Instrucție cu oltenii! SCM Pitești a trecut la scor „satelitul” Craiovei și l-a impresionat pe Papură: „Vor promova la pas”

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 13:56 Pregătiri, amicale

SCM Pitești a disputat, sâmbătă după amiază, cel de-al șaselea meci de verificare din perioada precompetițională. Echipa pregătită de Nicolae Dică a învins cu 3-0, pe terenul sintetic de la Bradu, pe CS U Craiova II, colega de serie a alb-violeților din Liga a 3-a. Golurile argeșenilor au fost marcate de Costin Stoica (39), Marius Albu (41) și Leonard Manole (82).

Încă din primele minute ale partidei, SCM Pitești a pus presiune pe adversar, iar ocaziile de gol nu au întârziat să apară. Albu putea deschide scorul încă din minutul 7, însă rămas singur cu portarul oltenilor, a tras în acesta. Cu un sfert de oră înainte de pauză, Stoica și-a trecut și el în cont o mare ocazie, însă lovitura de cap a acestuia a fost reținută de Vlad. Năstăsie putea deschide scorul cu un șut în forță din interiorul careului, dar un fundaș oltean s-a interpus pe traiectoria șutului. Alb-violeții au deschis scorul cu șase minute înainte de finalul primului mitan prin Costin Stoica. Atacantul venit în această iarnă de CSM Râmnicu Vâlcea a trimis cu capul în plasă o lovitură de colț de pe dreapta. Două minute mai târziu, echipa din Trivale și-a dublat avantajul prin Marius Albu care a trimis în plasă o centrare de pe stânga.

Partea secundă a partidei a fost la discreția piteștenilor, care au mai înscris încă o dată prin Leonard Manole, care a fructificat pasa lui Căpățînă. Gooalkeperul oaspeților a limitat proporțiile scorului blocând șuturile lui Grecu și Căpățînă, dar și lovitura de cap a lui Oancea, scoasă de sub bară.

SCM Pitești, I repriză: Dumitrescu – Șandru, Cotigă, Deaconescu, Șerbănică – Anghelina, Panait, Grecu, Năstăsie – Albu, Costin Stoica.
SCM Pitești, a II-a repriză: Petrișor – Șerbănică, Cotigă, Deaconescu, Șandru – Anghelina, Piscanu, Grecu, Manole – Năstăsie, Căpățînă. Pe parcurs au mai intrat Oancea, Cătălin Barbu, Szecui, Mihăiescu și Oreviceanu. Antrenor: Nicolae Dică.

CS U Craiova II: Vlad – Vlădoiu, Ion, Hreniuc, Borta – Drăghici, Screciu, Manea, Bîrzan – Popescu, Constantion. Pe parcurs au mai intrat Buzan, Hotea, Enache, Gunie, Cojocaru, Țoiu, Frăsineanu, Ionescu. Antrenor: Corneliu Papură.

Manole: „Sunt sigur că vom promova”

Mijlocașul Leonard Manole a avut o evoluție destul de bună în confruntarea cu echipa satelit a CS U Craiova. Fotbalistul piteștean a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor.

Jucătorul alb-violet vrea să pună și el umărul la îndeplinirea obiectivului fixat de conducerea clubului: „Meciul cu CSU Craiova II a fost un antrenament bun pentru noi. Suntem bucuroși că am terminat cu bine, sănătoși și că am câștigat. Craiova este o echipă bună, foarte tânără. Acest lucru s-a văzut în teren. Noi avem mai multă experiență. Am câștigat și acest meci. Am marcat un gol și sper să mai înscriu și de acum înainte. Sunt bucuros pentru această reușită. Îmi doresc ca prin evoluțiile mele să îmi ajut echipa cât mai mult, iar la sfârșitul returului să promovăm. Sunt sigur că vom îndeplini obiectivul”.

Papură: „Cred că vor promova la pas în liga secundă

Corneliu Papură, antrenorul celor de la CS U Craiova II, a tras concluziile la finalul meciului cu SCM Pitești. Tehnicianul oltenilor a lăudat jocul formației pregătite de Nicolae Dică care în opinia sa va promova la pas în liga secundă.

Papură spune că valoarea a făcut diferența: „Pentru noi a fost un test util de pregătire. Am întâlnit liderul seriei, o echipă bună. Cred că vor promova la pas în liga secundă. Piteștiul arată că este o echipă foarte puternică. A rezultat un joc frumos, plăcut ochiului. Eu sunt mulțumit de implicarea jucătorilor mei, chiar dacă nu am reușit să scoatem un rezultat bun. Doar cu adversari puternici se călesc. Îmi doresc să jucăm cu adversari cât mai puternici pentru a vedea unde ne situăm. Am în echipă jucători tineri care au evoluții oscilante. Azi fac un meci bun, mâine unul mai puțin bun. Au fluctuații în joc. Scopul nostru este să promovăm cât mai mulți tineri. Să-i învățăm să joace, să-i pregătim cât mai bine, iar în momentul când se duc la prima echipă să reușească”.       

Bilanț perfect în amicale

Fotbaliștii de la SCM Pitești au un bilanț de cinci victorii și o remiză în partidele de verificare disputate în această iarnă. Alb-violeții au învins cu 10-0 pe CS Albota, cu 15-0 pe juniorii de la DLR Pitești, cu 2-1 pe Voința Saelele, liderul Diviziei D din Teleorman, cu 2-0 pe AFC Hermannstadt, liderul seriei a cincea din liga a treia, cu 3-0 pe CSU Craiova II și a remizat 1-1, cu Chindia Târgoviște, una dintre formațiile cu pretenții ale ligii secunde.

Test cu juniorii

Următorul meci de verificare al celor de la SCM Pitești va avea loc marți, de la ora 11:00, pe unul dintre terenurile din cadrul Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin”. Băieții lui Nicolae Dică vor întâlni echipa de juniori Republicani A a SCM Pitești, care este pregătită de antrenorul Viorel Dumitrescu.

Argeșenii trebuiau să joace pe sinteticul de la Bradu, cu Unirea Bascov, liderul Diviziei D, însă acest test de verificare nu va mai avea loc.

Piscanu, al treilea transfer

SCM Pitești a realizat vineri cel de-al treilea transfer din această iarnă. Conducerea clubului din Trivale a ajuns la un acord cu mijlocașul Cosmin Piscanu, care în prima parte a sezonului a evoluat la CSM Râmnicu Vâlcea. Piscanu a fost format la FC Argeș de antrenorul Viorel Moiceanu și a părăsit gruparea din Trivale când aceasta a intrat în faliment. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a semnat cu SCM Pitești un contract pe un an și jumătate.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 13:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă