Unchi contra nepot! Situație inedită la meciul de „baraj” dintre campioanele județelor Gorj și Dolj! Antrenorii celor două combatante sunt rude

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2017, 14:09 Stiri

Internațional Bălești și Tractorul Cetate se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, la Sadu, în manșa-tur a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a. Dacă echipa gorjeană este antrenată de Dan Vasilică, doljenii sunt pregătiți de severineanul Cristinel Dorian Vasilică, nimeni altul decât nepotul tehnicianului de la Bălești! De altfel, Cristinel a fost în returul sezonului 2015-2016 chiar elevul lui Dan, la Internațional Bălești! Returul e programat sâmbătă cealaltă, pe 24 iunie, de la ora 17:30.

Cum s-a ajuns la această situație? În turul sezonului 2015-2016, Cristinel Vasilică era antrenor-jucător la Tractorul Cetate, însă, în iarnă, în urma unui conflict avut cu primarul din Cetate, a păsăsit echipa pe care o lăsase pe primul loc. Tractorul a fost preluată de fostul internațional Dorel Stoica și a ajuns la barajul pentru promovare, pe care l-a pierdut în detrimentul campioanei din Vâlcea, ACS Șirineasa (1-4, 3-1).

În schimb, mijlocașul Cristinel Vasilică s-a transferat, la începutul returului din sezonul precedent, la echipa unchiului său, Internațional Bălești, cu care a încheiat Liga a 4-a din Gorj pe locul secund, în spatele campioanei Gilortul Târgu Cărbunești. După ce Tractorul a ratat promovarea, Cristinel Vasilică a fost rechemat, vara trecută, de primarul din Cetate să preia iar Tractorul, care a câștigat din nou Liga a 4-a Dolj.

Dan Vasilică și-a urmărit nepotul la meciul de sâmbăta trecută, când Tractorul Cetate a învins contracandidata Viitorul Cârcea, scor 4-1, în ultima etapă a sezonului din Liga a IV-a Dolj.

„I-am văzut în cel mai important meci al lor, cel de sâmbăta trecută, cu Viitorul Cârcea, atunci când au devenit și campioni. Chiar dacă aveau două puncte în minus, iar adversarii lor aveau și varianta unui egal, Cetate a spulberat practic pe Cârcea. Putea să fie un scor astronomic la numărul de ocazii avute de gazde. Au jucători care pot fi decisivi, gen Dorel Stoica, Georgian Tobă sau Cristi Vasilică, dar și alții, care pot decide singuri meciul. Dacă ne uităm la componența loturilor și la istoricul echipelor, putem să spunem că ar avea ei prima șansă, mai ales că joacă și primul meci în deplasare. Jucăm la Sadu, deoarece baza sportivă din Bălești se află în plin proces de modernizare”, a spus Dan Vasilică.

N-ar fi vrut să joace cu echipa unchiului

De partea cealaltă, Cristi Vasilică a declarat că vrea să ducă Tractorul, în premieră, în Liga a 3-a, dar a recunoscut că n-ar fi vrut să întâlnească echipa unchiului său în meciul de baraj. „Îmi doresc că duc Cetate în Liga a 3-a, acolo unde n-a mai fost până acum. Vreau să scriem istorie și să ducem această echipă cât mai sus, în ligile naționale! Primul pas va fi meciul de baraj pentru promovare. Vom întâlni campioana Gorjului, Internațional Bălești, echipă la care am jucat în returul sezonului trecut și care are în componență jucători foarte buni, dar și un antrenor foarte bun, care îmi este și rudă, fiind văr primar cu tatăl meu. Personal, nu mi-aș fi dorit să picăm cu Bălești. Știu că și ei își doresc foarte mult să joace în Liga a 3-a. Mi-ar fi plăcut să promovăm împreună, dar, din păcate, nu se poate. Doar una, va promova. Indiferent de rezulat, cu un ochi voi râde și cu unul, probabil, voi plânge”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cristinel Vasilică.

La Tractorul Cetate joacă doi foști prim-divizionari, Dorel Stoica și Georgian Tobă. În proporție de peste 75%, echipa doljeană are în componența lotului jucători originari din Mehedinți.

În paralel cu funcția de antrenor-principal la Internațional Bălești, Dan Vasilică a fost în această primăvara și preparatorul fizic al prim-divizionarei Pandurii Târgu Jiu.

În cazul în care va promova, Internațional Bălești ar putea juca în Liga a 3-a pe noul stadion din Târgu Jiu și ar putea deveni Internațional Pandurii, dacă fosta prim-divizionară se va desființa vara aceasta.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2017, 14:09 Stiri
Pe aceeași temă