OFICIAL | Barajul dintre Olimpia și Gloria Buzău nu se mai dispută. Sătmărenii s-au salvat de la retrogradare fără să joace. Documentul trimis de FRF

Marius ANGHEL 07 Jun. 2016, 15:31 Campionat

Astăzi, 7 iunie, de la ora 18:00, la Satu Mare, ar fi trebuit să se joace manșa tur a barajului de evitare a retrogradării în Liga 3 între FC Olimpia și Gloria Buzău. Returul era programat sâmbătă, 11 iunie, de la ora 17:30, însă niciunul dintre aceste două meciuri nu se va mai juca. Clubul buzoian a anunțat oficial Federația Română de Fotbal că nu se prezintă la baraj, astfel că Olimpia și-a asigurat menținerea în eșalonul secund fără să joace.

Ieri, Liga2.ro anunța că Gloria Buzău nu va face deplasarea la Satu Mare. „Nu ne prezentăm pentru că nu avem nici jucători, avem doar copii și nici bani. Am merge în zadar și mai e și o deplasare până la Satu Mare. E o situație dramatică. Echipa se desființează. IonViorel s-a luptat să salveze această echipă, dar nu s-a putut. Nu văd niciun viitor. Mai dispare o echipă de pe harta fotbalului din România. Vom fi retrogradați în Liga a V-a. Oricum am fi retrogradat. Suntem și în faliment, spunea, pentru Liga2.ro, Romeo Bunică, antrenorul secund al Gloriei.

Situația Gloriei Buzău a devenit fără ieșire, pe toate planurile, în ultimele luni. Societatea care administrează echipa a fost declarată în faliment, iar împotriva antrenorilor și a 14 jucători au fost dictate sancțiuni între 2 luni și 2 ani de suspendare, însoțite de amenzi, după ce Comisia de Integritate a FRF a dovedit că echipa a participat la 10 partide trucare în sezonul trecut.

Decizia de a nu se mai prezenta la meciurile de baraj vine la doar o zi după alegerile locale, unde Ion Viorel a candidat la postul de primar al orașului Buzău și a obținut un rezultat sub așteptări.

Site-ul CCA delegase arbitri și observatori la acest meci, însă între timp a anunțat că partida nu va mai avea loc:

Iată și înștiințarea primită de clubul Olimpia de la FRF:

În asemenea situație, Gloria Buzău va fi retrogradată în ultima ligă a județului Buzău, în timp ce jucătorii de la Olimpia intră în vacanță mai repede decât se așteptau. Sătmărenii se vor reuni pe 20 iunie, deoarece următorul campionat al Ligii 2 începe mai devreme ca de obicei, pe 30 iulie.

Foto: satumareonline.ro

Marius ANGHEL 07 Jun. 2016, 15:31 Campionat
Pe aceeași temă