„Cum poate să se mai uite în ochii noștri președintele federației după ce ne-a mințit?”. Șeful Olimpiei spune că FRF și-a bătut joc de echipele din Liga 2

Marius ANGHEL 18 Aug. 2016, 18:00 Liga 2

Președintele Olimpiei Satu Mare, Catrinel Raț, este un alt conducător de club din Liga 2 nemulțumit de suma pe care au fost vândute drepturile TV. Acesta se întreabă cum oare Răzvan Burleanu îi va mai privi în ochi pe conducătorii cluburilor din eșalonul secund după ce le-a promis ceva și în final le-a oferit altceva. Olimpia a fost unul dintre cele trei echipe din Liga 2 care n-au fost prezente miercuri la FRF pentru a discuta despre subiectul banilor oferiți de RCS & RDS, dar și de împărțirea lor, însă Raț primite că nu va mai rata următoarea ședință și va merge să bată cu pumnul în masă.

„S-a promis că, daca se face o singură serie, vor fi 100.000. După, s-au promis 50.000 de euro, iar acum luăm 13.000 și, apoi, poate mai iau 2.000 cele care rămân. Măcar dacă s-ar fi dat 10.000 de euro la începutul campionatului și 10.000 în februarie. Așa, ce faci cu 5.000 de euro? 2-3 deplasări și s-au terminat banii. Oricum, am fost făcuți ca la „Nufărul”. Domnul președinte Burleanu spunea 700.000 de euro, iar acum s-au făcut 350.000. Dacă stai să socotești, sunt doar 260.000 de euro, de fapt. Poate diferența de 90.000 se va da la finalul campionatului. Cum poate să se mai uite în ochii noștri președintele federației după ce ne-a mințit? În 2015 s-a semnat contractul pe trei ani…

Dacă s-ar fi știut din timp, cred că nu s-ar fi pus de acord cluburile să se facă o singură serie. Și-au bătut joc de noi. Trebuiau să aducă măcar mai multe firme care să transmită, nu una. Ă‚ia au dat cu pumnul în masă, că, dacă nu ne convine, pleacă și asta e. Eu am spus că sunt nou și nu fac cheltuieli ca să mă duc în București, dar o să fac un sacrificiu și o să mă duc și eu să bat cu pumnul în masă.

Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva. Mă așteptam să crească sumele, nu să scadă. Mă așteptam să primim niște bani din drepturile TV, până să vină banii de la autoritățile locale… Dar așa ce să cerem? Astăzi, CJ a alocat 100.000 de lei pentru club. M-am dus să scot banii, dar am rămas cu jumătate. 50.000 de euro mi-au fost luați de ANAF. Mi-au intrat banii vineri și mi-au fost luați pentru că nu i-am folosit în trei zile. Dar sâmbătă și duminică nu s-a lucrat, luni a fost iar zi liberă. Când era să-i ridic?”, a spus președintele Olimpiei în emisiunea „Trafic Sport” de la Sport Total FM.

„Stadionul din Satu Mare e vai de capul lui”

Catrinel Raț a explicat apoi și de ce a acceptat ca meciul Olimpiei cu FC Brașov să fie transmis la TV, pentru ca lumea să vadă cât de prost arată stadionul din Satu Mare. „Nu avem bani pentru organizarea meciului de vineri, dar ne vom descurca. Am acceptat să se televizeze meciul cu FC Brașov pentru că vrem ca lumea să vadă cum arată stadionul din Satu Mare. Vai de capul lui cum arată. Doamne ferește să nu se dărâme peste noi! N-a progresat deloc fotbalul aici de când am fost în Divizia A, în 98-99. Ne-au fost promiși 15 milioane de la Compania Națională de Investiții pentru refacerea stadionului…

Echipele din liga a treia din Ungaria care nu au jucători străini în lot li se alocă de la Guvern câte 200.000 de euro. În liga a doua li se dau 800.000 de euro dacă nu au străini. Dar 10 din 11 sunt străini, care au și cetățenie ungară. Sunt foarte mulți români cu dublă cetățenie”, a mai spus Raț la postul de radio.

350 de mii de euro e suma pe care RCS & RDS a oferit-o pentru a transmite câte trei meciuri pe etapă din campionatul Ligii 2. FRF promisese că suma va fi cel puțin dublă după ce campionatul va funcționa într-o singură serie.

Marius ANGHEL 18 Aug. 2016, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă