La Balotești se face strategia pentru următor sezon de Liga 2: „Va fi unul de foc, vin șase echipe din Liga 1”

Marius ANGHEL 13 May. 2015, 14:50 Liga 2

La primul sezon în Liga 2, echipa CS Balotești a reușit să scape fără emoții de retrogradare. Chiar dacă în final nu va mai cădea nimeni în Liga 3 după ce mai multe echipe s-au retras sau au fost excluse, ilfovenii au terminat campionatul pe locul 2 în play-out-ul Seriei I, echivalentul locului 8 într-un clasament general. În special, evoluția grupării în partea a doua a sezonului a fost cea care a ridicat-o în clasament.

CS Balotești și-a încheiat meciurile oficiale din campionat odată cu egalul, 3-3, de pe terenul Farului Constanța, însă activitatea de la club încă nu a luat vacanță, ci jucătorii continuă să se pregătească la baza de la stadion cel puțin până pe 6 iunie. Președintele Liviu Gulie a explicat, pentru IlfovSport, că deja conducerea face planuri pentru următorul sezon și că nu există nicio șansă ca echipa să fie retrasă din Liga 2, așa cum s-a tot zvonit în ultima perioadă.

„Noi deja avem gândită strategia pentru sezonul 2015-2016, tot pe un an, pentru că suntem o echipă care nu-și permite contracte pe 2-3 ani cu fotbaliștii pe care îi avem. Nu s-a pus niciodată problema ca Baloteștiul să nu se înscrie în sezonul următor. Nici măcar nu i-am trimis pe băieți în vacanță. Majoritatea fotbaliștilor și-au reînnoit înțelegerile cu CS Balotești, iar cei de care ne vom despărți, îi vom lăsa să plece fără probleme. Nu există nicio problemă financiară, le-am achitat salariile băieților la zi. Vă dați seama că sezonul următor va fi unul de foc, vin șase echipe din Liga 1, sunt cam 120 de fotbaliști care rămân liberi, poate vreo 70-80 nu vor dori să joace la un nivel inferior, dar e clar că va urma un sezon campionat mult mai puternic. Oțelul și Ceahlăul, care au retrogradat matematic, vor veni în seria noastră”, a declarat, pentru sursa citată, președintele Liviu Gulie.

Antrenorul italian e posibil să rămână

La jumătatea lunii aprilie, conducătorul vorbea despre posibilitatea ca tehnicianul italian Giovanni Pisano să părăsească clubul din această vară, locul său urmând a fi luat de jucătorul Bogdan Pătrașcu. Acum însă, la final de sezon, Liviu Gulie despre negocierea unui nou contract cu antrenorul străin.

„Nu pleacă nici Pisano. A avut o problemă de rezolvat în Italia, dar s-a întors. Acum e la antrenament cu băieții și deocamdată nu știm dacă pleacă sau rămâne. Noi am fost foarte mulțumiți de rezultatele obținute de Pisano, vom negocia cu el după finalul sezonului, care se încheie odată cu Liga a II-a. Urmează câteva partide amicale, vineri jucăm cu echipa lui Vali Bădoi, Turris Măgurele, liderul din Liga a IV-a de Teleorman, avem invitații din Bulgaria și Brașov pentru amicale. Cert este că Pisano va antrena normal echipa, urmând ca din vară să decidem dacă rămâne sau pleacă”, a mai spus Gulie.

Linia de clasament a echipei CS Balotești în primul sezon de Liga 2:

2.     CS Balotești     28     9     7     12     39-43     34 pct.

Echipa ilfoveană a înregistrat niște rezultate excelente pe propriul teren în acest campionat. Din cele 14 jocuri disputate la Balotești opt au fost câștigate, în trei au remizat iar altele trei au fost pierdute. Interesant e că în ultimele 10 partide nu au mai pierdut niciun joc. În deplasare lucrurile au stat mai rău, acolo unde au câștigat doar o dată, la „masa verde” cu Săgeata Năvodari.

Iată linia de clasament a jocurilor de acasă: 14 8 3 3 28-14 27 pct. și deplasare: 14 1 4 9 11-29 7 pct..

Marius ANGHEL 13 May. 2015, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă