„Rapid nu spune nimic”. Edilul din Suceava e pentru schimbarea denumirii în FCM Foresta. Ce intenții mărețe cu echipa are un potent om de afaceri din zonă

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 12:59 Liga 2

Președintele clubului Rapid CFR Suceava, Dumitru Moldovan, a anunțat zilele trecute că s-a primit aprobarea legală pentru schimbarea denumirii echipei din Liga a 2-a în FCM Foresta Suceava, însă demersurile se vor face abia la anul pentru ca acum să nu se piardă finanțarea de la autoritățile locale. La auzul acestor vești, edilul orașului, Ion Lungu, a aplaudat inițiativa, explicând și de ce noul nume ar fi mult mai reprezentativ pentru oraș.

„Sunt de acord cu schimbarea numelui în FCM Foresta pentru că Rapid nu spune nimic, nu este reprezentativ pentru noi, nu avem un centru feroviar puternic la Suceava. Eu aș fi dorit o variantă mai simplă, ca FCM Suceava, dar am înțeles că nu s-a reușit. Căile Domnului sunt destul de încurcate. Noi aprobăm bugetul la începutul anului, iar denumirile de la fotbal se schimbă vara, între sezoane. Dacă schimbă numele la începutul campionatului, noi avem în derulare un contract de finanțare pe bugetul actual, care nu poate fi schimbat. Sper ca într-o zi să se poată face o sincronizare și să se schimbe denumirea. Dacă vom și promova în Liga 1 sigur vom găsi o soluție”, a spus, citat de gazetasv.ro, primarul Sucevei, care a povestit și modul în care a fost ales numele defunctei Cetatea Suceava: „Prima echipă de fotbal pe care am botezat-o era Fotbal Club Suceava. S-a dus domnul Stănescu la București și m-a sunat de la OSIM că nu se poate FC pentru că era Fabrica de Confecții Suceava. Pe moment am întrebat dacă se poate Cetatea Suceava, au răspuns afirmativ și am avut astfel un nume frumos și reprezentativ pentru oraș”.

Vara trecută, conducerea clubului Rapid CFR Suceava a încercat înaintea startului sezonului din Liga 2 să schimbe denumirea echipei în FCM Suceava, însă, din cauza timpului scurt, nu a putut intra în posesia hotârârii juridice, astfel că a abandonat acest demers pentru acest an. Acum, șefii Rapidului au anunțat că au primit aprobarea să schimbe numele, însă nu o vor face în acest an, deoarece proiectul pentru obținerea finanțării de la autoritățile locale a fost deja făcut și o transformare a denumirii ar duce la pierderea acestor bani. În 2016, noua denumire ar putea fi FCM Foresta Suceava. „Am vrut să ținem secret până la anul, dar ni s-a aprobat de la Minister denumirea de Fotbal Club Municipal Foresta Suceava. Ne gândim să începem demersurile în luna februarie, iar proiectul pe 2016 pentru finanțare de la primărie să îl facem pe noua denumire. Dacă cei din Consiliul Local își vor da acordul, din vara lui 2016 vom funcționa sub denumirea de Fotbal Club Municipal Foresta Suceava”, a anuntat Moldovan.

Lungu confirmă interesul unui om de afaceri pentru Rapid: „Ținta lui este minim promovarea”

Același conducător spunea la începutul săptămânii actuale că echipa din Liga 2 s-ar putea baza, pe lângă banii de la primărie, și pe ajutorul financiar al unui potent om de afaceri din zonă, în aceste zile urmând a se primi un răspuns concret. Anunțul a fost confirmat și de primarul Ion Lungu, care a purtat discuții cu firma „puternică și serioasă” care e interesată de o „colaborare pe termen lung”. Edilul Sucevei spune că autoritățile locale vor continua să dea bani la Rapid așa cum a făcut-o și în anii trecuți, însă între promovare și libertate (făcând referire că mulți primari au problemele cu legea din cauza fotbalului) ar prefera libertatea.

„Da, este vorba despre o firmă puternică și serioasă care acum tatonează piața și este interesată de o colaborare pe termen lung. În primul rând, noi nu suntem proprietarii echipei. L-am trimis pe respectivul om de afaceri la Rapid, să se înțeleagă cu patronii de acolo dacă cumpară echipa sau fac o fuziune. Investitorul mi-a spus că ținta lui este minim promovarea în prima ligă. Dacă era acum 10 ani poate mă implicam și eu, dar în momentul de față ne vom limita să finanțăm echipa la fel ca în ultimii ani. Toți primarii care s-au implicat în finanțarea activităților sportive au ajuns în altă parte pentru că legea finanțării sportului în România nu este clară. Sigur că îmi doresc promovarea, dar nu în orice condiții. Între libertate și promovare prefer libertatea”, a spus, citat de gazetasv.ro, Ion Lungu.

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă