Pălimaru cel voinic și ,,dubla”de trei puncte. Gloria a obținut prima victorie a sezonului, 2-0 cu Ceahlăul

Marius ANGHEL 01 Oct. 2015, 15:19 Liga 2


Gloria Buzău a simțit, în sfârșit, gustul victoriei în această ediție de campionat după ce,miercuri,s-a impus pe teren propriu cu 2-0 în fața echipei Ceahlăul P.Neamț, într-o restanță din etapa a II-a.

Motivați, și asta in ciuda problemelor financiare, jucătorii lui ,,Vioară” au rezolvat meciul încă din prima repriză când de altfel au și marcat ambele goluri. Gazdele au început în forță și după doar câteva minute au izbutit să deschidă scorul prin Pălimaru(7), acesta fructficând cu o lovitură de cap din șase metri centrarea perfectă a extremei Burlacu. Golul i-a ambiționat și mai mult pe buzoieni care și-au intensificat acțiunile ofensive, iar una dintre ele a dus la dublarea avantajului pe tabela de marcaj. Același Palimaru(23) a dovedit încă odată, dacă mai era cazul, că este un atacant pur sânge și a speculat o greșeală a fundașilor nemțeni, înscriind cu un șut plasat din interiorul careului. După numai un minut, tânărul Danciu, destul de activ în acest joc, și-a încercat și el norocul la poarta lui Calancea, însă mingea șutată din alergare de la 20 de metri a trecut peste.

Gloria putea intra la cabine cu 3-0 iar Pălimaru(44) cu un hat-trick, numai că goalkeeperul oaspeților a scos miraculos din vinclu lovitura de cap din apropiere a atacantului buzoian. Repriza secundă a fost una mai echilibrată în care moldovenii au avut câteva tentative de a reduce din diferență dar Ștefanescu (50) nu a nimerit ținta cu un șut de la marginea careului, iar Margină (52) a tras prea slab de la 12 metri, permițându-i portarului să rețină. Ultima acțiune notabila a partidei a aparținut gazdelor, noul intrat în teren, Bobe(72) fiind blocat de Calancea, după ce reușise sa dribleze doi adversari în suprafața de pedeapsă.

Astfel s-a scris istoria unui meci în care Gloria Buzău a reușit prima victorie din acest sezon iar câțiva jucători ai grupării din Crâng nu și-au mai rupt legitimațiile, așa cum îl anunțaseră în vestiar pe antrenorul Viorel Ion, dacă nu vor obține toate cele trei puncte.  

GLORIA BUZĂ‚U 2
CEAHLĂ‚UL         0

Pălimaru ‘7, ’23

Sârbu – E. chivu, Dănță, Ghinea, Ghiță – N. Popescu, Cl. Dumitrescu, Danciu, Burlacu (Răduca ’86) –  Mug. Dedu (Bobe ’62), Pălimaru
Rezerve neutilizate: C. Andrei – Dino Eze, B. Bălan, Al. Marin, Koprindzhiyski
Antrenor: Ion Viorel

Calancea – V. Călin (Gheorghiu ’46), L. Cazan, Masella, Margină – Stana, Tăbăcariu – Popadiuc, Ștefănescu, Stahie – Nedelcu (Căruță ’55)
Rezerve neutilizate: Barna – Mateiș, Iovu,  Pintilie, Copot
Antrenor: Costel Ilie

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 200; Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Peter Joszef (Sfântu Gheorghe) și Adrian Ionescu (Târgoviște); Jucătorul meciului: Clement Pălimaru.

Articol scris de Adrian SOARE
 

Marius ANGHEL 01 Oct. 2015, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă