VIDEO | Foresta și-a întrerupt dramatic seria victoriilor consecutive. Sucevenii au obținut doar un punct la Clinceni după ce în minutul 88 conduceau cu două goluri

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 13:03 Campionat
VIDEO | Foresta și-a întrerupt dramatic seria victoriilor consecutive.** Sucevenii au obținut doar un punct la Clinceni după ce în minutul 88 conduceau cu două goluri

Foresta a fost la câteva secunde de a-și trece în cont cea de-a șasea victorie consecutivă în campionat. Sucevenii au făcut un meci bun în etapa a 8-a pe terenul grupării Academica Clinceni, însă s-au jucat cu ocaziile și s-au văzut egalați la trei chiar în secvențele de final.

Fotbaliștii pregătiți de Cristian Popovici au început în forță partida din Ilfov, iar Căinari a izbutit deschiderea scorului încă din minutul 7, cu un șut din alergare, la colțul lung, după o gafă în defensivă a gazdelor. Echipa antrenată de suceveanul Mugur Bolohan și-a revenit însă repede, reușind să restabilească egalitatea prin Antohi (15) după doar opt minut de joc, care l-a învins pe Niga cu un șut plasat, în urma unei pase pe culoar recepționate de la Cornel Predescu. Gazdele n-au apucat însă să se bucure prea mult de acest gol, pentru că imediat, în doar două minute, Foresta a lovit din nou, după ce Dumitriu (17), eroul partidei din runda precedentă, de la Râmnicu Vâlcea, a înscris cu un șut din 10 metri lateral, cu toată opoziția experimentatului Matache. La faza următoare, sucevenii au reclamat un penalty neacordat la Căinari, așa cum aveau să procedeze și ilfovenii în minutul 22, la o ciocnire în care au fost implicați portarul Niga și mijlocașul Florin Ștefan, de la Academica.

Sucevenii au continuat să facă pressing și să joace ofensiv, iar eforturile le-au fost răsplătite cu un nou gol, marcat de Căinari în minutul 37, după un șut deviat al lui Dumitriu, care l-a prins pe picior greșit pe portarul Matache.

Gazdele au început destul de tare repriza secundă, însă apetitul lor pentru atac s-a stins destul de repede. Ca atare, oaspeții au pus din nou stăpânire pe joc, însă și-au permis să rateze cu nonșalanță câteva bune ocazii de a închide meciul. Cele mai clare oportunități au fost irosite de Matei, în minutul 69, care a reluat balonul în bară din poziție excelentă, și înlocuitorul acestuia, Bujor, care a tratat superficial o fază iminentă de gol, în minutul 85. Aceste ratări aveau să-i coste însă scump pe suceveni în secvențele de final ale întâlnirii. Astfel, în minutul 89, Florin Ștefan a redus din handicap cu un șut pe jos, la colțul lung, pentru ca în prelungirile partidei, în minutul 90+2, fostul atacant al Bucovinei Pojorâta, Marius Coman, să aducă o nesperată egalare pentru Academica.

Mai mult, la ultima fază a meciului Foresta l-a pierdut și pe căpitanul Daniel Bălan, care a încasat al doilea cartonaș galben și va fi suspendat automat pentru confruntarea de sâmbătă, de pe Areni, cu Dacia Unirea Brăila.

Popovici: „Am luat golul trei din offside. S-a văzut foarte clar”

La final, antrenorul Cristi Popovici a reclamat un offside la golul egalizator la trei al ilfovenilor, însă a arătat cu degetul și spre proprii jucători, care în repriza a doua au ratat nonșalant ocazii foarte mari. „Suntem un pic necăjiți pentru că am avut 3-1 și nu am reușit să câștigăm. Am luat golul trei din offside. S-a văzut acest lucru foarte clar pe înregistrările de la Digi… de după meci. Putem spune că lipsa de precizie a tușierului ne-a costat două puncte, dar asta nu înseamnă că trebuia să luăm gol la acea fază. Dacă facem 4-1 la ocaziile pe care le-am avut, plecam cu toate cele trei puncte. Așa a trebuit să ne mulțumim cu acest egal. E totuși un punct cucerit pe teren străin. Suntem în grafic dacă batem Brăila în etapa viitoare”, a declarat, pentru gazetasv.ro, antrenorul Forestei.

FC ACADEMICA CLINCENI – FORESTA SUCEAVA        3-3
Antohi ’15, Fl. Ștefan ’89, M. Coman ’90+2 / Căinari ‘7, ’37, Dumitriu ’17

Matache (cpt.) – Butean, Andr. Nițu (R. Crișan ’54), M. Marin, Cip. Perju – C. Gheorghe (Cocîrlă ’75), Ad. Udrea, C. Predescu, Fl. Ștefan – Antohi, Lemnaru (M. Coman ’64)
Rezerve neutilizate: Rudnițchi – A. Gojnea, Fota, Chebac
Antrenor: Mugur Bolohan

Niga – D. Bălan (cpt.), Masella, D. Lung, Semeghin – Cerlincă, Dumitriu (Rz. Avram ’75), Vl. Stănescu, Căinari (D. Drugă ’87) – M. Matei (Bujor ’70), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – Mihălăchioae, Aeroaiei, A. Mutu
Antrenor: Cristian Popovici
Eliminat: D. Bălan ’90+5 (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Arena 1 (Clinceni); Arbitru: Emil Voicu (Bacău); Asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Video: DigiSport

Marius ANGHEL 22 Sep. 2016, 13:03 Campionat
Pe aceeași temă