Șansă ratată! Dunărea ia un punct cu FC Clinceni și nu poate depăși Rapidul în clasament

Marius ANGHEL 10 Apr. 2016, 12:17 Campionat

Dunărea Călărași a câștigat, sâmbătă, un punct din disputa cu FC Academica Clinceni de pe teren propriu, scor 1-1, dar a pierdut alte două foarte importante. Trupa lui Adrian Mihalcea a ratat șansa de a urca pe primul loc în play-off-ul Seriei I, asta după ce Rapid a pierdut vineri seară meciul din Giulești cu SC Bacău (1-2). Dunărea se află pe locul 3 în play-off, Brăila fiind acum pe 2 după ce a învins Farul cu 4-0 și are un golaveraj mai bun!

În sezonul regulat, Dunărea avea o victorie în fața celor de la Clinceni și un meci egal. Partida de sâmbătă de pe stadionul „Ion Comșa” din Călărași părea una echilibrată. Elevii lui Adrian Mihalcea, mult mai motivați în prima repriză, au ratat două mari ocazii de a înscrie. Atacantul Valentin Balint a trimis peste poartă în minutul 2, iar Mihai Popescu a făcut la fel. Până la pauză, Alami își trece și el în cont încă o ratare în dreptul călărășenilor în minutul 40, când șutul său din șase metri este apărat de tânărul Horia Iancu.

Rezultatul de egalitate arătat la pauză de tabela de marcaj i-a nemulțumit pe suporterii călărășeni prezenți în număr mare pe stadionul din Călărași. La reluare, Valentin Balint irosește ca în curtea școlii la o fază la care, singur cu portarul, îl ia la țintă pe acesta cu un șut din 5 metri. Ratările se răzbună și, în minutul 66, Matei, lăsat singur din 20 de metri, îl „execută” pe portarul Cezar Lungu cu un șut imparabil. 0-1 pentru Clinceni și „surpriza” de pe stadionul Giulești de vineri se mută la Călărași.

Adi Mihalcea mută ofensiv și-l introduce în teren pe Valentin Alexandru, golgheterul Seriei 1 din Liga a 2-a. În minutul 72 vine egalarea. Bodo Kanda pătrunde pe partea dreaptă și îi pune pe tavă un balon lui Alexandru, iar atacantul călărășean restabilește egalitatea. Meciul se încinge, iar în prelungiri Dunărea îl pierde pe portarul Cezar Lungu la o fază la care Țenea a greșit impardonabil în lupta corp la corp cu un adversar. Lungu face un fault de roșu în afara careului și părăsește gazonul, Alami este „sacrificat”, iar în poartă intră Popa. E totuși prea târziu și meciul se termină la egalitate, cu un punct în dreptul fiecărei echipe și play-off-ul se anunță a fi unul surprinzător. Practic, cele două candidate la promovare, Rapid și Dunărea, au pierdut puncte importante pe teren propriu în prima etapă și vor avea mari emoții. Călărășenii se vor deplasa etapa următoare, a doua din play-off la Constanța, în disputa cu Farul, pe 16 aprilie. 

Mihalcea: „În play-off nu există echipe favorite, toate au șanse”

„A fost un meci destul de dificil. Ne așteptam. Practic în play-off, vedeți și dumneavoastră, nu există echipe favorite. Toate formațiile au șanse. În urma acestor meciuri s-a echilibrat și mai mult clasamentul. E bine că am revenit și am reușit să înscriem. Chiar dacă câștigam nu era clar în continuare. Dacă gândim logic, noi am luat un punct în lupta directă cu Rapid. Se vor mai pierde puncte, se vor câștiga… Nu comentez arbitrajul. Eu spun că a fost roșu clar la Cezar Lungu, nu e treaba mea, îi las pe cei de la lider să comenteze arbitrajele. Țin să-i felicit pe jucătorii mei, au muncit, au luptat, dar nu a fost să fie o victorie”, a spus Mihalcea la finalul meciului.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI        1        
FC ACADEMICA CLINCENI    1 
   
V. Alexandru ”72 / Cr. Matei ”66

C. Lungu (cpt.) – Țenea, M. Popescu, Bumbac, Mureșan (M. Chițu ”76) – Sg. Popescu, Kanda, Preoteasa, Alami (G. Popa ”90+2) – Vădrariu (V. Alexandru ”50), V. Balint
Rezerve neutilizate: Săftescu, V. Andrei, V. Petre, S. Matei
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: C. Lungu ”90+2 (roșu direct)

H. Iancu – Vențer, D. Lung, Dobrosavelvici, A. Nițu (cpt.) – Al. Neagu, D. Benzar (Fl. Ștefan ”90), Patriche (Pham Huy ”73), L. Ganea (Fl. Budeanu ”77) – Antohi, Cr. Matei
Rezerve neutilizate: A. Marinescu – Kuku, V. Budeanu, C. Gheorghe
Antrenor: Mugur Bolohan

Stadion: Municipal (Călărași); Spectatori: 2.300; Arbitru: Cristian Georgescu 3 (București); Asistenți: Romică Bîrdeș 3 și Gheorghiță Bălan 3 (Pitești); Jucătorul meciului: Bodo Kanda 3.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 10 Apr. 2016, 12:17 Campionat
Pe aceeași temă