BOBe cules de Gloria. Baloteștiul scăpă victoria printre degete, însă tot mai are șanse la play-off

Adrian Soare, Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 17:22 Campionat

Meciul și remiza pentru Gloria Buzău, a treia din tot atâtea posibilități în 2015. Echipa pregătită de Viorel Ion a încheiat la egalitate, scor 1-1, și confruntarea de pe teren propriu de miercuri, cu CS Balotești, programată în cadrul etapei cu numărul 20.

Partida a început prost pentru oaspeți, aceștia fiind nevoiți să efectueze două schimbări după numai trei minute de joc. Portarul Carta s-a autoaccidentat și cum era unul dintre cei doi jucători sub 21 de ani, antrenorul ilfovenilor l-a scos și pe Herea în locul căruia a intrat Ionică, acesta din urmă având vârsta stipulată în regulament. Altfel se risca pierderea meciului la „masa verde”.

Prima ocazie de gol a aparținut gazdelor, însă bara s-a opus la șutul expediat de Dedu (17), din interiorul careului. Ceva mai târziu, fundașul Gloriei Dăniță (34) a reluat cu capul, din opt metri, centrarea lui Marcu, iar goalkeeperul echipei oaspete, Tănase, a respins de la rădăcina barei în corner. Chiar în finalul primei reprize buzoienii puteau deschide scorul, dar mingea lobată de același Dedu (45) de la distanță a căzut pe transversală.

La reluare, gazdele au irosit o nouă ocazie, de această dată prin Ghiță (59), al cărui șut a fost blocat în ultimul moment de portar, ieșit la zece metri. Peste doar câteva minute, Dăniță (63) le-a dat mari emoții coechipierilor după ce era gata să le facă un cadou ilfovenilor, balonul reluat cu capul, pe spate, întâlnind bara. La următoarea acțiune ofensivă, CS Balotești a reușit să marcheze după ce Oprea (66) a profitat de o gafă a aceluiași Dăniță ,care a vrut să trimită spre propriul portar, și cu un șut din interiorul careului și-a adus echipa în avantaj.

Însă, cu puțin timp înainte de finalul meciului, formația din Crâng a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj grație noului intrat Bobe (86). Acesta a fructificat cu o lovitură de cap din careul mic centrarea lui Ghiță și astfel buzoienii au înregistrat cea de a treia remiză de la reluarea campionatului.

Punctul se adaugă celor obținute de Gloria până în acel moment și ajută la menținea poziției a patra în clasament, însă pentru CS Balotești rezultatul încă ține vii speranțele de accedere în play-off. CF Brăila, ocupanta locului șase, a făcut și ea egal la Dorohoi, astfel că lupta pentru ultimul loc ce duce la lupta pentru promovare rămâne deschisă și în cele două etape rămase până la finalul returului. Între CF Brăila și CS Balotești este o diferență de doar două puncte.

GLORIA BUZĂ‚U    1
CS BALOTESTI    1

Bobe ”84 / Bg. Oprea ”66

D. Sârbu – F. Amet, Ad. Ghinea, Dăniță (cpt.), G. Ghiță – N. Popescu (Bobe ”68), G. Marcu, Cl. Dumitrescu, Al. Drăguț (Koprindzniyski ”90) – Mug. Dedu, Răduca (Tigoianu ”34)
Rezerve neutilizate: Stoicescu – Ct. Vlaicu, Hristian, D. Burlacu
Antrenor: Viorel Ion

Carta (C. Tănase ”3) – Stelitano, Flămânzeanu, Antoche, D. Popa – I. Sandu (cpt.), Bg. Pătrașcu – H. Chiacu, Bg. Oprea (N. Filip ”76), Cl. Herea (C. Ionică ”3) – Gojnea
Rezerve neutilizate: Marinaș, F. Pisano, G. Lupașcu, Butică
Antrenor: Giovanni Pisano

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 300; Arbitru: Sorin Andrei Antonie (București); Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Ciprian Iovu (Botoșani); Jucătorul meciului: Georgian Marcu.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 17:22 Campionat
Pe aceeași temă