„U” Cluj, amenințată cu neprogramarea dacă nu își achită datoriile. Ar putea urma falimentul

  • Universitatea Cluj a pierdut litigiile cu Ionel Ganea și Emilian Dolha.
  • Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a somat „U” Cluj să plătească datoriile către cei doi plus o penalitate de 80.000 de lei, în caz contrar urmând ca echipa să nu mai fie programată în campionat.


Formația pregătită de Mihai Teja a primit o lovitură din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, la doar două zile după redebutul în campionat. Clujenii au datorii vechi, neachitate, către Ionel Ganea, fostul antrenor și Emilian Dolha, fostul portar. Aceștia au reclamat clubul ardelean la FRF, iar răspunsul oferit astăzi, 29 februarie, le-a fost favorabil.

„SC FC Universitatea Cluj se sancționează cu penalitate sportivă de 40.000 de lei. În cazul în care nu achită penalitatea sportivă, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, Clubului Universitatea Cluj i se aplică sancțiunea cu neprogramarea la jocurile oficiale până la executarea obligațiilor referitoare la debitele neachitate și penalitatea sportivă aplicată”, scrie în comunicatul Comisiei de Disciplină, în fiecare dintre cele două cazuri în parte.

Vestea este cu atât mai proastă, cu cât Ionel Ganea și Emilian Dolha au făcut plângere în acest sens și la Tribunal. Sentința Tribunalului se va da pe 10 martie, iar în cazul în care clubul nu-și achită datoriile până atunci, Instanța poate declara falimentul societății, care se află în insolvență.

În campionatul Ligii 2, Universitatea Cluj are 27 de puncte după 19 etape, se află pe locul 9 și încă speră la o poziție în play-off. Sâmbătă, „U” a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu CS Mioveni. În etapa viitoare va juca în deplasare, la Olimpia Satu Mare.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
 

Pe aceeași temă