Condescu continuă seria acuzelor la adresa conducătorilor echipei Pandurii. „Vor să falimenteze clubul. E ceva premeditat, o structură are alte interese, în afara sportului”

Condescu continuă seria acuzelor la adresa conducătorilor echipei Pandurii.**

După ce administratorul judiciar Emanoil Ciobanu (Consulting Company) a cerut falimentul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, președintele USMO, Marin Condescu, acuză jocurile de culise, prin care se încearcă să se șteargă urmele celor care au devalizat conturile clubului.

„Pandurii nu intră în faliment, chiar dacă lucrul acesta l-a făcut, fără știrea creditorilor, administratorul judiciar. Nu știu pe ce motive, atâta timp cât clubul are datorii de 4,5 – 5 milioane euro și active de 6 milioane euro, care pot fi valorificate. Eu sper, până începe vacanța judecătorească, să-și retragă cererea. Nu pot să-i dau eu sfaturi, are atâta experiență, dar aș fi început prima dată cu activul, după aceea cu pasivul. M-aș fi clarificat în privința patrimoniului. Administratorul judiciar nici după 6-7 luni de zile nu l-a identificat și cuantificat. Nu se poate cere astfel falimentul. Lucrul acesta ne îndeamnă, pe toți creditorii, să credem că a vrut să intre clubul în faliment, ca să dispună de toată averea și s-o distribuie cum dorește. Multora le e frică la ce se va scoate la lumină, fiindcă, din 2013 a fost o gaură neagră la care au contribuit”, a declarat Condescu.

Acesta a mai afirmat că de când a revenit ca membru în Adunarea Generală a Acționarilor, CS Pandurii n-a mai primit finanțare și că se încearcă înființarea unei noi echipe la Târgu Jiu. „Din octombrie nu am simțit decât ostilitate! Odată cu numirea lui Marin Golea administrator special nu au mai putut face ce voiau. Foarte mulți au sperat să nu se reunească echipa. E ceva premeditat, o structură are alte interese, în afara sportului. Eu cred că asta își doresc, atâta timp cât nu mai finanțează. Dar echipa nu va muri! Dacă se retrag, există investitori privați, care în momentul când le-am arătat active de 6 milioane euro au venit. Sunt oameni de afaceri, care văzând activele clubului pot veni cu 3 milioane euro, iar echipa va fi scoasă din insolvență”, a mai spus Marin Condescu.

Șeful din umbră al clubului Pandurii crede în continuare că echipa are șanse mari să primească un răspuns favorabil de la TAS, care va veni, cel mai probabil, în luna august, deși Liga 1 va începe până atunci. Acesta mizează pe faptul că și Rapid a fost înlocuită de Concordia Chiajna, deși jucase câteva etape în Liga 1. „Marea surpriză pentru acționari, pentru oamenii care conduc destinele acestei echipe, este să câștigăm la TAS și să primim înapoi punctele pierdute la Târgu Mureș. Cred că până la 1 august vom obține răspunsul. Rapid a jucat patru etape din Liga 1, în trecut, și tot au fost retrogradați”, a conchis Condescu.

În acest moment, antrenamentele echipei Pandurii sunt conduse de Ștefan Nanu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă