Olimpia se laudă cu o revenire spectaculoasă în meciul cu Spartak Moscova II și un egal, rușii spun că au câștigat. Cine spune adevărul?

Marius ANGHEL 06 Feb. 2017, 20:21 Pregătiri, amicale

Olimpia Satu Mare a desfășurat sâmbătă, la Larnaca, cel de-al treilea meci de pregătire al cantonamentului pe care îl efectuează în această perioadă în Cipru. După remiza cu Digenis Ypsonas, scor 0-0, o echipă anonimă din Cipru, și înfrângerea la limită, scor 0-1, cu Steaua Roșie Belgrad, noul adversar al echipei antrenate de Bogdan Andone a fost Spartak Moscova II, a șasea clasată din Liga a 2-a rusă. „Satelitul” liderului din prima ligă rusă a considerat Olimpia ca un sparring partner perfect înainte de reluarea campionatului, a ironizat-o pe site-ul oficial, acolo unde a scris că Satu Mare se traduce în română ca „sat mare”, însă care nu e chiar un sat, deoarece are puțin mai mult de 100 de mii de locuitori. Olimpia chiar a fost un sparring partner pentru ruși timp de aproape o oră, însă finalul de joc a adus sau nu, în funcție de cine spune adevărul, o răsturnare spectaculoasă de scor. Rușii spun că meciul s-a încheiat 4-3 pentru ei, după ce la un moment dat au avut 4-0, în timp ce sătmărenii au transmis în țară că amicalul s-a încheiat cu scor egal, 3-3, după ce au revenit de la 3-0.

Rușii spun că a fost 3-0 la pauză, românii că a fost 2-0

Dacă toate site-urile din Satu Mare au transmis informațiile oferite de conducătorii Olimpiei că meciul s-ar fi încheiat la egalitate, 3-3, în schimb, site-ul oficial al lui Spartak, liderul din prima ligă rusă, spune că echipa sa secundă a trecut cu 4-3 de formația de pe locul 4 din Liga a 2-a din România.

Potrivit site-ului sătmărean Informația zilei, golurile amicalului au fost înscrise în minutele 13, 25 și 50, pentru Spartak, respectiv 52, 65 și 85, pentru Olimpia. Pe spartak.com, rușilor li s-a comunicat că Rudenko a înscris în minutele 16, 36 și 56, iar Melkadze a punctat în minutul 23. Deci, lăsând la o parte diferența mică dintre minute transmise în România față de Rusia, diferența ar fi golul marcat de Rudenko în minutul 36. Tot aici, Voicu este creditat cu reușite în minutele 57, 68 și 87.

„Cred că a fost vorba despre un gol marcat în prima repriză, când au fost doi jucători singuri cu portarul și au pasat unul la altul, fiind offside. S-ar putea să fie acea situație”, a explicat, pentru Liga2.ro, antrenorul Bogdan Andone.

Cert e că Adrian Voicu a reușit un hat-trick

Potrivit informațiilor oferite de conducătorii Olimpiei, echipa lui Bogdan Andone a fost condusă cu scor de neprezentare în meciul cu rușii până în minutul 52, atunci când Voicu a început să facă minuni și într-un final a dus la rezultat nesperat de egalitate. Atacantul venit de la FC Voluntari II, din Liga 3, și-a început numărul după o acțiune personală la finalul căreia a reușit să înscrie. Puțin mai târziu, după o centrare dintr-o lovitură liberă bătută de Silviu Pană, același Voicu (65) a redus din diferență cu o lovitură de cap, ca rezultatul final să fie stabilit cu cinci minute înainte de ultimul fluier (85), după ce a recuperat o minge bâlbâită de fundașii ruși.

În prima repriză, sătmărenii au avut o singură ocazie de gol, prin Tudoran (10), care a ratat din postura de singur cu portarul. După această fază, jucătorii lui Spartak au deschis scorul în minutul 16, apoi portarul Dascălu (25) nu a putut evita al doilea gol, în timp ce diferența de 3-0 a fost făcută la cinci minute după reluarea reprizei secunde.

„Am început cu echipa care a jucat ultimele 30 de minute cu Steaua Roșie Belgrad. La pauză am schimbat toată echipa. Au jucat toți băieții, mai puțin Onicaș, care e accidentat. Am întâlnit Spartak, o echipă puternică, tânără, agresivă, care e în Cipru de o lună de zile. Prima repriză am făcut câteva greșeli mari, am avut probleme și ca atitudine, ceea ce m-a determinat să schimb toată echipa la pauză. Repriza a doua a fost mult mai bună pentru noi, am intrat mult mai agresiv și mai determinați în joc și am reușit să reintrăm în meci. Mai avem mult de muncă, atât pe plan fizic, cât și tactic. Încercăm să profităm la maxim de terenurile foarte bune de aici și să progresăm zi de zi, individual, cât și ca echipă”, a mai spus, pentru Liga2.ro, Andone.

Olimpia a început amicalul cu Spartak Moscova II în formula: Dascălu – Ciul, Bucur, Daminuță, Bura, R. Rus, Tudoran, Erdei, Villand, Faur, Ludușan, iar în repriza a doua s-a utilizat 11-le: Șuta – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas, R. Rus (Oct. Ursu 60), Sil. Pană, Krausz, V. Pop, Ad. Voicu.

Marți, 7 februarie, sătmărenii au programat următorul amical, cu Othellos Athienou, ocupanta locului 6 în Liga a 2-a cipriotă, iar pe 10 februarie vor întâlni pe FK ĂŒukariÍki, a 12-a clasată din prima ligă a Serbiei.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Feb. 2017, 20:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă