Foresta e în prag de colaps. „Poate o să apărem cu banderole negre pe braț sau o să afișăm un banner de ajutor”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 18:38 Liga 2
Foresta e în prag de colaps.**

Din cauza problemelor financiare, proiectul Foresta este pe cale de a fi abandonat la doar câteva luni de la data când a demarat. Clubul a trebuit să se descurce fără bani de la Consiliul Local Suceava în primele trei luni din acest an, iar banii proveniți de la sponsori s-au epuizat. Mai mult, pentru a putea fi eligibili pentru proiectul privind finanțarea de la municipalitate pe anul în curs, conducerea clubului trebuie să facă urgent rost de 300.000 de lei pentru a achita o datorie la Finanțe rezultată din plata drepturilor bănești către jucători.

Fotbaliștii au fost înștiințați și ei de problemele apărute, însă toată lumea speră ca această situație să-și găsească până la urmă rezolvare.

„Situația este critică. Oricum, am simțit pe pielea noastră că nu mai sunt bani la club, pentru că nu s-au mai găsit fonduri nici pentru asigurarea mesei. Chiar dacă suntem marcați cu toții de problemele cu care se confruntă clubul, noi ne antrenăm normal și nu se pune problema să nu jucăm meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Academica Clinceni. Nici nu știm cum să reacționăm, să vedem, poate o să apărem cu banderole negre pe braț sau o să afișăm un banner de ajutor. Cine știe, poate se va găsi cineva care să ne ajute. Noi tragem nădejde că se vor găsi soluții pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal începând de săptămâna viitoare”, a declarat mijlocașul Forestei Cornel Căinari.

Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei, dă asigurări că meciul cu Academica Clinceni se va juca sută la sută. „Nu se pune problema să nu evoluăm sâmbătă. Încercăm să o scoatem la capăt, îi asigur pe fanii noștri că vom face toate eforturile. Prima și prima dată trebuie să rezolvăm datoria către Finanțe pentru a mai putea spera la ceva”, a precizat conducătorul Forestei.

În etapa a 27-a a Ligii 2, Foresta Suceava întâlnește, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe Academica Clinceni. Foresta e pe locul 11, cu 30 de puncte, iar Academica e pe locul 13, cu 27 de puncte.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă