Al treilea an din ceea ce a reprezentat un nou început pentru UTA ajunge într-un moment fierbinte: echipa arădeană și-a câștigat dreptul de a juca pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Visul frumos al „Bătrânei Doamne” e conturat după un sezon în care s-a trăit cu sufletul la gură fiecare meci. Pe măsură ce timpul a trecut, ritmul a devenit tot mai rapid, iar acum UTA e gata de o clipă, poate, nebănuită. Despre ce s-a întâmplat în tabăra roș-albă vorbim cu Alexandru Meszar, omul care a jucat un rol decisiv în lupta pentru salvarea spiritului UTA.
– Suntem înaintea punctului culminant al unui sezon intens.
– Un an competițional lung și epuizant, care încă nu s-a terminat. Au fost foarte multe meciuri, atât la echipa întâi, cât și la UTA II și juniori, cu sezon regulat, play-off, Cupa României, juniori Elite A, juniori Elite B sau turnee zonale.
– Vorbim despre obiective și realizări?
– Am realizat mult peste ce ne-am propus, aici scot în evidență parcursul bun în Cupa României, clasarea pe locul 2 în campionat, la egalitate de puncte cu locul 1, câștigarea Cupei României la Under 19 și obținerea licenței pentru Liga I fără depunctare. Pe lângă toate acestea, am reușit să construim pentru viitor. Am debutat nouă juniori la prima echipă, meci de meci jucăm cu mai mulți juniori în teren decât e prevăzut de Federație. La ultimul meci, la Brașov, am avut cinci juniori la finalul partidei. Echipa este unită, există acel spirit de învingători, de multe ori se autodepășesc, iar acest lucru place publicului, arena Motorul a devenit neîncăpătoare.
– Care ar fi cheia acestor rezultate?
– În primul rând, echipa – jucători și antrenori. Am reușit să construim o echipă cu jucători de mare caracter, care au încredere în club, precum și clubul are încredere în ei. Trebuie să le mulțumesc că au reușit această performanță și au oferit mai mult decât am putut noi să le oferim. Aceasta este dovada că sunt profesioniști. În al doilea rând, publicul arădean, minunat, care a insuflat spiritul UTA-ei echipei, și care e alături permanent de ea. Și, bineînțeles, nu se face nimic fără bani. Rolul foarte important l-au jucat susținătorii noștri financiari, cărora le mulțumim: Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, grupul de firme Cotta și toți ceilalți sponsori și parteneri.
„Dorim performanță și nu cantitate. Preferăm să fim amendați anual cu 50.000 de lei, dar să avem rezultatele din acest an și să promovăm jucători la echipa întâi”
– În ceea ce privește licența pentru Liga 1, a rămas acea penalizare de 50.000 de lei.
– Obținerea licenței pentru Liga I-a a fost un obiectiv important pentru noi, pentru că reflectă situația și potența actuală a clubului. Licența a fost obținută în urma unor eforturi deosebite financiare și a unui volum mare de lucru. Documentația a strâns peste 1.700 de pagini, au fost multe drumuri de București și așa mai departe. Trebuie să le mulțumesc domnilor Dorin Stana și Florian Voinea, autorii principali ai acestei reușite. Referitor la penalizare, politica clubului nu coincide cu cerințele FRF în ceea ce privește organizarea la juniori. Noi dorim performanță și nu cantitate. Preferăm să fim amendați anual cu 50.000 de lei, dar să avem rezultatele din acest an și să promovăm jucători la echipa întâi.
– Urmează, mâine, primul meci de baraj.
– Ne bucurăm că le putem oferi acest cadou arădenilor. Este un plus din care atât conducerea cât și jucătorii vor să scoată maxim. Și dacă putem, la final ne-am dori să activăm licența, dacă tot am vorbit de ea. Avem un regret, că aceste meciuri decisive sunt la finalul unui sezon epuizant și este imposibil să fim la parametri fizici ideali, cum am fost pregătiți cu Pandurii Târgu Jiu, de exemplu, sau în alte meciuri importante din acest sezon. Din păcate, sistemul competițional avantajează clar echipa din Liga I, care joacă mai puține meciuri și nu a jucat și nu va juca având juniori pe teren. Sunt sigur că vom compensa aceste deficiențe prin atitudinea și spiritul cu care ne-a obișnuit echipa.
Sursa: uta-arad.ro