VIDEO | Ceahlăul continuă pe linia remizelor. Egalul cu Rapid Suceava îi apropie la un punct de Oțelul și la salvarea de la retrogradare

Marius ANGHEL 14 Mar. 2016, 13:27 Campionat

Disputată pe o vreme rece și închisă, pe o ploaie măruntă și un teren moale, partida de sâmbătă din cadrul etapei a 22-a a Ligii 2, Seria I, dintre Ceahlăul și Rapid CFR Suceava s-a disputat în fața a circa 200 de spectatori, care au sperat până la ultima fază a jocului că elevii lui Stefano Maccoppi, suspendat după episodul Pojorâta, vor fi capabili să ofere prima victorie din mini-retur. Nu a fost cazul, pentru că Rapidul din Suceava a venit cu lecția învățată la Piatra Neamț și, ținând cont și de absențele din lot, au făcut un meci la rezultat și au obținut o remiză fără gol.

Sucevenii nu și-au asumat prea multe riscuri cu Ceahlăul, au practicat un fotbal economicos, nu au comis prea multe erori, singurele probleme pentru formația lui Costel Ilie apărând în repriza a 2-a, odată cu schimbările inspirate dictate de Maccoppi și efectuate de Lidi Chertic, antrenorul de pe bancă în jocul de sâmbătă. Introducerea lui Drăghiceanu și Bleda Rodriguez au mai inviorat jocul nemțenilor, echipa a început să paseze mai repede și înainte, iar atacantul spaniol a pus mai multe probleme în atac decât tânărul Lupei. Bleda Rodriguez a semnat și cea mai mare ocazie de gol a nemțenilor.

Dacă în defensivă echipa nu a mai comis erorile de la Pojorâta, acolo unde a primit trei goluri, la mijloc și în atac inspirația a lipsit din tabăra gazdelor. Bruno Gomis, Emmanuel Mendy, Alex Margină, Cristian Hidalgo și Pedrosa Galan, oamenii în care nemțenii își puneau speranțe să rezolve fazele din ofensivă, au prins o zi mai puțin fastă, soluția de avarie în construirea fazelor ofensive reprezentând-o „diagonalele” lui Ortega, nu totdeauna precise.

Ceahlăul a obținut astfel o nouă remiză, a treia consecutivă, și s-a apropiat la un singur punct de Oțelul Galați, echipă care se află pe ultimul loc în clasament ce asigură la finalul returului salvarea de la retrogradarea directă. De partea cealaltă, Rapid Suceava a ajuns la 24 de puncte, însă are șanse infime să mai prindă play-off-ul.

Chertic: „Egalul este un rezultat echitabil, care ne dă speranțe pentru viitor”

„A fost un meci încrâncenat, a fost un meci de uzură, un meci disputat între cele două echipe care au depus un efort admirabil. Eu sunt mulțumit de jucătorii noștri pentru că au dovedit atitudine, au făcut tot ce a fost posibil ca să câștige. Din păcate, atât s-a putut astăzi. Mergem înainte, capul sus și încercăm să ne îndeplinim obiectivul. Cu siguranță, terenul greu și-a pus amprenta vizibil pe calitatea jocului. Având în componență și unii jucători cu o calitate tehnică ridicată, aceștia nu și-au putut face jocul, așa cum ne-am fi dorit. Este un punct totuși, contează mult în economia clasamentului. Pentru că Oțelul Galați a pierdut, ne-am apropiat acolo aproape de ei. Urmează meciul de la Bacău, în care la fel vom lupta, vom da totul să strângem punct, puncte, iar la meciul direct să ne găsească pregătiți pentru înfruntarea cu ei.

Este adevărat că avem nevoie de unii jucători care să pună presiune, să ajungă mai mult în careu, însă consider că intrarea celor doi (Drăghiceanu și Bleda-Rodriguez) a fost benefică și vom vedea în săptămâna aceasta cum vom putea pune la punct și celelalte chestiuni. Dacă erau mai multe ocazii puteam spune că se putea mai mult, dar a fost un joc echilibrat. Consider că rezultatul este echitabil.

Suntem bucuroși pentru că jocul funcționează, prima repriză eu zic că am dominat, a doua repriză a fost mai echilibrată. Pe final, cu intrarea celor doi, chiar puteam câștiga, puteam scoate mai mult. Dar, repet, egalul este un rezultat echitabil, care ne dă speranțe pentru viitor”, a spus după joc Lidi Chertic, antrenorul secund al Ceahlăului.

Costel Ilie: „Strategia noastră a fost să nu le dăm spații foarte multe. E un punct câștigat”

„Într-adevăr, eu cred că acest rezultat de 0-0 este un rezultat echitabil. După părerea mea, au fost două reprize total diferite, o primă repriză care ne-a aparținut nouă, iar cea de-a doua, cei de la Ceahlăul au pus mai multă presiune pe ei, și-au creat câteva posibilități de a înscrie. Rămâne rezultatul final și, în ciuda unui teren greu, jucătorii ambelor echipe s-au implicat în efort și angajament.

Ținând cont că am avut câteva indisponibilități, mă refer la Semeghin – suspendat, Golofca și Sandu, care într-adevăr sunt de contraatac, strategia noastră a fost să nu le dăm spații foarte multe, pentru că știam că au câțiva jucători de calitate, chiar din cei noi transferați, și am preferat să închidem jocul, chiar dacă nu am oferit un spectacol care să mulțumească mulți spectatori. După aspectul jocului, eu zic că este un punct câștigat. Nu pot să spun că am pierdut două puncte. Nevoia mai mare cred că era de partea celor de la Ceahlăul, pentru că ei sunt acum în luptă directă pentru evitarea retrogradării cu cei de la Oțelul Galați.

Văzând și celelalte echipe, chiar mi-ar părea rău ca Ceahlăul să retrogradeze. Cu schimbările care le-au făcut au adus un plus de profesionalism, un plus de valoare echipei. M-aș bucura dacă aș vedea mai mulți tineri în formula de start a celor de la Ceahlăul, pentru că acest club a fost crescut mult pe jucători din propria pepinieră”, a spus, la rândul său, și Costel Ilie, antrenorul principal al Rapidului.

CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    0
RAPID CFR SUCEAVA        0

Al. Barna (cpt.) – Cerra, Napoli, Castells, Mitrofan – P. Galan – Mendy (Rodriguez ”56), Hidalgo, Margină – Lupei (Drăghiceanu 56”), B.Gomis
Rezerve neutilizate: Novara – Copoț-Barb, Nedelcu, Amariei, Bamba
Antrenor: Stafano Maccoppi

Hânțescu – D. Bălan (cpt.), Dudea, Velescu, I. Plămadă – Gheorghiciu, Aeroaiei (V. Dănilă ”77), Sfrijan, G. Apostol (Jitariuc ”71) – Boiciuc, M. Negru (T. Galan ”80)
Rezerve neutilizate: Niga – D. Ciobanu, Ad. Vornicu, Tudorache
Antrenor: Costel Ilie

Stadion: „Ceahlăul”(Piatra Neamț); Spectatori: 500; Arbitru: Paul Unimatan 3 (Zalău); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci 3 și Radu Despa 3 (ambii din Baia Mare); Jucătorul meciului: Alexandru Boiciuc 3.

Articol, foto și video de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 14 Mar. 2016, 13:27 Campionat
Pe aceeași temă