VIDEO | Chindia începe mini-returul cu o victorie mare: 1-0 cu FCM Baia Mare. Popa a fost din nou decisiv

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 10:32 Campionat

Chindia s-a impus la limită, sâmbătă, la Târgoviște, în fața formației FCM Baia Mare, 1-0 în etapa a 19-a a Ligii a 2-a, singurul gol al meciului fiind marcat de Daniel Popa (foto mic) în minutul 26. Vârful Chindiei, angajat perfect de Vătavu, l-a driblat pe Ormenișan, la 20 de metri de poartă, a mai făcut câțiva pași și a înscris sec pentru prima victorie din 2016.

Jocul dintre dâmbovițeni și prima clasată din Seria a II-a a fost disputat, cu ocazii bune de ambele părți, iar în tribune au venit aproape o mie de oameni, în condițiile în care a plouat pe toată durata partidei, iar termometrele au indicat doar 3 grade Celsius. Chindia a făcut pasul înapoi la mijlocul reprizei secunde, iar finalul a însemnat un veritabil asalt la poarta lui Meilă, care s-a dovedit imperial, ca și colegii săi din defensivă. Publicul a aplaudat generos fiecare fază bună a favoriților și a salutat o victorie importantă, care asigură, în proporție de 90 la sută, prezența lui Pătru & co. în play-off.

„Pentru noi a fost un joc important. Victoria ne apropie și mai mult de calificarea în play-off. Din punctul meu de vedere, la momentul actual, Baia Mare este o echipă avizată să lupte pentru promovare. Este o echipă foarte puternică. Noi, de la început, am considerat că este mai important să mizăm pe jucători din zonă. Asta spune destul de multe în legătură cu omogenitatea. Dacă privim ca spectatori, seria a doua prezintă o competiție interesantă, cum n-a mai fost de mult la liga a doua. Sunt echipe bune, sunt răsturnări de situație de la o etapă la alta. Lupta pentru accederea în primele șase rămâne în continuare deschisă”, a declarat, la Sport Total FM, antrenorul Chindiei, Nicu Croitoru.

„Cred că am făcut un meci destul de bun, dar au fost acele greșeli în defensivă. Echipa din Târgoviște este o echipă care joacă de mult timp împreună. Nu au individualități, dar sunt foarte buni ca grup. Noi nu am reușit într-un timp atât de scurt să legăm toate relațiile de joc, să introducem jucătorii veniți la ceea ce vrem. Astăzi am fost lipsiți de cinci-șase jucători. Odată cu revenirea lor, relațiile de joc se vor regla și ne vom intra în ritm”, a declarat, pentru aceeași sursă, antrenorul băimărenilor, Dorin Toma.

Cu acest succes, Chindia o egalează pe FCM Baia Mare în clasament, 35 de puncte, însă rămâne sub ea din cauza golaverajul mai slab. Liderul, CSM Râmnicu Vâlcea, s-a impus la Unirea Tărlungeni, scor 3-1, și are trei puncte mai mult față de dâmbovițeni.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1
FCM BAIA MARE        0

D. Popa ’26

Meilă – Dr. Pătru, Bg. Dinu, Vătavu, Martac – Nisipeanu (Neniță ’80), Honciu, C. Anton, Crinel Stoica – Cherchez (L. Mihai ’88), D. Popa (Bg. Vasile ’90)
Rezerve neutilizate: Aioani – C. Dinu, Parghel, Neguț
Antrenor: Nicolae Croitoru

Ormenișan – Sg. Oltean (Bg. Străuț ’81), Daminuță, Fl. Ilie, Duruș – A. Ignea – Vasilache, Păcurar, E. Dica (Cârjan ’58), C. Sîrbu – Jurj
Rezerve neutilizate: Bota – Anițoiu, D. Munteanu, V. Giurgiu, Șter
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.000; Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Ioan Daniel Ciocănea (Sibiu) și Ionuț Marius Bobe (Videle).

CITEȘTE și editorialul: Un gol, trei puncte, sute de umbrele și infinită dragoste de fotbal

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto și video: DBsport.ro

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 10:32 Campionat
Pe aceeași temă