titular, a reușit promovarea în Liga 1, unde a și jucat 17 meciuri.

În iarnă a luat o pauză

A revenit la FC Brașov în liga secundă, dar nu a reușit să se impună, astfel că a preferat să meargă o jumătate de sezon, sub formă de împrumut, la FC Caransebeș, în Liga a 2-a. În vara trecută a revenit la FC Brașov, dar a jucat destul de puțin, astfel că în iarnă a decis să-și rezilieze contractul!

„Am încheiat de comun acord contractul cu FC Brașov. Îmi pare rău că nu am reușit să mă impun, doream să joc mai mult și să ajut echipa să promoveze. Le mulțumesc suporterilor pentru susținerea de care am avut parte în toată această perioadă în care am jucat la FC Brașov”, spunea Horia Popa, după ce a încheiat conturile cu FC Brașov. Deși a fost dorit de echipele brașovene din Liga a 3-a, Popa nu a ajuns la un acord, astfel că a stat pe tușă până în vara acestui an. „Nu m-am înțeles cu echipele brașovene de Liga a 3-a și am decis în iarnă că e mai bine să iau o pauză și să mă concentrez pe facultate. Sunt student în anul doi la Facultatea de Științe Economice de la Universitatea «Transilvania». În tot acest timp m-am și pregătit cu echipele din Brașov pentru a mă menține în formă”, a spus Horia Popa.

„Cred în acest proiect și mă voi implica 100%”

Despre proiectul FC „SR” Brașov, Horia Popa spune că s-a implicat încă de acum două luni.

„Discuțiile despre noua echipă a Brașovului au avut loc încă dinaintea finalului campionatului. Cred în acest proiect și mă voi implica 100%. Joc fără pretenții, sunt jucător crescut de FC Brașov și niciodată nu m-am dat la o parte când a fost greu. Sunt convins că nu va fi ușor, totul trebuie luat de la zero, dar încet, încet lucrurile încep să se miște. Am discutat și cu câțiva jucători care sper să ni se alăture, dar și cu câteva companii care sunt convins că ne vor ajuta prin contracte de sponsorizare. Să iasă cât mai rapid actele, să depunem dosarul la AJF Brașov și apoi ne apucăm de treabă. Având suporterii lângă noi, e normal ca obiectivul să fie promovarea”, a spus Horia Popa pentru Monitorul Expres.

Întrebat dacă va candida la o funcție de conducere la FC „SR” Brașov, Horia Popa a spus: „eu sunt implicat 100% pe plan sportiv, iar dacă va fi nevoie și pe plan administrativ de serviciile mele voi analiza și această variantă. Important este ca în acest proiect să intre oameni care au legătură cu spiritul «stegarilor»”, a încheiat mijlocașul lui FC „SR” Brașov.

Tandem Petre Lucian – Andrei Șanta

Dacă la nivelul lotului mai sunt multe de pus la punct, în ceea ce privește banca tehnică, Andrei Șanta a fost convins de LSS să se alăture proiectului, iar un alt fost «stegar», Petre Lucian, este dorit la conducerea echipei. „Le-am spus suporterilor că îi ajut cu mare plăcere, oricând și oricum. Varianta cu Petre Lucian ar fi ideală, am jucat împreună, suntem buni prieteni de familie, astfel că va fi foarte ușor să lucrăm. În plus, Petre Lucian cunoaște foarte bine campionatul județean, echipele, cunoaște jucători, astfel că ar fi un mare avantaj pentru noi”, a spus Șanta.

Petre Lucian a confirmat discuțiile cu LSS și a precizat că va lua o decizie zilele următoare. „Sunt onorat de propunerea celor de la LSS. Chiar le-am spus «jos pălăria pentru ce faceți». Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, pentru că echipa are nevoie de o bază pentru antrenamente și jocuri, este nevoie de un lot de jucători pentru prima echipă, dar și o echipă de juniori, iar timpul este foarte scurt. Despre o colaborare cu Andrei Șanta, ideea mi se pare excelentă, am jucat trei ani împreună la FC Brașov, suntem foarte buni prieteni, astfel că aș fi încântat să lucrăm împreună”, a spus Petre Lucian, care în sezonul trecut a antrenat Precizia Săcele.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 07 Jul. 2017, 11:11 Diverse
Pe aceeași temă